Ίδιο το έργο... και με Πασκουάλ

Ο Παναθηναϊκός είχε συνηθίσει στις τελευταίες επισκέψεις του στη Βαρκελώνη, να μην καταφέρνει να φανεί ανταγωνιστικός, ενώ προπονητής στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ. Αυτή την φορά, είχε τον Καταλανό στον πάγκο του, αλλά οι «Μπλαουγκράνα» του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν για ακόμη μία φορά στην έδρα τους ανώτεροι, κερδίζοντας με 72-57 και επιβεβαιώνοντας πως το «παλάτι» τους αποτελεί ένα «άβατο» για το «τριφύλλι», καθώς αναγκάζεται σε έκτη σερί ήττα στο συγκεκριμένο

γήπεδο. Από την τρίτη περίοδο κι έπειτα, η κατάσταση εκτραχύνθηκε για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, οι οποίοι αρκέστηκαν απλώς στο τέλος να κρατήσουν τη διαφορά στα επίπεδα που επιβλήθηκαν σε εκείνο το σημείο.

Οι «πράσινοι», βέβαια, δε θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς με το άθλιο ποσοστό των 4/26 τριπόντων, αν και ήταν θετική η συγκομιδή των 20/36 διπόντων, την ώρα που τα ποσοστά της «Μπάρτσα» ήταν σαφώς πιο ισορροπημένα, με 18/36 δίποντα και 10/23 τρίποντα. Ο Άντε Τόμιτς έκανε μεγάλη «ζημιά» με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, όπως και ο τρομερός Σάσα Βεζένκοφ με 12 πόντους, 5/7 σουτ και 5 ριμπάουντ, σε ένα μέτριο επιθετικό βράδυ του Ταϊρίς Ράις (10 πόντοι με 4/10 σουτ). Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του, μπορεί να πέτυχε 13 πόντους, αλλά εκμηδενίστηκε ουσιαστικά η δημιουργία του, με μία ασίστ, ενώ από τους διασωθέντς ήταν τόσο ο Τζέιμς Φελντέιν με 13 πόντους και 3/5 τρίποντα, όσο και ο Κρις Σίνγκλετον που πάλεψε ακόμη κι όταν χρεώθηκε με 4ο φάουλ από την τρίτη περίοδο (έπαιξε τότε και λόγω της κάκιστης παρουσίας του Γιάννη Μπουρούση), σημειώνοντας 12 πόντους (τους 10 στο πρώτο δεκάλεπτο), με 6/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τρία κλεψίματα.

Το φιλμ

Το «ζευγάρι» του Τόμιτς με τον Σίγκλετον, ήταν αυτό που απασχόλησε το ματς για τα πρώτα έξι του λεπτά, με τον Μπαρτζώκα να επιθυμεί την «τροφοδότηση» του Κροάτη στην «καρδιά» της ρακέτας και τον Πασκουάλ να θέλει να εκμεταλλευτεί την αλτικότητα του Αμερικανού. Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα έμοιαζε να δικαιώνεται με μία «ελαφρά» διαφορά (13-9 στο 6'), αλλά ο Σίνγκλετον απάντησε μόλις μετακινήθηκε στο «4», για να έρθει στο «5» ο Μπουρούσης και να του δοθεί μεγαλύτερο πεδίο δράσης, με αποτέλεσμα την ισοφάριση με την πάροδο επτά λεπτών (15-15). Οι δύο ομάδες, πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με το κάρφωμα του Σίνγκλετον στα 16" πριν τη λήξη της, να τον φέρνει ήδη στους 10 προσωπικούς πόντους, όσους είχε και ο Τόμιτς (19-19).

Ο Ρίβερς έδωσε το πρώτο «πράσινο» προβάδισμα στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά αυτό θα αποδεικνυόταν «βραχύβιο» εξαιτίας της δυστοκίας έξω από τα 6.75 μέτρα. Περπέρογλου και Βεζένκοφ, πρωταγωνίστησαν για την καταλανική ομάδα, σε ένα διάστημα όπου βρήκε και λύσεις στο ανοικτό γήπεδο, παρότι ήθελε αυστηρά τον περιορισμό του παιχνιδιού σε σετ καταστάσεις, παίρνοντας «αέρα» οκτώ πόντων με 2.5 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο (33-25). Ο Φελντέιν και ο Ρίβερς προσπάθησαν να «αφυπνίσουν» τους συμπαίκτες τους, με τον Σίγνκλετον να κλέβει να και να πασάρει στον Νίκολς στον αιφνιδιασμό για το 36-31 του ημιχρόνου, με το «τριφύλλι» να μετριάζει τη «ζημιά» και να δέχεται τα καλά νέα του 3ου φάουλ, όπου είχαν υποπέσει οι δύο ψηλοί της «Μπάρτσα» (Τόμιτς-Ντόρσεϊ). Τα 2/12 τρίποντα, έναντι των 5/10 των γηπεδούχων, αποτελούσαν μία μεγάλη «πληγή», σε ένα πρώτο εικοσάλεπτο με ίδιες κατοχές.

Ο Φελντέιν σκόραρε το τρίτο τρίποντο της βραδιάς για τους «πράσινους» και ο Καλάθης συνέχισε την καλή του εκτελεστική βραδιά, αλλά η αρνητική του απόδοση στη δημιουργία με μόλις μία ασίστ σε εκείνο το σημείο, φάνηκε όταν ο Σίνγκλετον έκανε το 4ο φάουλ του, σε αμφισβητούμενο επιθετικό πάνω στον Όλεσον. Τότε, το σκορ ήταν 41-38 και ο Ράις άρχισε να βρίσκει ρυθμό, με το γεγονός αυτό να αποτυπώνεται άμεσα στη διαφορά των δύο ομάδων, που βρέθηκε στους εννέα πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου (49-40). Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει «διαζύγιο» με το καλάθι και τιμωρήθηκε σκληρά στη συνέχεια από τον Κλαβέρ, που με πέντε προσωπικούς πόντους «εκτόξευσε» τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, με τους παίκτες του Πασκουάλ να είναι τυχεροί που δεν έφτασε μία «ανάσα» από τους 20, αφού ο Ρένφρο αστόχησε ολομόναχος σε λέι απ στο τέλος του δεκαλέπτου (57-40).

Ο Παππάς και ο Σίνγκλετον έδειξαν πως ο Παναθηναϊκός είχε «σφυγμό» επιθετικά, αλλά την ίδια ώρα εξακολουθούσε να είναι ευάλωτος στην άμυνά του, με τον Βεζένκοφ να είναι εξαιρετικός και τον Τόμιτς να εκμεταλλεύεται προς τέρψιν του τον φορτωμένο με φάουλ Σίνγκλετον (63-46 στο 32'). Η ανασταλτική λειτουργία των «πρασίνων» βελτιώθηκε όσο περνούσε η ώρα, αλλά η κατάσταση δεν άλλαζε ιδιαίτερα, καθώς το περιφερειακό σουτ παρέμενε τραγικό και μόνο μερικές λύσεις από κοντά ή το ανοικτό γήπεδο έδιναν σκορ (66-54 στο 37'). Το σχήμα με Καλάθη-Παππά-Φελντέιν στην περιφέρεια έμοιαζε να έχει αποτέλεσμα, με τον Φελντέιν να φέρνει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο ύστερα από αρκετή ώρα, με 100" να απομένουν (66-57). Ήταν, όμως, αρκετά αργά, καθώς στην τελευταία ευκαιρία που υπήρξε ο Τζέιμς έδωσε την μπάλα... στον Ρένφρο για ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στον αιφνιδιασμό στα 73" (68-57).

Δεκάλεπτα: 19-19, 36-31, 57-40, 72-57

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 10 (2), Χολμς, Ντόελμαν, Ντόρσεϊ 4, Κλαβέρ 7 (1), Βεζένκοφ 12 (2), Όλεσον 6 (2), Κόπονεν 5 (1), Ρένφρο 6, Περπέρογλου 6 (2), Τόμιτς 16

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέιμς 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 13 (3), Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης 13 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα