H αντιπρόεδρος της Σουηδίας… τρολάρει τον Τραμπ

13:20 5/2/2017 - Πηγή: Protagon

Η αντιπρόεδρος της σουηδικής κυβέρνησης και υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Ιζαμπέλα Λέβιν, έκανε ίσως το πιο εύστοχο σχόλιο -και με ιδιαίτερο συμβολισμό- για τη φωτογραφία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου και τον δείχνει, περιστοιχισμένος αποκλειστικά από άνδρες, να υπογράφει το διάταγμά του για τις αμβλώσεις.

Η φωτογραφία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως λόγω του υπεροπτικού του ύφους, ενώ πολλοί επεσήμαναν ότι καμία γυναίκα δεν συμμετείχε στην απόφαση, παρότι αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες των ΗΠΑ!

dir="ltr">This group just made it more difficult for women to get access to health care worldwide. You tell me what's wrong with this picture. pic.twitter.com/8UQFWg8qO3

— Kamala Harris (@KamalaHarris) January 23, 2017

Η Λέβιν επέλεξε να σκηνοθετήσει την υπογραφή ενός νομοσχεδίου για το Κλίμα με όμοιο τρόπο: τοποθέτησε επτά κυρίες στο πλάι της, η μία εκ των οποίων είναι έγκυος, για να ανακοινώσει το νομοσχέδιο.

«Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, αυτό δείχνει η φωτογραφία. Σε τελευταία ανάλυση, επαφίεται σε αυτόν που την κοιτάζει να την ερμηνεύσει», είπε η υπουργός μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο για τη φωτογραφία.

Just signed referral of Swedish #climate law, binding all future governments to net zero emissions by 2045. For a safer and better future. pic.twitter.com/OqOO2y8BU6

— Isabella Lövin (@IsabellaLovin) February 3, 2017

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο αίτημα να βρεθεί ένας ηγέτης για το κλίμα. Θέλω να δείξω ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη μάχη», πρόσθεσε δείχνοντας ακόμη ένα από τα χαρακτηριστικά που την διαχωρίζουν από τον Τραμπ, που εκφράζει σκεπτικισμό απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Η Λέβιν ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook και στο Twitter τη φωτογραφία στην οποία υπογράφει με ύφος… α λα Τραμπ.

Για τους παρατηρητικούς, οι αναλογίες με την πόζα του πλανητάρχη που υπογράφει το διάταγμα είναι ουκ ολίγες και ο εντοπισμός τους αρκετά διασκεδαστικός.

The post H αντιπρόεδρος της Σουηδίας… τρολάρει τον Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Protagon
Σουηδίας…, Τραμπ,souidias…, trab