Πεδουλάκης "Κομμάτι του Ελληνισμού»

Για την Κύπρο αναχώρησε ο Παναθηναϊκός σήμερα το πρωί, όπου θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος την Λαμπoράλ Κούτσα, στο κλειστό «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» την Παρασκευή (25/10, 21.30) για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στην παρουσία των "πράσινων" στην Κύπρο: "Η ομάδα πηγαίνει στην Κύπρο,

η οποία είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού. Ήταν μια απόφαση η οποία λήφθηκε, από τη στιγμή που είχε επιβληθεί μια ποινή. Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο, αφού ο κόσμος θα είναι κοντά μας και θα γεμίσει το γήπεδο. Και εκεί υπάρχουν πολλοί Παναθηναϊκοί και θα είναι δίπλα μας. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα στην οποία αρέσει να τρέχει, όπως είναι σχεδόν όλες ο ισπανικές ομάδες. Το ζητούμενο για εμάς είναι η βελτίωσή μας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Αυτές τις μέρες κάναμε τρεις προπονήσεις όλοι μαζί επιτέλους, βάζουμε και τον Ούκιτς σταδιακά στο ρυθμό και εκτός από τη νίκη που είναι σημαντική, θέλουμε να βρεθούν και όλοι οι παίκτες στο επιθυμητό επίπεδο".

Σε ερώτηση σχετικά με το ότι η Laboral Kutxa δείχνει να έχει πρόβλημα στην άμυνα, σύμφωνα και με το τελευταίο της αποτέλεσμα (σ.σ. ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης 105-72), ο προπονητής του Παναθηναϊκού, απάντησε: "Έχει πρόβλημα σε ότι αφορά την ομαδική της άμυνα, αλλά αυτό είναι κάτι δεδομένο για πολλές ομάδες στην αρχή του χρόνου. Όσο περνάει ο καιρός όλες οι ομάδες θα αλλάζουν και θα βελτιώνονται και στο κομμάτι αυτό".

Ο Πεδουλάκης ρωτήθηκε και κατά πόσο επηρεάζουν τα συνεχή ταξίδια σε συνδυασμό με τους συνεχόμενους αγώνες: "Είναι δύσκολο, υπάρχει καταπόνηση, αλλά είναι και κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε. Όπως πρέπει να διαχειριστούμε και το γεγονός ότι έχουμε παιδιά που είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης εξαιτίας τραυματισμών. Είναι σαν να έχουμε δύο ομάδες να διαχειριστούμε σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να διαχειριζόμαστε όμως την κατάσταση και μέσα στο παιχνίδι ακόμη και να τα βοηθήσουμε. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την ομάδα όπως είναι για παράδειγμα ο Ούκιτς ή ο Λάσμε".

Ο Γιόνας Ματσιούλις από την πλευρά του εστίασε στη μεγάλη σημασία μιας νίκης επί της Larobral Kutxa: "Θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε το πρώτο θετικό μας αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα, μετά από μία ήττα στη διοργάνωση και μία στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να νιώσουμε τη γεύση της νίκης στο δεύτερο φετινό μας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θέλουμε να αποδείξουμε κάτι και να δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Τα συνεχόμενα ταξίδια δεν είναι ότι καλύτερο σε ότι αφορά την κούραση, αλλά από την άλλη θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο από ότι ξέρουμε, οπότε αυτό είναι πάντα καλό. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, η οποία ακολουθεί την... ισπανική σχολή. Τρέχει, προσπαθεί να βγει στον αιφνιδιασμό και επιπλέον έχει και ένα σημείο αναφοράς στη ρακέτα, τον Τιμπόρ Πλάις, ο οποίος είναι από τα βασικά όπλα της Laboral Kutxa. Αν είμαστε καλύτεροι; Αυτό είναι κάτι που πάντα το δείχνει το γήπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα