Τζίκιτς:«Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ,δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο»

Στην πανέμορφη ατμόσφαιρα της Πυλαίας, στην αναμέτρηση της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ για το Basketball Champions League, στάθηκε ο Αλεξάνταρ Τζίκιτς.

Φανταστικό σκηνικό διαμόρφωσαν στο «PAOK Sports Arena» οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, στον πρώτο αγώνα τους για τα playoffs του BCL, με τον προπονητή της Παρτιζάν να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου πως δεν έχει ξαναζήσει ποτέ στην καριέρα

του κάτι παρόμοιο: «Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ από την κορυφή έως την βάση, δηλαδή από τον πρόεδρο έως τους οπαδούς. Ζητήσαμε να έρθουμε μία ημέρα νωρίτερα, να προπονηθούμε για τρεις ημέρες και ο ΠΑΟΚ είπε σε όλα ναι. Δουλεύω είκοσι έξι χρόνια ως προπονητής και δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Ο κόσμος στις κερκίδες πραγματικά αγαπιούνται. Για παράδειγμα, πριν από το παιχνίδι προσπαθείς να συγκεντρωθείς, αλλά ξαφνικά ακούς τραγούδια που τα ξέρεις, όμως είναι στα ελληνικά και όχι στα σερβικά».

Όσον αφορά στη νίκη της ομάδας του, επί του «Δικεφάλου», πρόσθεσε: «Πιστεύω πως και η Παρτιζάν και ο ΠΑΟΚ μπορούν να παίξουν καλύτερα, όμως δώσαμε και οι δύο δύσκολα παιχνίδια για τα εθνικά πρωταθλήματα και δεν μπορούσαμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχασε κάποια εύκολα λέι απ, επομένως ισορρόπησε τα ανόητα λάθη που κάναμε».

Από τους παίκτες της Παρτιζάν δηλώσεις έκανε ο Ουίλιαμ Χάτσερ, ο οποίος είπε: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι! Προερχόμασταν από μια μεγάλη νίκη που θέλαμε να αφήσουμε πίσω μας, γιατί θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε τη νίκη, αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά. Παίξαμε καλά σε κάποια σημεία του παιχνιδιού και σε κάποια όχι τόσο. Αυτό όμως ήταν το πρώτο ημίχρονο της πρόκρισης. Ο ΠΑΟΚ θα έρθει στο Βελιγράδι να κερδίσει. Χαιρόμαστε πολύ για τη νίκη, όχι πολύ για τη διάφορα. Θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν υπήρχε έξτρα κίνητρο. Ήταν καλές οι συνθήκες που πήρα του σουτ και μπήκανε, δεν είχα κάποιο κίνητρο να παίξω καλά για κάποιον άλλον λόγο. Έτσι είναι ο επαγγελματισμός και τώρα είμαι παίκτης της Παρτιζάν. Είμαι σίγουρος ότι υπήρχε αμυντικό πλάνο για εμένα. Απλά μπόρεσα να βάλω τα σουτ που πήρα, παρόλο που είχαν διαβάσει το παιχνίδι μου».

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει τώρα η σερβική ομάδα, για να περάσει στους «16» της διοργάνωσης, εξήγησε: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από σήμερα (08/02). Δεν πρέπει να κάνουμε 22 λάθη όπως σήμερα και να βγάλουμε ενέργεια. Ο ΠΑΟΚ είχε κάποια καλά διαστήματα, στα οποία εμείς φαινόμασταν ότι δεν είχαμε ενέργεια». Τέλος, σχολίασε την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Πυλαίας, διευκρινίζοντας: «Δεν με επηρέασε. Ήξερα ότι πρέπει να κερδίσουμε, αλλά αυτό είναι ζήτημα των οπαδών. Η κερκίδα έμοιαζε με οικογενειακή συνάντηση, εμείς όμως έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα