Παππάς: «Για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα»

O βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ, Νίκος Παππάς μίλησε στο μπλογκ της Παναθηναϊκού. Αναφέρθηκε στο αυριανό επικίνδυνο παιχνίδι με την Νταρουσάφακα, αλλά και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα που επεδιώκουν οι "πρασίνοι".

Αναλυτικά τι ανέφερε:

Καλησπέρα σας,

Η Νταρουσάφακα είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, που βασίζεται εν πολλοίς στο επιθετικό ταλέντο των γκαρντ της και μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού της στηρίζεται

στη δική τους απόδοση. Γουοναμέικερ και Γουίλμπεκιν είναι οι δύο (scoring) point guards της ομάδας οι οποίοι αγωνίζονται με επιθετικό προσανατολισμο στο παιχνίδι τους και προσφέρουν σκορ στην ομάδα τους. Οι καταστάσεις απομόνωσης που συχνα δημιουργεί ο κόουτς Μπλατ για τους Γουοναμέικερ, Γουίλμπεκιν και Κλάιμπερν είναι ένα σημαντικό σημείο που εστιάζουμε στην άμυνα μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Ο Κλάιμπερν είναι ένας φόργουορντ που μας έκανε μεγάλη ζημιά στο πρώτο παιχνίδι. Είναι ένας πολυδιάστατος παίκτης, καθώς έχει το ταλέντο να επιτεθεί με πολλούς τρόπους. Μαζί με τον Ζίζιτς είναι εξαιρετικοί στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, τα οποία συνήθως καταλήγουν σε καλάθι. Ιδιαίτερα, ο Ζίζιτς πιστεύω πως είναι ο καλύτερος επιθετικός ριμπάουντερ της Ευρωλίγκας. Είναι 20 ετών, πολύ δυνατός και διεκδικεί όλες τις μπάλες. Όσον αφορά στον Μόερμαν παίζει στις θέσεις «4» και «5» με την ίδια άνεση. Πρόκειται για έναν κομβικό παίκτη που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα τόσο εντός όσο και εκτός της ρακέτας με τα διάφορα «κοντά» σχήματα που παρουσιάζει για μεγάλα διαστήματα η ομάδα του κόουτς Μπλατ. Από εκεί και πέρα, οι Μπέρτανς, Άντερσον και Χαρανγκόντι είναι πολύ επικίνδυνοι απο την περιφέρεια και χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Στην άμυνα η Νταρουσάφακα εφαρμόζει συχνά τις προσαρμοσμένες άμυνες που παραδοσιακά παίζουν οι ομάδες του κόουτς Μπλατ, είτε αυτές είναι άμυνες zone press σε όλο το γήπεδο, είτε άμυνες match up με πολλές αλλαγές. Επίσης, θα είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ, ώστε να μην τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Επιβάλλεται να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας από την αρχή μέχρι το τέλος προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη.

Κάθε παιχνίδι είναι τελικός, κάτι που ισχύει και για τις δύο ομάδες. Η Νταρουσάφακα θέλει να ανακτήσει τις ελπίδες παρουσίας στα πλέι οφ και εμείς να κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα πρόκρισης διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα μέχρι τέλους.
Τα ξαναλέμε σύντομα
Νίκος

Keywords
Τυχαία Θέματα