Η Σερβία προσπαθεί για ανακωχή ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα

Μετά τα τελευταία γεγονότα και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην FIBA και την Ευρωλίγκα για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις,η Σερβική Ομοσπονδία προσπαθεί να φέρει τις δύο πλευρές σε κοινή γραμμή ώστε να κάτσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.Αυτή την προσπάθεια οι Σέρβοι την κάνουν μέσω επιστολών που έστειλαν στον Τζόρντι Μπερτομέου και τον Πάτρικ Μπάουμαν.

Στην επιστολή πρός την FIBA η Σερβική Ομοσπονδία ζητάει να υπάρξουν περισσότερες

συζητήσεις και επιπλέον προσπάθειες ώστε να βρεθεί μία κοινή λύση και να μην γίνει πραγματικότητα η αποβολή των 14 Ομοσπονδιών από το Ευρωμπάσκετ καθώς κάτι τέτοιο θα κάνει μεγάλο κακό στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Από την άλλη πλευρά η επιστολή προς την Ευρωλίγκα και τον Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρει την ανάγκη να υπάρξει μία κοινή διοργάνωση αντί για δύο όπως το Champions League και το Eurocup γιατί κάτι τέτοιο θα κάνει κακό στις ομάδες και επίσης οι φίλαθλοι θα χάσουν τον ενδιαφέρον τους.Στο τέλος της η ανακοίνωση κλείνει με την Σερβική Ομοσπονδία να τονίζει πως: «ό,τι συνέβη στο παρελθόν, ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είναι η ώρα να αρχίζουμε να χτίζουμε ένα κοινό μέλλον για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Keywords
Τυχαία Θέματα