Β' Εθνική (Νότος): Τον γρίφο έλυσε η ΕΟΚ...σώθηκε και ο Έσπερος (pic)

Η Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης ήρθε να δώσει την δική της απάντηση αναφορικά με τον υποβιβασμό από το Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής, δικαιώνοντας το ρεπορτάζ του Insider που μίλαγε για αλλαγές στους υποβιβασμούς.

Έτσι, όπως θα δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες, με τον Έσπερο Πατρών να παραμένει στην κατηγορία, και την Ένωση Ιλίου να ακολουθεί Νίκη Αμαρουσίου, Ίκαρο Νέας Σμύρνης και Προμηθέα Χαλανδρίου.

Αναλυτικά και τα όσα αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Εσπέρου:

Ο Έσπερος

ΑΟΠΑ νίκησε 93-59 τον Προμηθέα Χαλανδρίου στο φινάλε της Β’ Εθνικής μπάσκετ και σε συνδυασμό με την ήττα της Ένωσης Ιλίου στην Κρήτη από το Ηράκλειο πέτυχε τον στόχο του, που ήταν η παραμονή στην Κατηγορία.

Μάλιστα επειδή το παιχνίδι με τον Προμηθέα Χαλανδρίου εξελίχτηκε από πολύ νωρίς σε διαδικαστική υπόθεση με το που τελείωσε άπαντες είχαν στρέψει την προσοχή τους στα άλλα παιχνίδια. Και επειδή το παιχνίδι Ηράκλειο-Ένωση Ιλίου 80-72 (66-66 κ.α.) κρίθηκε στην παράταση από ένα σημείο και έπειτα όλοι προσπαθούσαν να μάθουν τι συνέβαινε εκεί και η αγωνία είχε ανάψει κόκκινο!

«Πραγματικά πρώτη φορά στη ζωή μου βίωσα μία τέτοια κατάσταση. Δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ. Τουλάχιστον χαμογελάσαμε στο φινάλε. Και για να είμαι πιο ακριβής θα χρησιμοποιήσω έναν ποδοσφαιρικό όρο. Όπως εξελίχτηκε η κατάσταση χαμογελάσαμε στο 95’». Αυτά τόνισε ο Ανδρέας Κεσαπίδης όταν τελείωσαν όλα και συμπλήρωσε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα χρονιά. Εμείς ήμασταν μια καινούργια και άπειρη ομάδα, όμως τα παιδιά διαχειρίστηκαν εξαιρετικά στο τέλος το «πρέπει» και πέτυχαν τον στόχο. Γι΄ αυτόν τον λόγο τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τώρα θα ξεκουραστούμε και στην συνέχεια θα δούμε την επόμενη ημέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα