Η "παράδοξη" επιτυχία της ΑΕΚ

Η... πρωταθληματικού τύπου φιέστα που ακολούθησε το φινάλε των μικρών τελικών της Α1 στο ΟΑΚΑ είχε μια μικρή δόση δόση υπερβολής, μια μεγάλη δόση λογικής για το ιδανικό φινάλε της ΑΕΚ και μια μεγαλύτερη δόση "ρεκλάμας" του ΕΣΑΚΕ.

Η υπερβολή και η λογική σχετίζονται. Για την φετινή ΑΕΚ και όσα συνέβησαν τους προηγούμενους

μήνες, η τρίτη θέση ήταν κάτι σαν πρωτάθλημα. Οι παίκτες δεν έκρυψαν την... απορία τους για τη σεζόν που έζησαν. Οταν ηρεμήσουν τα πνεύματα και γραφτεί η ανασκόπηση, πραγματικά θα υπάρξουν σημεία που θα παραμείνουν ανεξήγητα. Και αφού εξέφρασαν τις απορίες αυτές, το χάρηκαν με την ψυχή τους.


Οπως φυσικά το χάρηκε και ο Μάκης Αγγελόπουλος που έδωσε ένα καράβι λεφτά για να διορθώνει πρόθυμα τις γκάφες στο στήσιμο της ομάδας, αλλά και στις, υποτίθεται, διορθωτικές κινήσεις που γίνονταν από τον Ντράγκαν Σάκοτα . Οπως φυσικά το χάρηκε και ο Γιούρι Ζντοβτς που επικρίθηκε σφόδρα για απίστευτες ήττες από μεγάλες υπέρ του διαφορές, για απίστευτες συμπεριφορές σε παίκτες, αφού σε λίγους μήνες πρόλαβε να... πλακωθεί με τρεις - τέσσερις, αλλά στα βιβλία γράφτηκε ως αυτός που οδήγησε την ΑΕΚ στην τρίτη θέση.


Οπως φυσικά το χάρηκε και ο κόσμος της, ο μόνος που δεν... έφταιξε σε τίποτα από τα παράδοξα που συνέβησαν στη διάρκεια της χρονιάς. Εφταιξε στο φινάλε βέβαια με την αρνητική συμπεριφορά προς τον Νίκο Λάσκαρη που "στιγμάτισε" έστω κι αν προήλθε από λίγους μια χρονιά που η ΑΕΚ πρόσφερε καλή "κερκίδα", πρόσφερε εισιτήρια στο πρωτάθλημα, πρόσφερε συνολικά μια ωραία παρουσία από τους οπαδούς της.


Για την ΑΕΚ η χρονιά που τελείωσε είχε πετυχημένο αποτέλεσμα, χωρίς να έχει όμως μόνο επιτυχίες στη διάρκειά της. Οποιος πάει λίγους μήνες πίσω, στην έναρξη, θυμάται ότι έγιναν μεγαλεπήβολες δηλώσεις για τον στόχο της ευρωπαϊκής διάκρισης. Εκεί ήρθε ο καταποντισμός, με τις απίστευτες ενέργειες που άφησαν την ομάδα χωρίς πλέι μέικερ στα τρία τελευταία ματς του ομίλου.


Οποιος ανατρέξει στο πιο πρόσφατο παρελθόν, θυμάται πολλούς μέσα στην ΑΕΚ να θέτουν σαφή στόχο την "κόντρα" στον Ολυμπιακό στα ημιτελικά, τουλάχιστον μια νίκη, να δώσουν δείγματα "σφήνας" στο δίδυμο. Ούτε που πλησίασαν. Αυτό ήταν και το μπασκετικά λογικό αλλά ίσως παρασυρμένοι από τα δύο πολύ καλά ματς απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο στη διάρκεια του πρωταθλήματος, να μην μέτρησαν σωστά και τα δεδομένα εκείνης της χρονικής στιγμής. Διότι και με τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση τα δείγματα δεν ήταν καλά.


Η ΑΕΚ λοιπόν, από σκαμπανεβάσματα άλλο τίποτα φέτος. Σε μια χρονιά μάθημα το δίχως άλλο, που έγινε και πάθημα σε διοργανώσεις και συγκεκριμένα ματς, αλλά που είχε πολύ καλό φινάλε αλλά και πολύ καλά σημάδια. Ο κόσμος της είναι εκεί και "διψασμένος", μια ισχυρή διοίκηση είναι εκεί και δεν φείδεται χρημάτων για να οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά την ομάδα, μια σημαντική επένδυση σε νέους Ελληνες παίκτες έχει γίνει.


Ο πήχης πλέον σταθεροποιήθηκε ψηλά και η επόμενη σεζόν θα είναι και πιο δύσκολη και πιο πιεστική. Οι βάσεις είναι φανερό ότι υπάρχουν, όπως και το δεδομένο ενδιαφέρον για τις κινήσεις που θα γίνουν και η αξιοποίηση των πολλών και διαφορετικών εμπειριών που αποκτήθηκαν.


Υ.Γ. Για να διευκρινίσουμε και τη "ρεκλάμα" του προλόγου, αυτή φυσικά δεν έχει να κάνει με την ΑΕΚ. Η έφεση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Γιώργου Χαλβατζάκη σε δημοσιότητα και κάθε είδους πανηγύρι είναι δεδομένη και δεν κρύβεται. Οσο πλησιάζουν και οι εκλογές, είναι λογικό οι "φιέστες" να γίνονται με κάθε ευκαιρία. Εστω και για τον τρίτο του πρωταθλήματος, για τον οποίο... εφευρέθηκε βάθρο και ποιός ξέρει τι άλλο έχει κατά νου.

Keywords
Τυχαία Θέματα