Πετρούτσι: «Η Ιταλία θα είναι στο Προολυμπιακό»!

Σαφή και κατηγορηματική θέση για το μέλλον του ιταλικού μπάσκετ και των ομάδων που συντάσσονται με την Ευρωλίγκα, πήρε ο πρόεδρος της Ιταλικής ομοσπόνδίας, Τζιάνι Πετρούτσι.

Οι Ιταλοί ήταν μία από τις χώρες που έλαβαν το… ειδοποιητήριο της FIBA, επειδή η Ρέτζιο Εμίλια, η Σάσαρι και η Τρέντο δήλωσαν συμμετοχή στο Eurocup και ο Πετρούτσι μίλησε για το θέμα σήμερα.

«Η

ελπίδα μας είναι οι τρεις αυτές ομάδες να ακολουθούν τους διεθνείς κανόνες. Η ιταλική ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να σέβεται τους κανόνες του αθλητισμού. Δεν υπάρχει καμία απειλή: Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά οι κανόνες υπάρχουν και πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε.

Ένα πράγμα είναι δεδομένο: Θα κάνουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και θα είμαστε στο Ευρωμπάσκετ. Η FIBA κάνει πράξη, αυτά που είχε ήδη ανακοινώσει. Επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται για απειλές. Η FIBA μας ζητά να σεβαστούμε τους νόμους και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην εκτελεστική και θα αποφασίσουμε με το τι πρόκειται να κάνουμε. Η λίγκ έχει πλέον μια μεγάλη ευθύνη», κατέληξε αναγγέλοντας ουσιαστικά κυρώσεις για τις τρεις ομάδες αν αυτές δεν αλλάξουν στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα