Β' Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Βορείου ομίλου.

1)Σταύρος Μυλωνίδης (ΚΣ Γέφυρας)

Στα 33 του χρόνια ο πολύπειρος γκαρντ αποτελεί ένα γνήσιο εκφραστή για το μπάσκετ της Βόρειας Ελλάδας, έχοντας αγωνιστεί σε Τιτάνες Δράμας, Ιωνικό Ιωνίας, Μαχητές Δόξας Πευκών και Στρατώνι, με μοναδικό κενό σημείο την παρουσία του

στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε Πόλις Καλλιθέας και Φοίνικα Πειραιά από το 2005 ως το 2008. Πλέον, και από την περσινή σεζόν ανήκει στην ανερχόμενη δύναμη στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, τον ΚΣ Γέφυρας, τον οποίο βοήθησε πέρυσι να ανέρθει από την Γ' Εθνική στην μεγαλύτερη κατηγορία, και στο παιχνίδι με την ΧΑΝΘ ήταν καθοριστικός καθώς με 18 πόντους βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει στην παράταση, και να φτάσει στην δεύτερη της νίκη σε τέσσερα παιχνίδια.

2)Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Άλλος ένας κατά συρροήν σκόρερ, με έντονη παρουσία στο μπάσκετ της Βόρειας Ελλάδας αποτελεί ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ Νεκτάριος Μάρουσιτς, ο οποίος την φετινή σεζόν και μετά από μια χρόνια στην Α2 με τους Μαχητές Δόξας Πευκών επέστρεψε στην Β' Εθνική με σκοπό να βοηθήσει τον Ερμή Λαγκαδά στην προσπάθεια που κάνει να επανέρθει στην Α2 Ανδρών. Ο Μάρουστις, ο οποίος αγωνίστηκε στις υποδομές του Άρη, στο παιχνίδι της ομάδας του με την Καρδίτσα πέτυχε 21 πόντους, και ήταν η κύρια αιτία που οι «πράσινοι» έφτασαν στο 4/4 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

3)Δάνης Ελευθερίαδης (Καστοριά)

Μετά τον Μάρουσιτς και ο Δάνης Ελευθεριάδης αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια στους Μαχητές βοθώντας τους να ανέρθουν στην Α2, και φέτος επέλεξε την πρόκληση της Καστοριάς, πιστεύοντας στο όραμα του ισχυρού άντρα της ομάδας, Ναουμ Δίτσιου. Στο παιχνίδι στο Αγρίνιο ο 27χρονος φόργουορντ πέτυχε 20 πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, και στο απόλυτο των τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα.

4)Νάσος Περρωτής (Ερμής Αγιάς) - Γιάννης Βαβάτσικος (Ερμής Αγιάς)

Ο Ερμής Αγιάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει αν και νεοφώτιστος στο πρωτάθλημα, φτάνοντας το ρεκόρ του στο 3-1, κερδίζοντας στην Θεσσαλονίκη τον Πολύγυρο με 96-94 μετά από τρεις παρατάσεις, και έχοντας εκτός από το πρώτο ημίχρονο λόγω φάουλ τον Νέστορα Κόμματο. Την δουλεία του στο παρκέ ανέλαβαν τα δυο «τεσσάρια» της ομάδας, οι Νάσος Περρωτής και Γιάννης Βαβάτσικος, οι οποίοι και μοιράζονται την θέση. Ο 32χρονος Περρωτής βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Λάρισα, προερχόμενος από μια διετία στον Φοίνικα Λάρισας, και έχοντας στο συγκεκριμένο παιχνίδι 23 πόντους. Τον ίδιο αριθμό πόντων είχε και ο Γιάννης Βαβάτσικος, με τον 26χρονο φόργουορντ να αφήνει τον Εθνικό και την Α2 Ανδρών το 2015, για να ενταχθεί πέρυσι στον ΓΣ Λάρισας, με την οποία πήρε την άνοδο για την Α2, και φέτος να ενισχύει τον Ερμή.

5)Φίλιππος Συμεωνίδης (Ανατόλια)

Για τον 36χρονο σέντερ, Φίλιππο Συμεωνίδη, η καριέρα του μιλάει από μόνη της, με τον έμπειρο ψηλό να αποφασίζει μετά από εννέα συνεχόμενα χρόνια να αφήσει την Α2 Ανδρών, για το Ανατόλια, το οποίο βοηθάει τα μέγιστα με την ποιότητα του. Στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στον Εύομσο σκόραρε 27 πόντους, δείχνοντας ότι η θέση του σέντερ πρέπει να διδάσκεται με τις κινήσεις του.

Προπονητής

Γρηγόρης Γιασάρης (Ερμής Αγιάς)

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα την περίοδο 2007-2008 ως μέλος του τεχνικού τιμ της ΑΕ Λάρισας όταν αυτή βρισκόταν στην Α1 Ανδρών, για να κάνει τα πρώτα του βήματα ως πρώτος προπονητής το 2009 στον Αίολο Τρικάλων τον οποίο έφερε στην Β' Εθνική, πριν τον αναλάβει ο Γιάννης Τζήμας, και αλλάζοντας η ομάδα ονομασία να βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Basket League. Στη συνέχεια πέρασε για ένα χρόνο από τον Φοίνικα Λάρισας, για να συμφωνήσει το 2013 με τον Ερμή Αγιάς, όταν αυτός βρισκόταν στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Από τότε κατάφερε να τον βάλει στον μπασκετικό χάρτη της χώρας, ανεβάζοντας τον στην Β' Εθνική, και έχοντας ακόμα μεγαλύτερες βλέψεις με το 3-1 στο ξεκίνημα. Στο δε παιχνίδι με τον Πολύγυρο στην Θεσσαλονική έδειξε τον χαρακτήρα με τον οποίο έχει χτίσει την ομάδα του, η οποία αν και βρέθηκε χωρίς το πρώτο «βιολί» της, τον Νέστορα Κόμματο από το πρώτο ημίχρονο (αποβλήθηκε με φάουλ), βρήκε το σθένος, και μετά από δυο παρατάσεις πήρε τη νίκη με 96-94.

Keywords
Τυχαία Θέματα