Ισπανία: Βασιλικό break στη Βαρκελώνη

Η Ρεάλ Μαδρίτης με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της την φετινή χρονιά «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα με 70-90 και ισοφάρισε την σειρά των τελικών της ACB σε 1-1.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έδειξαν από το πρώτο λεπτό τις άγριες διαθέσεις τους και πήραν προβάδισμα 16 πόντων (12-28) από το πρώτο δεκάλεπτο. Στην δεύτερη περίοδο η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να μειώσει αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει πλήρως στο ματς και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-44 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν

πολύ καλοί στην επίθεση αλλά η Ρεάλ είχε τις απαντήσεις της και η διαφορά μειώθηκε στο -8 (58-66) από την Μπαρτσελόνα. Όμως στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού οι παίκτες της Ρεάλ ήταν απολαυστικοί αφού ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και δέχθηκαν μόνο 12 πόντους, ενώ στην επίθεση σκόραραν εύκολα 24 και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην μεγάλη νίκη τους.

Πρωταγωνιστές των Μαδριλένων ήταν ο Αγιόν με 19 πόντους (9/9 διπ.) και 6 ριμπάουντ, ο Γιούλ με 20 πόντους (7/13 σουτ) και 4 ασίστ και ο Ρέγες με 12 πόντους (5/9 σουτ), 5 ριμπάουντ και 2 ασιστ. Από την πλευρά της απογοητευτικής ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησαν ο Τόμιτς με 14 πόντους (6/10 διπ.) και 5 ριμπάουντ και ο Περπέρογλου που σε 29' συμμετοχής σημείωσε 10 πόντους με 4/8 σουτ και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Τώρα η σειρά πάει στην Μαδρίτη όπου την Δευτέρα και την Τετάρτη θα διεξαχθούν ο 3ος και ο 4ος τελικός αντίστοιχα. Πάντως θα έχει πολύ ενδιαφέρον πως θα αντιδράσει η Μπαρτσελόνα που είναι με την πλάτη στο τοίχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα