Μαρκόπουλος: «Μάς βαραίνει πολύ το "πρέπει"»

Στο γεγονός ότι οι παίκτες του δεν μπορούν να διαχειριστούν την πίεση που έχουν να αντιμετωπίσουν στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την Όλντενμπουργκ, με τη οποία πλέον ο "Δικέφαλος" θέλει πάση θυσία νίκη στο τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στη Βέντσπιλς, ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

«Σίγουρα

κάναμε ένα κακό παιχνίδι και δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να χτίσει μια πολύ μεγάλη διαφορά και μετά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια δείξαμε μία αδυναμία στην άμυνα, δεχθήκαμε λέι απ. Κάναμε φθηνά λάθη, δώσαμε τημ μπάλα στους αντιπάλους, χωρίς λόγο και με την άνοδο της αντιπάλου ομάδας στο σκορ, επήλθε νευρικότητα με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούμε τελείως και να χάσουμε τη συνέχεια σε άμυνα και επίθεση. Στο τέλος κάναμε μια προσπάθεια, παίξαμε αρκετά καλή άμυνα, κερδίσαμε αρκετές φορές την μπάλα, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε σε εκείνο το σημείο, γιατί το παιχνίδι δεν ήταν σε φυσιολογικό πλαίσιο. Το ότι χάσαμε πάλι 12 βολές ήταν ένα στοιχείο που επηρέασε στο τέλος, όπως και το 4/5 τρίποντα που είχε ο Μέντριχ», ανέφερε αρχικά ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Για τα κενά διαστήματα που έχει κατά καιρούς ο ΠΑΟΚ: «Αν το είχαμε βρει, θα το είχαμε λύσει. Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς νέους παίκτες μέσα στην ομάδα και σίγουρα δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν άσχημες καταστάσεις για αυτούς. Για αυτό υπάρχει η συνέχεια. Δεν σταματάει το παιχνίδι σε ένα άστοχο σουτ, σε μία λάθος πάσα, γιατί αν γίνει αυτό, γυρνάει η ψυχολογία του παίκτη στην άρνηση και δε μπορεί να γυρίσει στην άμυνα».

Για τη νίκη στο εκτός έδρας ματς με τη Βέντσπιλς, που είναι μονόδρομος πλέον για την πρόκριση: «Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούμε, πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το «πρέπει», γιατί από ό,τι κατάλαβα τους βαραίνει πολύ. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας».

Για τη αλλαγή του Αντώνη Κόνιαρη στο 66-70: «Ζήτησε αλλαγή ο ίδιος. Δεν είχε άλλες αναπνοές σε εκείνο το σημείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα