Η ΑΕΚ κινδύνεψε από συμβούλους και... πρόθυμους

Η ΑΕΚ συντάχτηκε με τη νομιμότητα, τα... μάζεψε από το Eurocup καταγγέλοντας κιόλας τους... συντρόφους της και κάνει... γλυκά μάτια στην «κακιά» ΕΟΚ για να την βολέψει στο championsleague. Ενα μεγάλο σίριαλ έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας εκτεθειμένο πολύ κόσμο και οδηγώντας σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος τώρα που «ζύγισε» οριστικά καταστάσεις και πήρε τις τελικές του αποφάσεις, πρέπει

να ρίξει μια ματιά... τριγύρω του, στην ΑΕΚ. Το αφεντικό της ΑΕΚ φέρθηκε επιχειρηματικά. Πήγε προς τα εκεί που θεωρούσε ότι θα υπήρχε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, είδε στην πορεία ότι τα ρίσκα απωλειών ήταν πολύ μεγαλύτερα, αποφάσισε να μην θέσει σε κίνδυνο... ολέθρου την επένδυσή του. Το θέμα, όμως, είναι γιατί τόσον καιρό ακροβατούσε με την καταστροφή θεωρώντας ότι δεν θα πάθει τίποτα και, κυρίως, ποιοί τον καθησύχαζαν.

Εννοείται ότι όταν κάποιος βάζει τα λεφτά του δικαιούται και να κάνει επιλογές. Εννοείται όμως και ότι όταν μπαίνεις σε έναν χώρο με νόμους, αν επιλέγεις να τους παραβείς, πρέπει να είσαι έτοιμος για να υποστείς τις συνέπειες. Αρκεί να ξέρεις και τους νόμους και τις συνέπειες. Και στην περίπτωση της ΑΕΚ και τις κινήσεις που είχε κάνει μέχρι σήμερα, η άγνοια έμοιαζε να βασιλεύει.

Αγνοια από συνεργάτες του Μάκη Αγγελόπουλου που με στόμφο «φώναζαν» ότι η FIBA δεν μπορεί να κηρύξει παράνομη μια διοργάνωση. Αγνοια από τους ίδιους που διαβεβαίωναν ότι η FIBA δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις, ενώ το καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρο, όπως και η χάρτα της ΔΟΕ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κάθε αθλήματος.

Η ΑΕΚ έδειξε έπαρση και αλλαζονία αγνοώντας τα έγγραφα που της έστελνε η ΕΟΚ με τις σαφείς προειδοποιήσεις της FIBA και τις ενέργειες που θα ακολουθούσαν. Προκαλεί απορία το αν ένας άνθρωπος της πιάτσας σαν τον Μάκη Αγγελόπουλο δεν έπαιρνε στα σοβαρά τόσο ξεκάθαρα στοιχεία ή, αν κάποιοι του τα έκρυβαν ή τα υποβάθμιζαν. Ο,τι κι αν συνέβη, η ΑΕΚ προέβαινε σε κινήσεις που την εξέθεταν σε όσους ήξεραν την πραγματικότητα.

Το να βρεις πρόθυμους «παπαγάλους» εσφαλμένων θέσεων είναι πολύ εύκολο σήμερα. Είναι τόσο πολλοί οι άσχετοι, που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διασταυρώσουν αν η πληροφορία που τους διοχετεύεται στέκει ή είναι εκτός πραγματικότητας, ώστε τίποτα δεν εκπλήσσει. Στη διάρκεια αυτού του σίριαλ... μάθαμε ότι η ΕΟΚ και ο Βασιλακόπουλος έχουν βάλει στο μάτι την ΑΕΚ και καμία FIBA δεν ήθελε την τιμωρία της. Η ίδια ΕΟΚ και ο ίδιος Βασιλακόπουλος που είχαν εγγυηθεί στο παρελθόν στη FIBA ρισκάροντας χρήματα της ομοσπονδίας για να καλυφθούν παλιές αμαρτίες της ΑΕΚ και να μπορεί να κάνει μεταγραφές και να παίξει στην Ευρώπη...

«Μάθαμε» ακόμα ότι παράνομα η ΕΟΚ δεν εκδίδει δελτία στους παίκτες, ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχει θέμα, αφού όλη η Ευρώπη πάει στο Eurocup χωρίς προβλήματα... Την ίδια ώρα, οι ομάδες της μίας μετά της άλλης χώρας, αναδιπλώνονταν και άφηναν έκθετο το «παράνομο» Eurocup. Το ερώτημα «άσχετοι ή καθοδηγούμενοι» μπορεί να μην χρειάζεται καν το διαζευτικό «ή». Το θέμα όμως ήταν ότι η ΑΕΚ «στρατεύοντας» μερικούς τέτοιους, μόνο μια εικονική πραγματικότητα για εντυπώσεις και εσωτερική κατανάλωση έφτιαχνε, επί της ουσίας δεν κέρδιζε τίποτα. Διότι προφανώς και η FIBA δεν... έτρεμε επειδή διάφοροι αδαείς Ελληνες έλεγαν ό,τι τους πλάσαραν...

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ΑΕΚ έφτασε στο όριο του αποκλεισμού από τις ελληνικές διοργανώσεις, κατ’ εντολήν φυσικά της FIBA και όχι της «κακιάς ΕΟΚ». Προσπερνώντας το ελαφρώς γραφικόν της αναδίπλωσης, με την ECA και τον Μπερτομέου να γίνονται ξαφνικά αφερέγγυροι και το... ασήμαντο championsleague να... αναβαθμίζεται σε ισχυρή διοργάνωση, η επιλογή της ήταν η απόλυτα ρεαλιστική. «Εσωσε» την αγωνιστική της υπόσταση, αφού αν έμενε να παίζει μόνο στο Eurocup θα είχε επιλέξει την αγωνιστική και οικονομική καταστροφή και πλέον περιμένει να δει αν θα γίνει δεκτή και στο championsleague. Με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα. Διότι η FIBA αναγνωρίζει και θέλει κοντά της ομάδες με δυναμική, με κόσμο, με ιστορία, με ειδκό βάρος και με... σύνταξη με τη νομιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα