Στοίχημα: Under στο ντέρμπι "αιωνίων"

Παρασκευή (06/01) σήμερα και η αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Euroleague συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Το σημερινό μενού στο κουπόνι μπάσκετ περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες, ωστόσο εμείς επιλέγουμε να ασχοληθούμε με δυο από αυτούς και συγκεκριμένα με τα παιχνίδια ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός

και Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κερδίζει με την άμυνα ο Ολυμπιακός
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους, στο πρώτο από τα τρία ματς που θα δώσουν μεταξύ τους μέσα στο Γενάρη για Euroleague, Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 10-5 ισοβαθμώντας με τη Ρεάλ, έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2016 καθώς επικράτησαν άνετα με 71-62 επί της Φενέρ και γενικώς σε όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου έδειξαν πως παραμένουν μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι. Ο Ολυμπιακός μετράει ήδη δυο φετινές νίκες απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του για πρωτάθλημα και Euroleague, δείχνει να παίρνει τον «αέρα» του Παναθηναϊκού και τα ακόμη καλύτερα νέα είναι πως θα αγωνιστεί πλήρης, πλην του Χάκετ που χάνει τη σεζόν, μιας και οι Σπανούλης και Πρίντεζης θα δώσουν κανονικά το παρόν σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα. Οι «πράσινοι» από την άλλη βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 9-6, προέρχονται από την ήττα με 83-81 από την Ούνιξ σε ένα ματς όπου έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα από την αρχή μέχρι και το τέλος και αυτή η ήττα σίγουρα έπληξε τη ψυχολογία των παικτών. Ο Παναθηναϊκός σε όλο τον πρώτο γύρο έδειξε πως είναι μια ομάδα με πρόγραμμα και στόχους, έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα και βάση λογικής θα είναι και αυτός από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Κόντρα στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, καθώς στις δυο προηγούμενες απόπειρές του για Euroleague και Πρωτάθλημα απέτυχε να τα καταφέρει. Και οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονται ουσιαστικά πλήρεις, με τον Γκιστ να είναι ο μοναδικός απόν εδώ και καιρό. Με τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη «κρύους» ο Ολυμπιακός δεν θα μπορέσει να κάνει τα ξεσπάσματα των δυο προηγούμενων μεταξύ του παιχνιδιών, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να βασιστεί ούτως ή άλλως στην καλή αμυντική του λειτουργία, έτσι το όριο των 150,5 πόντων φαντάζει υψηλό και εμείς θα επιλέξουμε το Under.

«Ματώνουν» το καλάθι Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ
Η δεύτερη σημερινή μας επιλογή προέρχεται από το έτερο ντέρμπι της ημέρας, αυτό ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ισπανοί βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 10-5, σε ευρωπαϊκό επίπεδο προέρχονται από την εκτός έδρας επικράτηση με 78-80 επί της Εφές, ωστόσο για την ACB Liga γνώρισαν βαριά ήττα με 77-62 στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, όντας απογοητευτικοί. Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 12-3, προέρχεται από τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση χάνοντας με 78-67 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και κόντρα στη «βασίλισσα» καλείται να βγάλει αντίδραση και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Αμφότερες αν βρουν έστω και λίγο ρυθμό θα μας χαρίσουν ένα ματς με μεγάλες συγκινήσεις και το όριο των 173,5 πόντων μπορεί να φαντάζει υψηλό, ωστόσο μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί. Επιλογή μας το Over.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Παρασκευής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku

Keywords
Τυχαία Θέματα