«Κίτρινη» υποχώρηση... (vid)

Μετά το ονειρεμένο ξεκίνημα με τέσσερις νίκες, ο Άρης φαίνεται να έχει πάθει... μετάλλαξη και στους τελευταίους τρεις αγώνες του για το Basketball Champions League έχει εμφανιστεί κατώτερος των περιστάσεων, με τις εμφανίσεις του αυτές να του στοιχίζουν και το αποτέλεσμα. Το τελευταίο, ήταν η σημερινή πρώτη ήττα στο «Αλεξάνδρειο» με 62-65 από την Μονακό, με τις αποδοκιμασίες στη λήξη της αναμέτρησης να καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο,

την εικόνα των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι υποχωρούν πια στην τέταρτη θέση, υστερώντας στην ισοβαθμία με την Νίμπουρκ.

Ο Έλληνας προπονητής, που βέβαια δεν είχε για άλλη μια φορά στη διάθεσή του τον Ντέβιν Μαρμπλ και είδε τον Έρικ Μπάκνερ να αποχωρεί τραυματίας στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, δε θα μπορούσε παρά να έχει ως κορυφαίους τον Μάικλ Τζένκινς με 20 πόντους και 8/15 σουτ, καθώς και τον Ουίλ Κάμινγκς με 17 πόντους και 7/13 σουτ, με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να δίνει πολλές βοήθειες με double double 15 πόντων και 12 ριμπάουντ. Οι νικητές, είχαν σε εξαιρετική μέρα τόσο τον Ντι Μποστ, με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ τόσους πόντους είχε και ο Γιακουμπά Ουαταρά με 4 ριμπάουντ. «Δήμιος» των Θεσσαλονικέων, ήταν ο Ζορντάν Αμπουντού, που στο 60-61 σημείωσε το τρίποντο που καθόρισε την τελική έκβαση του ματς.

Το φιλμ

Τα μακρινά σουτ του Τζένκινς ήταν ένα καλό πρώτο «μήνυμα» για τον Άρη, αλλά δε θα μπορούσαν να αρκούν για να επιβάλει το δικό του ρυθμό. Παίρνοντας δύναμη ιδιαίτερα από τους Γκλαντίρ και Μπράιαντ, η Μονακό κατάφερε να πάρει τον έλεγχο με σερί 0-11, το οποίο ολοκλήρωσε ο Μποστ που επίσης έμοιαζε να «πατά» καλά (8-16 στο 8'). Ο Γιάνκοβιτς επιχείρησε μετά την είσοδό του στο παρκέ, να αποτελέσει την ηγετική προσωπικότητα που έψαχναν οι «κίτρινοι», τη στιγμή που είχαν υποστεί ακόμη και «διπλό σκορ» (10-20), χωρίς όμως να καταφέρει να μετριάσει ικανοποιητικά τη «ζημιά» στο τέλος της πρώτης περιόδου (12-21).

Ο Ζάρας πήρε επίσης μερικές προσπάθειες για την ομάδα του, αλλά η πλήρης ανισορροπία στην άμυνά της, στοίχιζε εύκολα καλάθια για τους Μονεγάσκους, με τον Ουαταρά να κάνει «θραύση» στις δύο ρακέτες και να προκαλεί τη δυσφορία των φίλων του Άρη με μία τρομερή alley-oop συνεννόηση με τον Ράιτ (16-27 στο 13'). Ο Μπάκνερ πάλεψε κι έδωσε το έναυσμα στους υπόλοιπους, ώστε να υπάρξει ένα «ξέφωτο» στα τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, χάρη σε καλάθι του Τζένκινς (25-31). Ουαταρά και Μπράιαντ δεν αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά, αλλά ο Πρίφτης κατάφερε να προσθέσει ως αξιόπιστη λύση τον Φλιώνη, με ένα τρίποντο του Γιάνκοβιτς να κάνει ένα σύνολο με 12/32 στη λήξη του εικοσαλέπτου, να έχει την ευτυχία να «κυνηγά» μόνο σε απόσταση επτά πόντων (30-37).

Το τρίποντο αυτό, φαίνεται πως έδωσε «ώθηση» για να ξεκινήσει μία «κίτρινη» αντεπίθεση με την έναρξη της τρίτης περιόδου, με τον Τζένκινς να ξαναβρίσκει ρυθμό και τον Άρη να επιβάλει τον νόμο του, μέσα από τη βελτιωμένη του άμυνα. Ο Γιάνκοβιτς ισοφάρισε στα μέσα του δεκαλέπτου και λίγο αργότεραο Τζένκινς «χτύπησε» ξανά για να το προβάδισμα των παικτών του Πρίφτη (41-38 στο 26'). Ο Αμπουντού και ο Ουαταρά προσπάθησαν να «αφυπνίσουν» τους συμπαίκτες του, αλλά εκείνη τη στιγμή ανέλαβε δράση ο Κάμινγκς, ώστε η ομάδα του να πάρει ξανά τα ηνία, έστω και με «βραχεία κεφαλή», την ίδια ώρα που «όπλα» της Μονακό, όπως ο Ράιτ και ο Σι, είχαν «σιγήσει» τελείως (47-46).

Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να θέσουν ξανά νέα δεδομένα, με ένα σερί 0-7 να δείχνει να τους φέρνει σε θέση ισχύος στα πρώτα τρία λεπτά (47-53). Ο Κάμινγκς ήταν εκείνος που τράβηξε «κουπί» σε εκείνο το σημείο, ώστε να μην ξεφύγουν οι Γάλλοι, αλλά το τέταρτο φάουλ του ήταν μάλλον το χειρότερο νέο που είχε να ακούσει ο Πρίφτης, με 5:09 να απομένουν για το τέλος και τον Κέινερ-Μέντλεϊ να ευστοχεί σε ζευγάρι βολών για το 54-57, στο πέμπτο ομαδικό του Άρη. Την ώρα που είχε «κολλήσει» πάλι η επίθεση των γηπεδούχων, ένα αντιαθλητικό του Σι τους έδωσε την ευκαιρία να μειώσουν ξανά σε απόσταση καλαθιού, αλλά μετά το άστοχο λέι απ του Σίμτσακ, η τιμωρία ήρθε από την «αέρινη» προσπάθεια του Ράιτ, με την Μονακό να διατηρεί «σφιχτά» την πρωτοκαθεδρία της (56-60 στο 38'). Το νέο λάθος από τον Ουαταρά, όμως, δε θα έμενε χωρίς «εξαργύρωση», με τον Κάμινγκς να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, με 1:56 να απομένουν (60-60).

Τις δύο επόμενες φορές που επιχείρησε διείσδυση, όμως, ο Κάμινγκς δεν τα κατάφερε... εναντίον όλων και ο βαθμός δυσκολίας έγινε τεράστιος για τον Άρη, όταν στα 25.4" πριν τη λήξη, ο Αμπουντού ευστόχησε εξω από τη γραμμή των 6.75 για το 60-64, με τον Σι να έχει νωρίτερα 1/2 βολές. Στην επόμενη επίθεση ο Τζένκινς βιάστηκε να εκτελέσει, όπως και ο Φλιώνης μετά τις 1/2 βολές του Σι, με ένα κλέψιμο του Τζένκινς να δίνει μία τελευταία ελπίδα στα 7.9" για την εκπνοή, αν και χρειαζόταν μάλλον ένα κλέψιμο για να στείλει έστω το ματς στην παράταση. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δε συνέβη, με την μπάλα... απλώς να κυκλοφορεί από τους Μονεγάσκους και το ματς να τελειώνει με τις δύο άστοχες βολές του Γκλαντίρ.

Δεκάλεπτα: 12-21, 30-37, 47-46, 62-65

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 20 (2), Κάμινγκς 17, Ζάρας 4, Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 2, Γιάνκοβιτς 15 (1), Ντραγκίσεβιτς

Μονακό (Μίτροβιτς): Μποστ 13 (2), Ράιτ 8, Σι 4, Γκλαντίρ 5 (1), Αμπουντού 9 (1), Ριγκό 2, Φοφανά 2, Κέινερ-Μέντλεϊ 3, Ουαταρά 13 (1), Μπράιαντ 6

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα