Ρετρό: Η ένδοξη Νήαρ Ηστ! (pics, vids)

Η ιστορία δεν ξεχνιέται, πολλές από τις ένδοξες στιγμές του πριν σίγουρα είναι μακρινή ανάμνηση για σημαντικές ομάδες, που άφησαν -κι εξακολουθούν- κάτι στο ελληνικό μπάσκετ και αυτή την φορά αναφερόμαστε στη Νήαρ Ηστ, το καμάρι της Καισαριανής. Δεν χάνεται από τον χάρτη μια ομάδα με υπόβαθρο, ακόμη κι αν δεν βρίσκεται στο πικ, στο απόγειό της, έχοντας περιπλανηθεί, όπως άλλα κι άλλα σωματεία, στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάχονται για την άνοδο στην Α' ΕΣΚΑ

πλέον, ωστόσο, αρκεί κάποιος να δει πόσοι σπουδαίοι αθλητές και προπονητές πέρασαν από την Εθνικής Αντιστάσεως και το ηρωικό Σκοπευτήριο, σήμα κατατεθέν της περιοχής, τις περασμένες δεκαετίες, για να καταλάβει κανείς μερικές από τις στιγμές του παρελθόντος. Εστιάζουμε ωστόσο, στην κεντρική φωτογραφία, λοιπόν. Εχουμε και λέμε. Από τα αριστερά προς τα δεξιά, πρώτα οι από πάνω: Αριδάς, Μελισσηνός, Μαραγγέλης, Πανσεληνάς, Μουχτάρης.Και οι από κάτω: Σκαραφίγκας, Κλήμης, Καρνέσης, Παναγιωτόπουλος, Κολιόπαπας, με προπονητή, τότε: Αντώνη Λάνθιμο.

O αγώνας έγινε στο ΣΕΦ, στα εγκαίνια, για ματς μπάσκετ στο συγκεκριμένο γήπεδο, Μάιο του 1985, όταν η Νήαρ, κερδίζοντας τον Ηλυσιακό, ανέβηκε στην Α' Εθνική, με Καισαριανιώτες παίκτες, πλην του Αριδά και 9.000 φιλάθλους στο στάδιο. Από την τότε ομάδα πλέον ανάμεσά μας δεν είναι οι Μελισσηνός και Κλήμης, αλλά ουδείς τούς ξεχνά στην Καισαριανή.

Και ο Αυστραλός Σέιν Χιλ λατρεύτηκε στη Νήαρ (εδώ με τον Μπαλογιάννη του ΠΑΟΚ)

Ξανθόπουλος, Καϊμακόγλου, Κουπίδης, μεταξύ άλλων...

Χιλ και Πανταζόπουλος

Παυλίδης, Τσιριγωτάκης και Χιλ...

Και Γιώργος Ζευγώλης, φυσικά, με Γκιμπέρτ...

Χουγκάζ και Τσαρτσαρής

Και ομαδικές φωτογραφίες από τα όχι και τόσο παλιά πάντως χρόνια

Τόλης Καρνέσης

Ανάμεσα σε πολούς, οι Κύπριοι γκαρντ, Νεοφύτου, Σιζόπουλος

Στα χρόνια τα παλιά

Nίκος Μίχαλος

Keywords
Τυχαία Θέματα