Nτοκιμαντέρ για τον Τζορτζ Μάικλ – Το επιμελήθηκε ο ίδιος λίγο πριν πεθάνει

Πρόκειται για ένα υλικό το οποίο έρχεται να θυμίσει τη μεγάλη απουσία του μουσικοσυνθέτη, του ερμηνευτή, του ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του φιλάνθρωπου με το σπουδαίο έργο.

Ο ίδιος σούπερ σταρ Τζορτζ Μάικλ είχε βάλει τις τελευταίες πινελιές στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ελευθερία», λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του πέρυσι, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Το ποπ είδωλο, που πέθανε στα 53 του χρόνια, δούλεψε πολύ πάνω στο ντοκιμαντέρ -μέχρι και 48 συνεχόμενες

ώρες- το οποίο, ουσιαστικά, είναι μια ταινία μικρού μήκους, η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το βρετανικό Channel 4. Αυτό το χρονικό της ζωής και της καριέρας του έμελλε, τελικά, να μετατραπεί σε ένα μετά θάνατον αφιέρωμα για τον βρετανό καλλιτέχνη.

Στην αρχική κόπια της ταινίας το μόνο που προστέθηκε μετά θάνατον είναι μία σύντομη εισαγωγή από τη στενή του φίλη Κέιτ Μος και μία μουσική εισαγωγή από τον Κρις Μάρτιν, του συγκροτήματος Coldplay.

Η ταινία είναι μία εξαιρετική προσωπική και ισχυρή αυτοβιογραφία της εκρηκτικής ζωής του Τζορτζ.

Ο βραβευμένος καλλιτέχνης με Grammy μιλάει για τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας, για τον βραζιλιάνο σύντροφό του, αλλά και για τη δικαστική του διαμάχη με τη δισκογραφική του εταιρεία, τη Sony.

Δείτε εδώ ένα μεγάλο μέρος από τα όσα μετέδωσε το βρετανικό κανάλι

Επίσης, περιλαμβάνει απίστευτες σκηνές στο σπίτι του, συνεντεύξεις από τα σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ, Τατιάνα Πάτιτζ και Λίντα Εβανγκελίστα, που συμμετείχαν στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Freedom», το 1990.

Επιπλέον, υπάρχουν συνεντεύξεις από μερικούς διάσημους φίλους του εκλιπόντος, όπως του Στίβι Γουόντερ, Ελτον Τζον, Μαρκ Ρόνσον και πολλών άλλων.

Επί της ουσίας, είτε συγκυριακά είτε επειδή έτσι το διάλεξε, ο Τζορτζ Μάικλ μοιάζει σε αυτό το ντοκιμαντέρ να γυρίζει ο ίδιος τον επιτάφιό του, λέγοντας: «Ελπίζω ο κόσμος να με θεωρήσει ως έναν άνθρωπο που είχε μια κάποια αξιοπρέπεια. Ελπίζω ότι θα με θυμούνται για αυτό, αν και είναι πολύ απίθανο. Νομίζω ότι όλα ήταν ένα χάσιμο χρόνου, μια χαμένη προσπάθεια».

Αξιοσημείωτο είναι πως σε όλο το ντοκιμαντέρ, ο τραγουδιστής δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στον τελευταίο του σύντροφο -επί 7 έτη- Φαντί Φαγιάζ, ο οποίος και τον βρήκε νεκρό.

The post Nτοκιμαντέρ για τον Τζορτζ Μάικλ – Το επιμελήθηκε ο ίδιος λίγο πριν πεθάνει appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα