Metron Analysis: Ποιοι θεωρούνται καταλληλότεροι για τον νέο φορέα

Η πρώτη σφυγμομέτρηση για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά εν όψει και των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου -ή όποτε και αν γίνουν τελικά- χρησιμεύει για την εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων.

Κατ’ αρχάς ιδιαίτερος ενθουσιασμός δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο», σχεδόν ένας στους τρεις (32%) θεωρεί ότι η απόφαση που πήραν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και οι άλλες κινήσεις του χώρου να ιδρύσουν έναν νέο πολιτικό φορέα είναι θετική. Αντιθέτως ένας στους δύο (50%) την κρίνει ως αδιάφορη και το 15% ως αρνητική.

Είναι

εντυπωσιακό ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του Ποταμιού (48%) θεωρεί αδιάφορο το όλο εγχείρημα, ενώ ένα 8% το κρίνει αρνητικά! Αρνητικά αξιολογεί το εγχείρημα και ένα 4% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κατά δεύτερον καταδεικνύεται ένα (εύλογο) δημοσκοποπικό προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά αν και είναι πολύ πρώιμο να υπάρξουν στατιστικώς στέρεα στοιχεία μεταξύ όσων θα ψηφίσουν τελικά στις εκλογές για την αρχηγία του νέου φορέα (το δείγμα είναι εξαιρετικά μικρό).

Το μόνο εύρημα σχετικά με τη δημοτικότητα των υποψηφίων είναι μεταξύ όσων κρίνουν ως θετική την πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά: η κυρία Γεννηματά θεωρείται ως η καταλληλότερη να ηγηθεί του υπό σύσταση φορέα από το 26% και ακολουθούν ο Γιώργος Καμίνης με 18%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 14% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%.

Οπως σημειώνει ο Στράτος Φαναράς της Μetron Analysis, η κυρία Γεννηματά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται ότι κάτω από τις τρέχουσες εντυπώσεις αυτής της πρωτοβουλίας που προσείλκυσε δέκα υποψηφιότητες, βελτιώνουν τη θέση τους στον κομματικό ανταγωνισμό.

Στην πρόθεση ψήφου (και στην εκτίμηση ψήφου) για πρώτη φορά η ΔΗΣΥ πέρασε στην τρίτη θέση με ποσοστό 6,2% (και εκτίμηση 8,8%).

The post Metron Analysis: Ποιοι θεωρούνται καταλληλότεροι για τον νέο φορέα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα