Σοβαροί Ουόριορς και Καβαλίερς (videos)

Με νίκες προχώρησαν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, που έδειξαν σοβαρό πρόσωπο κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς και στους Νιου Γιορκ Νικς, αντίστοιχα, πετυχαίνοντας το στόχο τους.

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο του ΝτεΜάρκους Κάζινς με τη φανέλα των Πέλικανς, όμως η ομάδα της Νέας Ορλεάνης αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων, χάνοντας με... κάτω τα χέρια από τους ανώτερους Χιούστον Ρόκετς.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς λύγισαν στην παράταση τους Σάρλοτ Χόρνετς και οι Πόρτλαντ

Τρέιλ Μπλέιζερς πέρασαν νικηφόρα από την έδρα των Ορλάντο Μάτζικ, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να σημειώνει 33 πόντους με 4/7 τρίποντα.

Εξαιρετικοί ήταν οι Σακραμέντο Κινγκς, που έκαμψαν εύκολα την αντίσταση των Ντένβερ Νάγκετς, στο πρώτο παιχνίδι της μετά-Κάζινς εποχής της ομάδας. Ο Κώστας Κουφός ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και αγωνίστηκε για 21 λεπτά, έχοντας απολογισμό 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.

Αποτελέσματα:

Μάτζικ-Μπλέιζερς 103-112

Πίστονς-Χόρνετς 114-108

Καβαλίερς-Νικς 119-104

Πέλικανς-Ρόκετς 99-129

Ουόριορς-Κλίπερς 123-113

Κινγκς-Νάγκετς 116-100

Ανάλυση:

Το καλό τους πρόσωπο εμφάνισαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς στο πρώτο παιχνίδι που έδωσαν αμέσως μετά το All Star Game του ΝΒΑ, κάμπτοντας με αρκετή άνεση την αντίσταση των Νιου Γιορκ Νικς με 15 πόντους διαφορά.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν σκόραρε όσο άλλες φορές, όμως τράβηξε αναπόφευκτα πάνω του τα περισσότερα βλέμματα, πραγματοποιώντας ένα ακόμη triple-double με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ και 15 ασίστ!

Οι Κάιρι Ίρβινγκ και Κάιλ Κόρβερ έκαναν τη διαφορά στην επίθεση, σημειώνοντας 23 και 20 πόντους, αντίστοιχα, ενώ για τους Νεοϋορκέζους πρώτοι σκόρερ ήταν οι Κόρτνι Λι (25 πόντοι) και Καρμέλο Άντονι (20 πόντοι).

Το All Star Break δεν ανέκοψε τον ρυθμό των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και παρά τη μέτρια άμυνά τους, λύγισαν τους μαχητικούς Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν συγκλονιστικός κόντρα στους "φτωχούς συγγενείς" του LA, πλησιάζοντας στο triple-double με 25 πόντους, 15 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Ωστόσο, παίκτης-κλειδί των περσινών φιναλίστ ήταν ο Στέφεν Κάρι, ο οποίος είχε συνολικά 35 πόντους με 6/10 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, δίνοντας ρεσιτάλ στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όπου σημείωσε τους 17 πόντους του!

Στον αντίποδα, οι Τζαμάλ Κρόφορντ και Όστιν Ρίβερς έβαλαν από 19 πόντους, έκαστος, με τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν να έχει από την πλευρά του 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Οι Χιούστον Ρόκετς δεν... αστειεύονται και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν υψηλούς στόχους στα playoffs, στέλνοντας σαφές μήνυμα μετά τη θριαμβευτική τους επικράτηση επί των Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με 27 πόντους και 14 ριμπάουντ, όμως ο μοναδικός που τον βοήθησε ήταν ο Άντονι Ντέιβις με 29 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Για τις "ρουκέτες", ο Λου Ουίλιαμς ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα και σκόραρε 27 πόντους στο ντεμπούτο του, τη στιγμή που ο Τζέιμς Χάρντεν έμεινε στους 13 πόντους, αλλά μοίρασε 14 ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα