Η προσπάθεια του Πολιτόπουλου για... αναγέννηση!

Ήταν ένα από τα υποσχόμενα ταλέντα του ταλανιζομένου από πολλά προβλήματα μεσσηνιακού μπάσκετ, χωρίς ωστόσο να έχει την πορεία που ίσως ο ίδιος και κόουτς του στην Καλαμάτα '80 Δημήτρης Αβδάλας, θα περίμεναν. Ο Γιώργος Πολιτόπουλος, θέλησε κλείνοντας τα 18 του χρόνια να μπει κατευθείαν στα «βαθιά νερά» της Α2, προερχόμενος από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Το μεγάλο ρίσκο που πήρε, δεν είχε επιτυχία, καθώς δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον Φιλαθλητικό, τόσο για το γεγονός ότι ο Τάκης Ζήβας δεν τον εμπιστεύτηκε

όσο και για την πλειάδα τραυματισμών που αντιμετώπισε, αφού η προσαρμογή στα επίπεδα φυσικής κατάστασης που απαιτούνται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία δεν επετεύχθη. Κάπως έτσι, έπρεπε να ξεκινήσει εκ νέου από το μηδέν και η νέα ευκαιρία του δόθηκε στον Χολαργό από έναν άνθρωπο που γνωρίζει τι σημαίνει η έννοια της ανάδειξης ταλαντούχων παικτών, τον Νίκο Χατζηπανηγύρη. Μία πρώτη σεζόν στον Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής αποτέλεσε ένα πρώτο καλό «βήμα» για την νέα αγωνιστική του άνοδο. Ούτε ήταν πρωταγωνιστής, ούτε και ο «τελευταίος τροχός της αμάξης». Ήταν θετικός και αυτό αρκούσε για να μεταβεί σε μία ομάδα, όπου θα είχε ρόλο μέσα στα πρώτα «βιολιά».

Η δυνατότητα αυτή, του δόθηκε στην Καλαμαριά, όπου ο νέος GBA Αργοναύτης έχει την ίδια λογική στο ζήτημα των παικτών που διαθέτουν αξιοπρόσεκτο ταλέντο. Ο 20χρονος, πλέον, φόργουορντ είχε μια νέα πρόκληση μπροστά του, όντας στην ίδια ομάδα ταυτόχρονα με τον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό, Γιάννη Γιαννούλη. Ο πολύπειρος σέντερ, φαίνεται να έχει προσέξει την περίπτωση του Πολιτόπουλου μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας και τον βοηθούν στην ήδη σκληρή δουλειά που κάνει ο ίδιος για να κερδίσει, όσα προσπάθησε να διεκδικήσει πριν από δύο χρόνια στον Ζωγράφο.

Αποτέλεσμα, είναι στους περισσότερους αγώνες να είναι μέσα στους διακριθέντες, σκοράροντας σταθερά σε διψήφιο νούμερο. Στον τελευταίο αγώνα με την Καστοριά, η ομάδα του μπορεί να ηττήθηκε, ο ίδιος όμως είχε 11 πόντους πίσω από τον πρώτο σκόρερ Καλπαξίδη που πέτυχε 32. Μερικές βολές χάλασαν μόλις τη γενικότερη θετική του απόδοση, κάτι που στοίχισε γενικότερα στον Αργοναύτη. Αξιοσημείωτο, παράλληλα, είναι το γεγονός ότι δε σκόραρε κανένα τρίποντο, τομέας που αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του και στοιχείο που δείχνει ότι έχει αρχίσει να βελτιώνεται και πλησιάζοντας το καλάθι.

Οι φιλόδοξες επιλογές του, νωρίτερα, δεν του επεφύλαξαν την ανάλογη απαιτούμενη τύχη. Τα λάθη, όμως, υπάρχουν για να βλέπει κανείς πιο «καθαρά» και ο Πολιτόπουλος είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τα σωστά «βήματα» για να φτάσει εκεί όπου ονειρευόταν, πιάνοντας πια κάθε ευκαιρία που του έρχεται από τα μαλλιά...

Keywords
Τυχαία Θέματα