Κύπελλο Ελλάδας: Ημιτελικός σε κίτρινο φόντο

Το Κύπελλο Ελλάδας επιστρέφει με δύο πολύ μεγάλους ημιτελικούς οι οποίοι αναμένεται να «σπάσουν» καρδιές καθώς είναι δύο μεγάλα ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ. Η αρχή γίνεται σήμερα το απόγευμα (17:00) με τον αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ στο «Nick Galis Hall».

Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν σε τελικό του Κυπέλλου μετά το 2014 που ήταν η τελευταία τους παρουσία απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες ξέρουν ότι είναι το φαβορί ,παρότι δεν βρίσκονται σε τοπ φόρμα, λόγω της έδρας, αλλά σίγουρα

γνωρίζουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, καθώς η περίοδος που σχεδόν σε κάθε ματς χανόταν και ένας παίκτης λόγω τραυματισμού πέρασε. Πάντως όλοι στον οργανισμό που λέγεται Άρης, από τον κόσμο μέχρι τους παίκτες ξέρουν πόσο σημαντική είναι η νίκη πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ θέλει μετά από αρκετά χρόνια να επιστρέψει σε ένα τελικό, ώστε να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει το δεύτερο εγχώριο τρόπαιο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο Γιούρι Ζντοβτς και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά ότι θα αντιμετωπίσουν έναν διαφορετικό Άρη από τα ματς του Πρωταθλήματος και ότι το γήπεδο θα «βράζει», αφού ο στόχος της πρόκρισης είναι το ίδιο δυνατός και για τους γηπεδούχους. Πάντως ούτε στην ΑΕΚ υπάρχουν απουσίες, ενώ ο ΜακΓκραθ σιγά σιγά ενσωματώνεται με την νέα του ομάδα και ο Ελονού δείχνει στις πρώτες του εμφανίσεις ότι μπορεί να βοηθήσει σε σύγκριση με τους προκατόχους του στην θέση «5».

Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδας και πέρυσι στην προημιτελική φάση με τον Άρη να είναι και πάλι γηπεδούχος και να κερδίζει την ΑΕΚ με 64-61 σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, αλλά έπαιξε ρόλο η δύναμη της έδρας.

Το πρόγραμμα:

14/1: Άρης-ΑΕΚ 17:00

16/1: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 18:00

Keywords
Τυχαία Θέματα