Ισπανία: Την τελευταία λέξη ο Γιουλ στο ντέρμπι!

Η Ρεάλ (3η 15-6) υποδέχτηκε στο "καυτό" Barclaycard Center την Μπαρτσελόνα (4η 15-6). Σε ένα μισητό ντέρμπι που κρύβει και πολιτικές διαφοροποιήσεις η Ρεάλ επικράτησε δύσκολα της Μπαρτσελόνα με 76-75. Οι "μπλαουγκράνα" πλήρωσαν το κακό δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, κυνηγώντας από την αρχή το παιχνίδι. Κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, περνώντας μπροστά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Μπαρτζώκας δεν είχε υπολογίσει στον παράγοντα Γιουλ, που για άλλο ένα παιχνίδι μίλησε με την κλάση του και το δολοφονικό του ένστικτο, χαρίζοντας την νίκη στην Ρεάλ και αποδεικνύοντας

γιατί είναι σπουδαίος παίκτης.

"Φιλμ αγώνα"

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως αναμέναμε, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στην δύναμη της ρακέτας, με τις προσωπικές μονομαχίες (Ράις - Γιούλ, Τόμιτς - Αγίον,Ράντολφ) να παίρνουν "φωτιά". Οι λύσεις που βρήκε η Ρεάλ από την περιφέρεια ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, ώστε να της δώσουν ένα ευρύ προβάδισμα 11 πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι δεν έμοιαζε να ξεφεύγει, αφού οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στην πρώτη περίοδο με το σκορ να πηγαίνει αρκετά ψηλά (23-23) για τέτοιας δυναμικότητας παιχνίδι. Ο Ματσιούλις (9π. 1ο ημίχρ.) έμοιαζε ασταμάτητος στις αρχές, βρισκόμενος σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα. Πολύτιμές βοήθειες πρόσφερε τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στο σκοράρισμα ο ηγέτης των "μερένχες", Σέρχιο Γιουλ που μοίρασε 4 ασσίστ, πετυχαίνοντας και 9 πόντους. Γενικά, σε μεγάλο βαθμό η Μπαρτσελόνα πλήρωσε στο πρώτο κομμάτι, την αστοχία του Ράις και την αναποτελεσματικότητα του πάγκου που δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

"Φουριόζα" μπήκε η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο, ρίχνοντας την διψήφια διαφορά που είχε χτίσει η Ρεάλ στο τελευταίο δίλεπτο του 1ου ημιχρόνου στους 5 πόντους. Περπέρογλου και Τόμιτς έμοιαζαν να ζεσταίνονται, βάζοντας τους "μπλαουγκράνα" ξανά στο παιχνίδι (η διαφορά έφτασε και τους 2 πόντους). Η Ρεάλ έμοιαζε ανύμπορη να αντιδράσει, κάνοντας αρκετά λάθη. Το μομέντουμ είχε αλλάξει με την Μπαρτσελόνα να δίνει μεγάλη μάχη για την νίκη. Εκεί που "σκάλωσε" η Μπαρτσελόνα, συνέχισε ο Περπέρογλου φτάνοντας τους 12 πόντους, με τον Κλαβέρ να ανεβαίνει και να προσφέρει λύσεις κοντά στο καλάθι. Ο Γιουλ από την άλλη κράτησε με νύχια και με δόντια την διαφορά στους 5 ποντους με το σκορ της 3ης περιοδου να κλείνει 62-57. Η τέταρτη περίοδος δεν ξεκίνησε με "δάφνες ποιότητας" με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες. Στην δύναμη και τα τρίποντα οδηγήθηκε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά με τον Έρικσον να πηγαίνει την διαφόρα στην πόντο. Απέναντι του ορθώθηκε σαν τείχος ο Κάρολ, πετυχαίνοντας ένα κρίσιμο 5-0 (71-65). Η "Μπάρτσα" πλησίασε ξανά, αύτη την φορά ποιο αποτελεσματικά και δραστικά με τον Τόμιτς να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Ο Γιουλ για άλλη μια φορά να απέδειξε την κλάση του και το δολοφονικό του ένστικτο, χαρίζοντας την νίκη στην Ρεάλ με δίποντο στην λήξη, πανηγυρίζοντας ξέφρενα με τον κόσμο. Τελικό σκορ 76-75 σε ένα ματς θρίλερ, για γερά νεύρα...!

Δεκάλεπτα: 23-23, 47-36, 62-57, 76-75

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 9(2), Ματσιούλις 9(1), Αγιόν 6, Γιουλ 16(2), Ντόντσιτς 4(1), Κάρολ 14(1), Χάντερ 7, Ρέγες 6, Tέιλορ 2, Ρούντι 3.

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 6(2). Κλαβέρ 7(1), Ρένφρο 2, Περπέρογλου 16(1), Όλεσον 8(1), Τόμιτς 14, Φαβεράνι 4, Βεζένκοφ 6, Έρικσον 9(2), Κόπονεν 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα