Σεραφείμ Θέος στο basketblog.gr: «Στην Καρδίτσα φτιάχνεται κάτι πολύ καλό»

Ενα συνηθισμένο "κλισέ" στον αθλητισμό είναι το "μια πόλη, μια ομάδα". Στην Καρδίτσα, η μπασκετική παρέα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, το έχει κάνει πραγματικότητα. Οι "νεοφώτιστοι" στην Β' Εθνική έχουν... ζεστάνει για τα καλά τις μηχανές και η μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Ερμή Αγιάς έκανε τους πάντες να προσθέσουν άλλη μια ομάδα στις διεκδικήτριες της ανόδου.

Το γήπεδο γεμίζει σε κάθε εντός έδρας αγώνα, οι ντόπιοι ενισχύουν με θέρμη και με κάθε τρόπο το εγχείρημα και οι ατελείωτες... εργατοώρες που έχουν αφιερώσει ο πρόεδρος Θωμάς Δεληγιάννης, ο γιος

του Χρήστος που άφησε τα παρκέ και την Α1, αλλά όχι το μπάσκετ και οι συνεργάτες τους, πιάνουν τόπο και με το παραπάνω.

Υπό την καθοδήγηση του κόουτς Κώστα Ρουμελιώτη, η ομάδα που χτίστηκε, είχε και προσανατολισμό να αναδείξει το τοπικό στοιχείο. Ο Σεραφείμ Θέος, παίκτης με μεγάλες παραστάσεις και εμπειρίες από τις Εθνικές ομάδες και τα... μεγάλα σαλόνια, αποδέχτηκε την πρόσκληση να ενισχύσει την ομάδα της πόλης από την οποία κατάγεται. Στην Αγιά ήταν από τους κορυφαίους παίκτες και όπως λέει στο basketblog, νιώθει από νωρίς δικαιωμένος για την επιλογή του.

«’Ηταν κομβικό ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Ερμής.Μετά από την νίκη επανπροσδιορίσαμε τους στόχους μας,αφού μετά από ένα τόσο σημαντικό αποτέλεσμα,κοιτάμε πιο ψηλά", είπε αρχίζοντας από τα... φρέσκα κουλούρια και το πολύ σημαντικό χθεσινό (18/12) αποτέλεσμα.



Για την άνοδο: «Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός.Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν να εξασφαλίσει την σωτηρία.Μέρα με την μέρα κάνουμε απολογισμό,έχουμε μάθει να ζούμε κοιτάζοντας την καθημερινότητα».

Για το εξ’αναβολής ματς με τον Χαρ.Τρικούπη:«Την Τετάρτη παίζουμε στο Μεσολόγγι,μια δυνατή έδρα στην οποία δυσκολεύτηκε και η Καστοριά.Αν κερδίσουμε και σε αυτή την έδρα,θα μας δώσει ψυχολογία και θα μπορούμε να είμαστε πιο άνετοι καθώς το πρόγραμμα στην συνέχεια είναι ευνοϊκό.Βήμα βήμα προχωράμε».

Ο Θέος έχοντας ζήσει πολλές ομάδες και επαγγελματικές, αναφέρθηκε στην διοικητική προσπάθεια που γίνεται στην Καρδίτσα: «Η ομάδα έχει στέρεες βάσεις και η διοίκηση ξοδεύει πολλές εργατοώρες καθημερινά για να μας λύνει όλα τα προβλήματα.Είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε».

Για την στήριξη του κόσμου: «Μου αρέσει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην Καρδίτσα και γενικότερα το κλίμα που επικρατεί στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής.Δεν είχα ιδιαίτερη εμπειρία από τον Βορρά και είναι εντυπωσιακό»

Τέλος, ο άσος της Καρδίτσας μας μίλησε για την Εθνική Εφήβων με την οποία κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια (Ευρωμπάσκετ 2002,Παγκόσμιο 2003) αλλά και για τις ελληνικές ομάδες,έχοντας προλάβει να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2001-02 σε ηλικία 18 ετών.



Για την Εθνική Εφήβων: «Η παραγωγική διαδικασία έχει φθίνουσα πορεία,ωστόσο ξεπετιούνται παιδιά που έχουν ταλέντο.Είχαμε ως δεδομένο ότι οι εθνικές ομάδες θα έχουν συνέχεια επιτυχίες.Θα βρούμε όμως τον δρόμο μας».

Για τις ελληνικές ομάδες: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο ενώ ασχολούνται με τους παίκτες τους και εξαγωνιστικά,δίνοντας έμφαση στην ψυχολογία κατά το αμερικανικό πρότυπο. Επίσης είναι σημαντική η κίνηση που γίνεται στην κατεύθυνση να αγωνίζονται περισσότερα ελληνόπουλα,όπως κάνει η ΑΕΚ για παράδειγμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα