Όουενς... ο τέταρτος!

Η μεταγραφική «επέλαση» της ΑΕΚ συνεχίζεται, καθώς λίγο μετά τα μέσα Ιουνίου έχει ανακοινώσει ήδη τη μεταγραφή τεσσάρων παικτών. Τελευταίος εξ αυτών, είναι ο Τζος Όουενς, ο οποίος ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον ίδιο πάντως να γνωστοποιεί τη μετακόμισή του στην Αθήνα λίγο νωρίτερα, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram.

Αναλυτικά,

η εν λόγω ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ΑΕΚ B.C. ανακοινώνει, ότι (και) ο Τζος Όουενς θα φορέσει την τιμημένη φανέλα της «Βασίλισσας».

Ο Αμερικανός αθλητής υπέγραψε σήμερα (18/06) συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Βιογραφικό

Ο Τζος Όουενς γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1988 στο Portsmouth του New Hampshire των ΗΠΑ και έχει ύψος 2μ.06. Ξεκίνησε το μπάσκετ από το Λύκειο Phillips Exeter Academy, όπου το 2007 ψηφίστηκε ως ο παίκτης της χρονιάς (Gatorade Player of the Year).

Ο Όουενς αποφοίτησε από το κολέγιο του Stanford και τον Δεκέμβριο του 2012 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τη φανέλα των Idaho Stampede στο NBADL, όπου είχε 5.4 πόντους και 4.6 ριμπάουντ μέσο όρο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Χάποελ Τελ Αβίβ. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ σε 29 λεπτά συμμετοχής είχε 9.7 πόντους μέσο όρο και 7 ριμπάουντ.

Το καλοκαίρι του 2014 συμφώνησε με την Dolomiti Energa (Tρέντο) και αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα Ιταλίας όπου είχε 13.5 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ μ.ό. Την περίοδο 2015-2016 αγωνίστηκε με τη Βενέτσια, έχοντας 11.1 πόντους και 5.3 ριμπάουντ μ.ό. σε 27 αγώνες στη Serie A ενώ πήρε μέρος και στο ιταλικό All-Star Game».

Keywords
Τυχαία Θέματα