Ο τζόγος της ΚΑΕ Αρης

Από την πρώτη στιγμή που ο Βαγγέλης Αγγέλου γνωστοποίησε στη διοίκηση της ΚΑΕ Αρης πως αποχωρεί για να καθίσει στον πάγκο της Αναντολού Εφές, ξεκίνησαν οι συζητήσεις αναφορικά με τον διάδοχό του. Περίπου 20 ημέρες μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το οποίο αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Αγγέλου στους "κίτρινους", η κατάσταση έχει πλέον ξεκαθαρίσει.

Αφού εξετάστηκαν όλες οι πιθανές επιλογές, οι διοικούντες αποφάσισαν να πάρουν ένα ρίσκο. Ποιο είναι αυτό; Ή Γιαννάκης ή τίποτα. Κοινώς,

είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τον "Δράκο" όσο χρειαστεί. Οι υπόλοιπες επιλογές, πλην αυτής του Νέναντ Μάρκοβιτς, δεν τους συγκίνησαν ιδιαίτερα, όμως τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στον ΚΑΟΔ, σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που έχει παρατηρηθεί στις κουβέντες με τον Γιαννάκη, βάζουν στον "πάγο" ίσως κι επ’ αόριστον την περίπτωση του Βόσνιου.

Το ερώτημα για τη διοίκηση του "Αυτοκράτορα" όμως, είναι ένα. Πόσα προτίθενται να "τζογάρουν" περιμένοντας τον Γιαννάκη; Με τη συνεργασία του τελευταίου με την Εθνική Κίνας να ισχύει ακόμη και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για σκληρό πόκερ ανάμεσα στις δύο πλευρές ελέω της αποζημίωσης, ίσως να χρειαστεί ακόμη αρκετός καιρός για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η επιλογή του Παρασκευά Μουρατίδη ως προπονητή μέχρι να έρθουν οι οριστικές εξελίξεις στο θέμα Γιαννάκη, στα χαρτιά φαντάζει αρκετά καλή. Προπονητής με εμπειρία Α1 –έστω και πριν αρκετά χρόνια- που παράλληλα συνεχίζει να εργάζεται με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ πάνω στο πλάνο του Αγγέλου. Κάτι που σημαίνει πως στα χαρτιά η εικόνα του Αρη δεν θα έπρεπε να είναι αρκετά διαφορετική απ’ ό,τι με τον Αγγέλου.

Στα χαρτιά όμως, αφού η πραγματικότητα στα τρία τελευταία παιχνίδια δείχνει πως οι "κίτρινοι" πάσχουν. Από τη μία πλευρά ήρθε το ψυχολογικό "άδειασμα" μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Από την άλλη, η διοίκηση μπορεί να ενημέρωσε τους παίκτες πως ο Μουρατίδης θα είναι αυτός με τον οποίο θα πορευτεί η ομάδα, αλλά οι τελευταίοι δείχνουν να τον βλέπουν ως απλά ένα… αναπληρωτή δάσκαλο. Σα να περιμένουν δηλαδή απλά και μόνο τη στιγμή που θα έρθει ο καινούριος δάσκαλος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στη κανονική ροή μαθημάτων.

Κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, ο Αρης δε θύμισε σε τίποτα την ομάδα που έκανε περίπατο κόντρα στον Πανιώνιο. Το πρόγραμμα των προπονήσεων μπορεί να μην άλλαξε, όμως δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία πως η υπάρχουσα κατάσταση στον πάγκο της ομάδας δεν μπορεί να εμπνεύσει και να ηγηθεί. Και θα ήταν άδικο να ζητηθεί κάτι τέτοιο από έναν άνθρωπο που ήρθε στον "Αυτοκράτορα" αναλαμβάνοντας το ρόλο του operation manager κι εν μία νυκτί έγινε πρώτος προπονητής, με βοηθούς που η εμπειρία τους είναι απειροελάχιστη. Διότι ας μην αμελούμε πως σε ένα τεχνικό τιμ όλοι έχουν το ρόλο τους. Και η τριάδα βοηθών του Αρη είναι το λιγότερο άπειρη, αφού τα χιλιόμετρα που έχουν στο κοντέρ τους είναι ελάχιστα.

Με τον τελικό του Κυπέλλου να πλησιάζει και ταυτόχρονα στην Α1 να έρχονται παιχνίδια "φωτιά" τα οποία θα κρίνουν εάν ο Αρης θα ασχοληθεί σοβαρά με θέματα παραμονής στη κατηγορία, η διοίκηση της ομάδας καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Θα συνεχίσει να περιμένει τον Παναγιώτη Γιαννάκη ή θα κοιτάξει αλλού; Το σίγουρο είναι πως πιθανός ερχομός του "Δράκου" θα δημιουργούσε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων και παράλληλα θα ανέβαζε τους "κίτρινους" ένα επίπεδο παραπάνω. Αν όμως η καθυστέρηση είναι μεγάλη, ο "Αυτοκράτορας" κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερα από έναν τελικό Κυπέλλου.

Υ.Γ. Ο Αγγέλου είπε το καλοκαίρι όχι σε παρόμοια πρόταση με αυτή της Αναντολού Εφές όπως τόνισε. Δηλαδή δε θέλησε να χτίσει μια ομάδα από την αρχή, αλλά έφυγε μεσούσης της σεζόν για να βρει ένα ρόστερ στο οποίο μπορεί να κάνει ελάχιστες αλλαγές. Είναι να μην αναρωτιέσαι μετά εάν μας ψεξάζουν;

Υ.Γ. 2 Ορισμένοι μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί το βάρος του να είσαι διοίκηση του Αρη και πως πάνω απ’ όλα πρέπει να μπαίνει το καλό της ομάδας κι όχι οι οποιεσδήποτε "λυκοφιλίες".

@TheGreekPiston

Keywords
Τυχαία Θέματα