Ο Ουέστμπρουκ σε ρόλο... Μάτζικ Τζόνσον!!!

Πριν από μερικές ημέρες, στην εξομολογήσή του στον Αχμάντ Ρασάντ, ο Κόμπι Μπράιαντ τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι ''ωμός''. Παίζει όπως έπαιζα εγώ. Είναι επιθετικός!». Τονίζοντας πως ο «RW» είναι παίκτης που του μοιάζει ιδιαιτέρως. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/2), πάντως, ο γκαρντ των Θάντερ «έμοιαζε» με... Μάτζικ Τζόνσον. Διότι οι επιδόσεις του στην επικράτηση επί του Ντένβερ παρέπεμψαν σε νούμερα που σημείωσε τελευταία φορά ο θρυλικός γκαρντ των Λέικερς. Ο Ουέστμπρουκ, παρά τη νέα

απουσία του Κέβιν Ντουράντ, οδήγησε την Οκλαχόμα Σίτι στην 6η διαδοχική νίκη της (και 8η στα 10 τελευταία παιχνίδια της), καταγράφοντας 21π.-8ριμπ. και ρεκόρ καριέρας με 17 ασίστ σε μόλις 27', έχοντας μοιράσει τις 12 τελικές πάσες ως το ημίχρονο και τις 10 εξ αυτών σε 9' στην 2η περίοδο! Η στατιστική του ήταν ιστορική, καθώς έγινε ο 2ος παίκτης με +20π.-+15ασ.-+5ριμπ. σε ένα ματς παίζοντας λιγότερο από 30', μετά τον Μάτζικ!!! Ο Τζόνσον είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο το 1984 κόντρα στους Κινγκς και το 1989 εναντίον των Πέισερς.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ μετρά επίσης 43 διαδοχικές εύστοχες βολές και 101/109 στα τελευταία 11 ματς των φορμαρισμένων Θάντερ και έχει πάρει από το χεράκι την ομάδα του. Έχοντας στη σεζόν μ.ο. 26,1π.-8ασ.-6,4ριμπ. (σε 32,7') και αν διατηρήσει αυτές τις επιδόσεις, θα γίνει μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που θα ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με +26π.-+7ασ.-+6ριμπ., μετά τους Όσκαρ Ρόμπερτσον, Λάρι Μπερντ, Μάικλ Τζόρνταν, Τζον Χάβλιτσεκ και ΛεΜπρον Τζέιμς! Ο «RW» εξακολουθεί να εντυπωσιάζει και ο προπονητής του, Σκοτ Μπρουκς, επανέλαβε μετά τη νίκη επί των Νάγκετς ότι «ο Ράσελ είναι ο καλύτερος πόιντ-γκαρντ στη Λίγκα. Θα βαρεθείτε να ακούτε να το λέω, όμως επιμένω γιατί βλέπω καθημερινά ότι βελτιώνεται συνεχώς». Ο σταρ των Θάντερ είναι φέτος 2ος σκόρερ του ΝΒΑ (πίσω από τον Τζέιμς Χάρντεν των Ρόκετς), 5ος πασέρ και 2ος σε κλεψίματα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως θα πρέπει να είναι ένας βασικός υποψήφιος για το βραβείο του MVP της χρονιάς. Οι Στεφ Κάρι και Τζέιμς Χάρντεν ίσως έχουν αντιρρήσεις για τούτο, όμως το κοινό της Λίγκας ανυπομονεί ήδη για μία πιθανή «τιτανομαχία» στον 1ο γύρο των πλέι-οφς ανάμεσα στην Οκλαχόμα Σίτι και το Γκόλντεν Στέιτ του Κάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα