Σάββας Τζουγκαράκης στο basketblog.gr: «Αισθάνομαι άνετα στην Τρίπολη»

Ο Σάββας Τζουγκαράκης στα 30 του χρόνια εμφανίζεται στην πλέον ώριμη μπασκετική του ηλικία, με τον Αρκαδικό και τον Γιάννη Διαμαντάκο να αισθάνονται τυχεροί που τον έχουν στο ρόστερ του.

Ο Χανιώτης σέντερ παρότι πέρασε ένα καλοκαίρι γεμάτο υποψήφιους, περίμενε καρτερικά την ομάδα της Τρίπολης, και πλέον συνεχίζει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην Αρκαδία, όντας μέλος και την περσινής ομάδας που βρέθηκε στην Basket League.

Αυτή είναι η τρίτη του συνολικά θητεία στο σωματείο, έχοντας αγωνιστεί και την περίοδο 2009-10 στο τότε πρωτάθλημα της Α2.

Στο χθεσινό (12/11) νικηφόρο παιχνίδι με τον Φάρο Κερατσινίου ήταν εξαιρετικός έχοντας 17 πόντους (7/9 διπ.) και 7 ριμπάουντ, κερδίζοντας τις μάχες απέναντι στην πολύ δυνατή γραμμή ψηλών της ομάδας του Πειραιά, και οδηγώντας τον Αρκαδικό στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Τζουγκαράκης μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι αισθάνεται πολύ καλά στην Τρίπολη, και πως οι ίδιοι διέψευσαν όσους δεν τους πίστευε πριν το παιχνίδι. Αναφορικά με την συμφωνία του με τον Φάρο πριν συνεχίσει τον Αρκαδικό τοποθετήθηκε τονίζοντας πως ήταν προσωπικό του ρίσκο να συνεχίσει στην Αρκαδία.

- Καταφέρατε να πετύχετε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον ισχυρό Φάρο. Πόσο πιστεύετε σε μια τόσο μεγάλη νίκη;

«Ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη, απέναντι σε ένα πανίσχυρο αντίπαλο, τόσο από βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής άποψης. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μας πίστευε πριν το παιχνίδι, όμως με την εμφάνιση μας τους διαψεύσαμε, και φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει για την δύσκολη συνέχεια».

-Αποτελείς μέλος της κορυφαίας πεντάδας της αγωνιστικής. Φάνηκε ότι περίμενες τον Αρκαδικό και στο ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Πως αισθάνεσαι στη δεύτερη σου χρονιά στην Τρίπολη;

«Είμαι χαρούμενος που η καλή προσωπική μου εμφάνιση συνοδεύτηκε από μια τέτοια νίκη. Στην Τρίπολη αισθάνομαι πολύ άνετα φέτος, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα υπήρχε πρόθεση να παραμείνω στην ομάδα, απλά καθυστερούσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με ποια κατηγορία θα αγωνιστεί και για αυτό κ περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή».

εμφάνιση σου ήταν και μια απάντηση στον Φάρο. Αλήθεια τι έγινε το καλοκαίρι, είχε έρθει σε συμφωνία;

«Η αλήθεια είναι ότι με τον Φάρο είχα συμφωνήσει. Όμως για να λέμε την αλήθεια ήταν καθαρά προσωπική απόφαση να πάρω το ρίσκο και να μην συνεχίσω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα».

-Η ομάδα φτιάχτηκε αργά αλλά δείχνει θετικό πρόσωπο. Πως είναι το κλίμα στις τάξεις της;

«Το κλίμα είναι αρκετά κάλο στην ομάδα. Σίγουρα θέλουμε πάρα πολύ δουλειά γιατί δεν έχουμε βρει τους αυτοματισμούς μας ακόμα, όμως είναι θέμα χρόνου με την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι καθημερινά στις προπονήσεις».

-Για να μιλήσουμε ρεαλιστικά, αυτοσκοπός είναι ο παραμονή της ομάδας στην κατηγορία;

«Ο σκοπός μας είναι η σωτηρία καθώς ο σύλλογος βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Ωστόσο θεωρώ ότι μπορούμε να σωθούμε νωρίς, να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα».

photo: contraepithesi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα