"Δάγκωσαν" στο τέλος οι Σπερς, αχτίδα φωτός για Μάβερικς (videos)

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς δεν έπεισαν ούτε αυτή τη φορά στην έδρα τους, επικρατώντας, βέβαια, των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Η μονοψήφια διαφορά (+8) μαρτυρά πως οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς "ζορίστηκαν". Για να δούμε πού θα τους βγάλει η σεζόν...

"Γρουσούζικο" αποδείχτηκε για τον 13o triple-double του Τζέιμς Χάρντεν, καθώς οι Χιούστον Ρόκετς δεν έπεισαν ούτε αυτή τη φορά, χάνοντας από τους υποδεέστερους -ποιοτικά- Μαϊάμι Χιτ.

Οι Ντάλας Μάβερικς "χτίζουν" μίνι σερί νικών, καθώς το καλό... τρίτωσε για πρώτη φορά φέτος και η εκτός έδρας επικράτηση επί των

Σικάγο Μπουλς έφερε μια νότα αισιοδοξίας στα χείλη του Μαρκ Κιούμπαν!

Ούτε αυτή τη φορά ήρθε η... άνοιξη στο Λος Άντζελες, καθώς οι Ντένβερ Νάγκετς έφτασαν το σκορ πάρα πολύ ψηλά, τιμωρώντας την μέτρια άμυνα των Λέικερς και απέδρασαν με το ροζ φύλλο.

Οι Μπρούκλιν Νετς δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να κάμψουν την αντίσταση των Τορόντο Ράπτορς και έχασαν, καταβάλλοντας βέβαια σημαντική προσπάθεια για να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.

Αποτελέσματα:

Νετς - Ράπτορς 109-119

Χιτ - Ρόκετς 109-103

Μπουλς - Μάβερικς 98-99

Σπερς - Τίμπεργουλβς 122-114

Λέικερς - Νάγκετς 121-127

Ανάλυση:

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς συνεχίζουν να... μην εντυπωσιάζουν στην έδρα τους και πάλεψαν μέχρι τέλους για να φτάσουν τελικά στο 122-114 επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς!

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς έβαλε αρκετά μεγάλα σουτ, αλλά η άμυνά της έμπαζε από παντού και έτσι οι "λύκοι" βρήκαν πρόσφορα έδαφος να πιστέψουν στην έκπληξη, έχοντας κορυφαίους τους Καρλ Άντονι-Τάουνς (27 πόντοι, 16 ριμπάουντ) και Ρίκι Ρούμπιο (21 πόντοι, 14 ασίστ).

Τελικά, στα κρίσιμα "μίλησε" η κλάση και η αστείρευτη ποιότητα των Καουάι Λέοναρντ (34 πόντοι με 8/9 ελεύθερες βολές, 12/17 σουτ εντός πεδιάς, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ) και ΛαΜάρκους Όλντριτζ (29 πόντοι με 5/6 ελεύθερες βολές και 12/19 σουτ δύο πόντων), με τα "σπιρούνια" να κατακτούν το ροζ φύλλο.

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο "United Center" του Σικάγο, όπου οι Ντάλας Μάβερικς πάλεψαν λυσσαλέα και έκαμψαν δια πυρός και σιδήρου την αντίσταση των Μπουλς με 99-98.

Τι κι αν ο Τζίμι Μπάτλερ (24 πόντοι, 12 ασίστ), έδειχνε να καθαρίζει το ματς με το εύστοχο σουτ του στην προ τελευταία επίθεση της ομάδας του; Στην επόμενη κατοχή, μίλησε ο εγωισμός του Ουέσλι Μάθιους, ο οποίος έβαλε ένα τεράστιο τρίποντο στα 12'' πριν το τέλος, που έμελλε να εξελιχθεί σε game-winner, καθώς οι "ταύροι" απέτυχαν να απαντήσουν.

Πρώτος σκόρερ των Τεξανών ήταν ο Σεθ Κάρι με 18 πόντους και 7/10 σουτ εντός πεδιάς. Double-double είχε ο απλός και ουσιαστικός, Ντιρκ Νοβίτσκι με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε ξανά πράγματα και θαύματα με 40 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, όμως το 13ο triple-double του αποδείχτηκε... γρουσούζικο.

Τι να το κάνει που διέλυσε την αντίπαλη άμυνα; Οι Μαϊάμι Χιτ ήταν καλύτεροι από τους Χιούστον Ρόκετς και κατάφεραν να επιβληθούν δίκαια, παίρνοντας τη νίκη με 109-103.

Έξι παίκτες των νικητών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Χασάν Ουάιτσαϊντ να δεσπόζει με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ, τον Γκόραν Ντράγκιτς να είναι τοπ σκόρερ με 21 πόντους και τον Ουέιν Έλινγκτον να προσθέτει 18 πόντους με 5/9 σουτ τριών πόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα