Ο Τζίμι Μπάτλερ (δεν) πιστεύει στον... Άγιο Βασίλη!

Μεγαλώνοντας σε δύσκολες συνθήκες στο Χιούστον, δεν ρώτησε ποτέ τέτοια εποχή αν «υπάρχει Άγιος Βασίλης;». Για τον Τζίμι Μπάτλερ, σημασία είχε πως δεν υπήρχε γύρω του πατέρας. Καθώς ο τελευταίος εγκατέλειψε την οικογένειά του όταν ο σταρ των Μπουλς ήταν ακόμη βρέφος... Η ζωή στο προάστιο Τόμπολ του Τέξας ήταν ούτως ή άλλως ζόρικη και έγινε χειρότερη για τον 27χρονο γκαρντ, όταν στα 13 του, η μητέρα του δεν δίστασε να τον διώξει από το σπίτι! Όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει, η κα Μπάτλερ του είπε ένα απλό «δεν μου αρέσει

η εικόνα σου» και του έδειξε την πόρτα. Ο νεαρός Τζίμι έζησε για λίγο σε σπίτια φίλων. Για ένα διάστημα ημερών έμεινε άστεγος... Μέχρι που βρήκε μία πραγματική οικογένεια στο σπίτι των Λάμπερτς, γονείς ενός συμμαθητή και συμπαίκτη του στο γυμνάσιο. Ο Μπάτλερ θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια του και μίλησε για την ζωή και την καριέρα του στην προ πέντε ημερών τηλεφωνική συνέντευξη με Μ.Μ.Ε. από όλο τον κόσμο, που οργάνωσε το ΝΒΑ και στην οποία συμμετείχε και το basketblog.gr.. Με μοναδική άλλη ελληνική παρουσία αυτή της εφημερίδας «Goal News». Ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στο παρελθόν του, στο παρόν που τον θέλει ηγέτη και «face of the franchise» των Μπουλς, αλλά και το φιλόδοξο μέλλον. Σε μία σχεδόν χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία μόνο έμπνευση και κίνητρο μπορεί να προσφέρει, σαν -χωρίς περιτύλιγμα- δώρο δίπλα στο καραβάκι ή το χριστουγεννιάτικο δέντρο του καθενός.

Ο Τζίμι Μπάτλερ θαρρεί κανείς ότι άκουγε πάντα στο αυτί του έναν ψίθυρο που του έλεγε κάτι «υποτίθεται ότι δεν πρέπει να είσαι εδώ». Διότι «υποτίθεται» πως έπρεπε να ζήσει σε μία φυσιολογική οικογένεια. Ωστόσο, μετά τον διωγμό από το σπίτι του, «υποτίθεται» ότι έπρεπε να... «χαθεί» στις κακόφημες γειτονιές του αμερικανικού Νότου. Για αυτό τον λόγο, «υποτίθεται» πως δεν έπρεπε να τελειώσει το γυμνάσιο ή να λάβει υποτροφία στο πανεπιστήμιο Μαρκέτ και «υποτίθεται» πως ποτέ δεν θα γινόταν (έστω) Νο30 στο ντραφτ του 2011 από το Σικάγο. Ακόμη κι έτσι, μαθημένος στα δύσκολα, «υποτίθεται» πως δεν «χωρούσε» στην ίδια πεντάδα με τον Ντέρικ Ρόουζ. Πέντε χρόνια μετά τον πρώτο αγώνα του στο ΝΒΑ, όμως, ο Μπάτλερ έχει ήδη αναδειχθεί «Πιο Βελτιωμένος Παίκτης» το 2015, έχει λάβει ένα συμβόλαιο 95.000.000 δολαρίων και μετά την ανταλλαγή του Ρόουζ στους Νικς, είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης σε παρκέ και αποδυτήρια στο Σικάγο. Η ουσιαστικά «against all odds» ζωή του είχε πολλά εμπόδια. Όμως η πορεία του μοιάζει με remake της ταινίας «The Blind Side», για την υιοθεσία του μαύρου νυν παίκτη ράγκμπι στο NFL, Μάικλ Οϊερ από την λευκή οικογένεια της Λι Αν, την οποία υποδύθηκε στο φιλμ του 2009 η Σάντρα Μπούλοκ, κερδίζοντας το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου!

Στην τηλεφωνική συνέντευξη με δημοσιογράφους από 16 χώρες (όπως Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Ινδία, Ιταλία, Μεξικό, Φιλιππίνες, Νότια Αφρική, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βενεζουέλα), ο Μπάτλερ άρχισε από το «φορτωμένο» παρόν. Καθώς το βράδυ της Κυριακής (25/12) θα αγωνιστεί για έκτη συνεχόμενη σεζόν σε χριστουγεννιάτικο αγώνα! Οι Μπουλς ταξίδεψαν στο Σαν Αντόνιο για το ματς με τους Σπερς ακριβώς τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος-στις 7:00μ.μ. παίζουν Νικς-Σέλτικς, στις 9:30μ.μ. Καβς-Ουόριορς, στις 3:00π.μ. της Δευτέρας Θάντερ-Γουλβς και στις 5:30π.μ. Λέικερς-Κλίπερς) και ο Μπάτλερ ρωτήθηκε για την αναμέτρησή του με τον νέο σταρ των Τεξαξών, Κουάι Λέοναρντ. «Ο Κουάι είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, γενικά, και όχι μόνο αμυντικός. Παίζει καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ και κάθε καλοκαίρι δουλεύει σκληρά. Κι εγώ το ίδιο κάνω, αλλά δεν συγκρίνω τον εαυτό μου κανέναν και απλώς μου αρέσει να αγωνίζομαι εναντίον των καλύτερων», αποκρίθηκε ο σταρ των «Ταύρων», τον οποίο ρώτησαν για το Σαν Αντόνιο και την πρόσφατη τιμή στον Τιμ Ντάνκαν: «Ήταν μία απίστευτη τιμή για τον Τιμ. Ήταν ένας παίκτης-φαινόμενο και το άξιζε να δει τη φανέλα του στην οροφή! Μόνο καλά λόγια έχω ακούσει για εκείνον εντός κι εκτός γηπέδου. Αλλά αυτό που μετρά τώρα είναι το πόσο δύσκολο είναι το ματς με τους Σπερς και ότι θέλουμε να πετύχουμε μία ακόμη νίκη ανήμερα Χριστουγέννων».

Μετά την αποχώρηση του Ρόουζ για τη Νέα Υόρκη, με πολλές φήμες για μεταξύ τους κόντρα, ο Μπάτλερ έγινε το «αφεντικό» των Μπουλς, παρά την προσθήκη των Ντουέιν Ουέιντ και Ραζόν Ρόντο και τα συνεχόμενα σενάρια για ανταλλαγή του, με τελευταίο αυτό για την Μινεσότα... Άλλωστε, αυτό πιστεύει και ο ίδιος ο Ουέιντ. Ο «Jimmy Buckets», όπως είναι ένα παρωνύμιό του, απάντησε πως «ο Ντουέιν είναι καταπληκτικός! Ξέρει να κερδίζει. Έχει κατακτήσει τίτλους, έχει αγωνιστεί σε All Star Games και καταλαβαίνεις την παρουσία του συνεχώς. Στη συνέχεια, τον βλέπεις το πώς είναι στο παρκέ και τι κάνει για την κοινότητα του Σικάγο. Τον παρατηρείς πώς είναι με την οικογένειά του. Εννοώ ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Δεν ξέρεις πότε... ''θα του στρίψει'' και θα γίνει ένας απίστευτος ανταγωνιστής στο παρκέ!». Την περσινή σεζόν, ο Μπάτλερ άσκησε δημοσίως κριτική σε συμπαίκτες και τον ρούκι κόουτς του Σικάγο, Φρεντ Χόιμπεργκ, λέγοντας ότι «η ομάδα θα πρέπει να προπονείται πιο σκληρά»! Εννοώντας τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Σε μία σχετική ερώτηση, ο Μπάτλερ απάντησε ότι «είμαστε όλοι μεγάλοι και ώριμοι άνθρωποι στα αποδυτήρια. Επομένως, όταν λες κάτι τέτοιο, προφανώς περιμένεις όλοι να το εκλάβουν με τον σωστό τρόπο. Δεν πιστεύω ότι είναι τώρα η σωστή ώρα για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Πολλές φορές κάτι λέγεται πάνω στην ένταση της στιγμής. Όμως θέλω το καλό της ομάδας, όπως όλοι και συχνά είναι αλήθεια πως κάποιος πρέπει να πει ότι οφείλουμε να παίξουμε καλύτερα... Ο καθένας πρέπει να κάνει την δουλειά του, να παίξει τον ρόλο του, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Αλλά είμαστε μεγάλα παιδιά και δεν χρειάζεται να το παίρνουμε προσωπικά ή να πληγώνονται τα συναισθήματα μας».

Ο Μπάτλερ συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να ηγηθείς. Ο Ντουέιν Ουέιντ, για παράδειγμα, ξέρει τον τρόπο και πάνω στο παρκέ και εκτός γηπέδου. Εγώ το έχω μάθει και από την προσωπική ζωή μου, γιατί μεγάλωσα δύσκολα, αλλά έλαβα και πολλή αγάπη». Στη συνέχεια, άκουσε την ερώτηση για το (μπασκετικό)... «φάντασμα» του Μάικλ Τζόρνταν στο Σικάγο, καθώς οι Μπουλς έχουν να κατακτήσουν τον τίτλο από το έκτο δαχτυλίδι του «MJ», το 1998. Ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν νιώθω καμία πίεση. Και σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα τον εαυτό μου σε σύγκριση με τον Τζόρνταν. Κοιτάζω την κάθε μέρα ξεχωριστά και ελπίζω για το αύριο. Για το παρόν, , επικεντρώνομαι απλώς στην σκληρή δουλειά και φυσικά θα ήθελα να κατακτήσω έναν τίτλο σε αυτή την πόλη. Είμαστε ικανοί για κάτι τέτοιο, όμως αν κοιτάζουμε τόσο μακριά, θα ''χαθούμε'' τώρα...». Τονίζοντας πως «είναι δέος να παίζεις στην ομάδα των Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν, αλλά θέλω να αφήσω την δική μου ''κληρονομιά'' στο Σικάγο. Θέλω να με θυμούνται ως έναν παίκτη που ήθελε να κερδίζει και όχι απλώς σαν κάποιον που αγωνίστηκε με την φανέλα που φόρεσαν οι Τζόρνταν, Πίπεν και Ρόντμαν. Θέλω να γράψω την δική μου ιστορία, αλλά δεν ζω στην σκιά του ''MJ'' και θέλω να γίνω η δική μου καλύτερη εκδοχή». Καταλήγοντας, ο Μπάτλερ ανέφερε ότι «η εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν καταπληκτική! Ήμουν ανάμεσα σε σπουδαίους τύπους, παρακολούθησα τον τρόπο που δουλεύουν και έμαθα πολλά για το παιχνίδι, τη ρουτίνα και την σκληρή δουλειά τους». Εξηγώντας πως «για να είμαι ειλικρινής, δεν φιλοδοξώ να βελτιώσω μόνο ένα πράγμα στο παιχνίδι μου. Δεν είμαι τέλειος σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού, όπως λέω πάντα. Γι' αυτό πάντα μένω παραπάνω στο γυμναστήριο και προπονούμαι σκληρά».

Keywords
all star, ολυμπιακοί αγώνες, σταρ, νβα, basketblog, goal, news, face, franchise, odds, blind, nfl, φιλμ, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, γαλλια, καλοκαιρι, τιμ, νέα, star, games, δωρο χριστουγεννων, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, γουιτνει χιουστον, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, χωρες, αργεντινη, αυστραλια, αφρικη, βραζιλια, γερμανια, δουλεια, ηγετης, ηνωμενο βασιλειο, ινδια, ισπανια, ιταλια, καριερα, κινα, κοντρα, μητερα, νβα, πιεση, ρωτησε, σταρ, υιοθεσια, φημες, ωρα, games, nfl, star, ανθρωπος, αξιζε, αυτι, βραδυ, γινει, γονεις, δεος, δεντρο, διαστημα, δικη, δωρο, εγινε, ειλικρινης, ειπε, εμπνευση, εποχη, επρεπε, ζωη, ζωη μου, ιδια, ιδιο, η δικη, εικονα, φιλμ, καναδας, λευκη, λογια, λογο, μακρια, μεξικο, νεα υορκη, νικη, νοτια αφρικη, ομαδα, παντα, οικογενεια, ουσιαστικα, παιδικα, παιδια, πορτα, ριο, ριο ντε τζανειρο, ροουζ, ρολο, σεζον, συζητησουμε, συνεχεια, σικαγο, σπιτι, σπιτια, τεξας, τιμη, τιμ, φυσικα, ψυχολογικα, all star, basketblog, blind, δαχτυλιδι, μοιαζει, παιχνιδι, σωστο, θελω να
Τυχαία Θέματα