Έρικ Γκριν στο Basketblog: «Πονάει όταν χάνεις από τον Παναθηναϊκό»

«Στόχος μας είναι να πάμε στο final four», απάντησε ο Έρικ Γκριν σε δηλώσεις που έκανε στο basketblog.gr λίγες ώρες μετά το τέλος του μεγάλου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 77-67 και αποκλείστηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ των Πρωταθλητών Ελλάδας

δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ και είχε μόλις 3 πόντους με ένα τρίποντο που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο, 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε μία μέτρια εμφάνιση.

Ο Γκριν επίσης μίλησε για τον τρόπο που ήρθε η ήττα από τον Παναθηναϊκό και την εμφάνιση της ομάδας του, για τον αγώνα στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» για το Πρωτάθλημα, για το ματς με την Μπασκόνια και τον στόχο του final four, αλλά και για το πως τα περνάει εδώ στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

-Κακό βράδυ και άσχημη εμφάνιση για σας Έρικ, πως το έζησες εσύ από μέσα το ματς;

«Σίγουρα δεν παίξαμε καλά και όπως θα θέλαμε, δεν είχαμε την πρωτοβουλία και τα «κλειδιά» του αγώνα στα χέρια μας και αυτό μας κόστισε. Δουλέψαμε σκληρά στην άμυνα και στην επίθεση αλλά δεν τα καταφέραμε και ήμασταν σε κακό βράδυ».

-Η επίθεση σας απόψε δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς δεν βρήκατε ούτε ανοιχτά σουτ, ούτε ελεύθερα λέι απ, τι έφταιξε;

«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, σε κάποιο βράδυ μπορεί να είσαι "on fire'' και εμείς απόψε δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση. Πλέον κοιτάμε το ματς της Παρασκευής και θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις».

-Σας πόνεσε η αποψινή ήττα από τον Παναθηναϊκό, σας έθιξε τον εγωισμό;

«Ναι βέβαια πονάει όταν χάνεις από τον Παναθηναϊκό. Δεν παίξαμε καλά, αλλά μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο από απόψε, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα για να εμφανιστούμε την επόμενη φορά καλύτεροι και να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε».

-Αυτό τον μήνα έχετε ένα ακόμη παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την Stoiximan.gr Basket League στο ΟΑΚΑ, θα προετοιμαστείτε διαφορετικά μετά την αποψινή ήττα;

«Δεν μπορούμε να μένουμε στην αποψινή ήττα, πρέπει να προχωράμε παρακάτω και να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει στο συγκεκριμένο ματς εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό να προσέξουμε τα λάθη μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το Πρωτάθλημα με τον «αιώνιο» αντίπαλο μας και θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα».

-Την Παρασκευή υποδέχεστε την Μπασκόνια εδώ σε ένα «must win» παιχνίδι για την Ευρωλίγκα, πως περιμένεις το συγκεκριμένο ματς;

«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να κερδίσουμε για δεύτερη φορά την Μπασκόνια, πρέπει να ξεχάσουμε την αποψινή ήττα, να συγκεντρωθούμε στα επόμενα ματς και να παίξουμε το μπάσκετ μας. Έχουμε λίγες μέρες να προπονηθούμε και να ξεκουραστούμε και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.»

-Φέτος τα πηγαίνετε εξαιρετικά στην Ευρωλίγκα, ο στόχος σας πλέον είναι το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs;

«Στόχος μας είναι να βλέπουμε ξεχωριστά παιχνίδι με το παιχνίδι και να γινόμαστε καλύτεροι ως ομάδας, αλλά και ατομικά μέσα από αυτά. Στόχος μας είναι σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας και μετά να βρεθούμε στο final four κάτι που θέλουμε πολύ.»

-Παίζεις στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι, πως είναι τα πράγματα εδώ στην ομάδα, αλλά και στην Ελλάδα για σένα;

«Είναι τέλεια τα πράγματα εδώ, η ομάδα και οι συμπαίκτες μου είναι τέλειοι, οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολύ κοντά μας και μας βοηθούν, όπως και η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη. Είναι μία πολύ ωραία εμπειρία για μένα και είμαι πολύ ευχαριστημένος που παίζω εδώ και όλα είναι πολύ καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα