Σφαιρόπουλος: «Δεν ήμαστε έτοιμοι»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να υπογραμμίζει πως η ομάδα του δεν ήταν έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι.

«Δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Χάσαμε πολλές προσωπικές μονομαχίες, στα ριμπάουντ και την άμυνα. Ημασταν νευρικοί στην επίθεση. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Πληγωθήκαμε στην δεύτερη περίοδο από την επίθεσή μας, καθώς

σημειώσαμε μόλις 7 πόντους. Αυτό που μας πλήγωσε ήταν πρώτα η κακή επιθετική μας λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο και μετά ότι δεχθήκαμε πολλούς πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καλύτερο και στην τέταρτη περίοδο επιχειρήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Euroleague είναι μαραθώνιος», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό πως στο τέλος δεν τα παρατήσαμε και παίξαμε με καρδιά. Αυτό είναι το μαχητικό πνεύμα που θέλουμε να έχουμε. Δεν με ενδιαφέρει το σκορ. Πρέπει πάντα να παίζουμε για το καλύτερο».

Για το αν οι παίκτες του εκνευρίστηκαν από τις αποφάσεις των διαιτητών, είπε: «Οι παίκτες κάποια στιγμή είχαν εκνευριστεί. Προσπάθησα να τους ηρεμήσω στα τάιμ άουτ. Δεν θέλω να μιλήσω για την διαιτησία. Οσοι είδατε, ξέρετε. Και με κακή διαιτησία μπορείς να νικήσεις. Με ενδιαφέρει το παιχνίδι. Δεν θέλω οι παίκτες να χάνουν την συγκέντρωσή τους από την διαιτησία ή από έναν εξωγενή παράγοντα. Πρέπει πάντα να είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, αλλά φορές με τόσο μεγάλους παλμούς δεν είναι εύκολο για τους παίκτες».

Ερωτηθείς για το εάν η ΤΣΣΚΑ αγχώθηκε στο φινάλε, απάντησε: «Είναι ένα καλό ερώτημα. Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε δυνατά από την αρχή. Χάσαμε πολλές προσωπικές μονομαχίες. Δεν δείξαμε το πάθος που έπρεπε από την αρχή του παιχνιδιού».

Keywords
Τυχαία Θέματα