London calling

Το Λονδίνο συχνά αποκαλείται η πρωτευούσα του στιλ, ένας τίτλος που για χρόνια ανήκε στο Παρίσι. Εχοντας την μοναδική ικανότητα να παίρνει τη μόδα στα σοβαρά, έχει βγάλει μερικούς από τους καλύτερους και πιο πρωτοπόρους σχεδιαστές τα τελευταία χρόνια, ενώ αντιμετωπίζει τα ρούχα σαν παιχνίδι. «Ρούχα που σου φτιάχνουν την διάθεση, που έχουν την δική τους ενέργεια» όπως χαρακτηριστικά είπε η Μαίρη Κατράντζου αναφερόμενη στην συλλογή της.

Η Sophia Webster σχεδίασε μια ολόκληρη συλλογή βασισμένη στον χαρακτήρα της Γουινόνα Ραίντερ στην ταίνια «Ο Σκαθαροζούμης» του Τιμ
Μπάρτον (Nicky J Sims/Getty Images/Ideal Images)

Από τις επιδείξεις που ξεχώρισαν ήταν σίγουρα του οίκου Burberry και του Alexander McQueen. O καλλιτεχνικός διευθυντής του Burberry επέλεξε να τιμήσει τον Ντέιβιντ Μπάουι και την τεράστια επιρροή που είχε το στιλ του, δημιουργώντας μια συλλογή με έντονα τα στοιχεία του γκλαμ ροκ, της βρετανικής κληρονομιάς και της εποχής της ντίσκο.

Οι κλασικές του καμπαρντίνες ντύνονται με χρωματισμένο δέρμα πύθωνα και μαύρο γυαλιστερό ύφασμα, τα φορέματα μέχρι το γόνατο με γκλίτερ, ενώ κυριαρχούν τα μίνι μπροκάρ φορέματα με λουλούδια από πολύχρωμες παγιέτες.

Ο οίκος Burberry γυρίζει σελίδα και παρουσιάζει μία πολύ μοντέρνα συλλογή που θα έκανε τον Ντέιβιντ Μπάουι περήφανο

Η Σάρα Μπάρτον, η άξια διάδοχος του Αλεξάντερ Μακουίν, οραματίστηκε την σύγχρονη γυναίκα σαν ένα πλάσμα της νύχτας και σχεδίασε μια υπερρεαλιστική συλλογή με αναφορές στο υποσυνείδητο, με παλτά και δερμάτινα φορέματα με κεντημένες πεταλούδες και ρολόγια και υπέροχα διακοσμημένες τουαλέτες. Τα παιχνιδιάρικα κεντήματα φαίνεται πως θα είναι σίγουρα η μεγάλη τάση για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2016 κρίνοντας από τις περισσότερες επιδείξεις.

Η συλλογή του Alexander McQueen θύμιζε μία σύγχρονη, ενήλικη και βραδινή εκδοχή της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων»

H Mαίρη Κατράντζου καταφέρνει με ένα μαγικό τρόπο να είναι πάντα επίκαιρη, συνδυάζοντας μοτίβα και υφάσματα με νέους, φρέσκους τρόπους. Η νέα της συλλογή είναι ένας συνδυασμός μεταξύ αμερικανικού ρόντεο, καουμπόικο στιλ και γκλίτερ. Το ίδιο κάνει και η Βίβιεν Γουέστγουντ, η οποία παραμένει πιστή στο δικό της ξεχωριστό ύφος αλλά προσθέτει και ευφάνταστα μοτίβα.

Η ποπ τέχνη συναντά την Αγρια Δύση στη συλλογή της Μαίρης Κατράντζου με βασικά στοιχεία τα έντονα, πολύχρωμα μοτίβα με λεοπάρ και γκλίτερ λεπτομέρειες (Stuart C. Wilson/Getty Images/Ideal Images)Παλτό από την συλλογή της Βίβιεν Γουέστγουντ που θυμίζει πάπλωμα (REUTERS/Neil Hall)

Δαντέλες ρομαντικού και γοτθικού στιλ, κοστούμια και έντονοι ώμοι για δυναμικές γυναίκες και ρούχα σε αποχρώσεις πολύτιμων λίθων συνεχίζουν να είναι στη μόδα και την επομένη σεζόν, ενώ τα πανωφόρια αλλάζουν, συνθετικές γούνες σε έντονα χρώματα και μπουφάν με παράξενα σχέδια και υφάσματα είναι η καινούργια τάση.

Μπουφάν τύπου «μπόμπερ» στα χρώματα της ντίσκο με κέντημα έναν πύραυλο στην επίδειξη του House of Holland (REUTERS/Neil Hall)Ροκ πολυτέλεια από την αγγλική εταιρεία Preen: Γούνες σε παστέλ χρώματα συνδυασμένες με κομπινεζόν φορέματα με παγιέτες (REUTERS/Neil Hall)Το τρομερό παιδί της βρετανικής μόδας, ο Γκάρεθ Πιου πάντα θέλει να σοκάρει. Τα μοντέλα του εμφανίστηκαν στην πασαρέλα φορώντας μάσκες σαν του Χάνιμπαλ Λέκτερ (REUTERS/Neil Hall)

Η Εβδόμαδα Μόδας του Λονδίνου πάντα δείχνει κάτι διαφορετικό πηγαίνοντας την μόδα σε νέες κατευθύνσεις και για φέτος τα συμπεράσματα είναι πως η επόμενη σεζόν θέλει χρώμα, πολυτελή και μεταλλικά υφάσματα και βασικότερο από όλα, η μόδα αποκτά χιούμορ.

The post London calling appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα