Απόδραση με... μισό Γιάννη, "μπλόκο" για Καβαλίερς (videos)

Την έκπληξη της βραδιάς έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι πέρασαν αλώβητοι από το Σαν Αντόνιο κόντρα στους Σπερς, παρότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ανέτοιμος, παίζοντας ελάχιστα.

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι Γιούτα Τζαζ, οι οποίοι "εγκλώβισαν" με την άμυνά τους τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την παρέα του, αναγκάζοντας τους Κλίβελαντ Καβαλίερς σε μια ήττα που... πονάει.

Οι ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν... ξεσάλωσε και οι Τορόντο Ράπτορς έκαμψαν την αντίσταση των Μπόστον Σέλτικς, ενώ ο Κώστας Κουφός είχε θετική απόδοση και οι Σακραμέντο Κινγκς λύγισαν στην έδρα τους, τους Ντιτρόιτ

Πίστονς.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς συνέχισαν τα θετικά αποτελέσματα και χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησαν των Μαϊάμι Χιτ, τη στιγμή που οι Ατλάντα Χοκς πέρασαν από το... σπίτι των Μπρούκλιν Νετς, όπως έκαναν επίσης οι Σικάγο Μπουλς και οι Λος Άντζελες Λέικερς κόντρα στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, αντίστοιχα.

Τέλος, οι Χιούστον Ρόκετς εξακολουθούν να αγνοούν τη λέξη "άμυνα", αλλά κερδίζουν, νικώντας αυτή τη φορά έναν επικίνδυνο αντίπαλο όπως είναι οι Σάρλοτ Χόρνετς.

Αποτελέσματα:

Ουίζαρντς-Μπουλς 101-99
Νετς-Χοκς 97-117
Ράπτορς-Σέλτικς 114-106
Ρόκετς-Χόρνετς 121-114
Σπερς-Μπακς 107-109
Τζαζ-Καβαλίερς 100-92
Ουόριορς-Χιτ 107-95
Λέικερς-Μπλέιζερς 87-108
Κινγκς-Πίστονς 100-94

Ανάλυση:

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπορούν και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτι που απέδειξαν περίτρανα στο ματς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, παίρνοντας ένα βαρυσήμαντο ροζ φύλλο με 109-107.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ ήταν ανέτοιμος και χρησιμοποιήθηκε μόλις 7 λεπτά από τον Τζέισον Κιντ, χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι αξιοσημείωτο, όμως οι συμπαίκτες του τον κάλυψαν επάξια.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους, καθώς ο Γκριν με τρίποντο στο 1'27'' τους έδωσε το προβάδισμα με 107-105. Ωστόσο, στην αμέσως επόμενη φάση ο Μάλκολμ Μπρόγκντον απάντησε με τον ίδιο τρόπο και τα "ελάφια" πίστεψαν στο διπλό.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες από τους Πάου Γκασόλ και Μάικ Μπίσλι. Στα 10'' πριν το τέλος ο Ντάβις Μπέρτανς έχασε το κρισιμότερο σουτ και στα 7'' ο Μπρόγκντον οδηγήθηκε στις βολές, βάζοντας τη μία. Οι Σπερς είχαν την τελευταία επίθεση, όμως ο Μανού Τζινόμπιλι δεν τα κατάφερε...

Ο Μάικ Μπίσλι έκανε το κορυφαίο του φετινό παιχνίδι, σημειώνοντας 28 πόντους με 5/6 ελεύθερες βολές και 11/18 σουτ εντός πεδιάς, ενώ ο Τζαμπάρι Πάρκερ πρόσθεσε 22, έχοντας σωστές επιλογές.

Οι Γιούτα Τζαζ είναι αποφασισμένοι να κοιτάξουν ψηλά στη δυτική περιφέρεια και μετά την τεράστια νίκη τους επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 100-92, δικαιούνται ξεκάθαρα να ονειρεύονται!

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ πιέστηκε πολύ από την αντίπαλη άμυνα, όμως παρότι πήρε λίγες προσπάθειες, σκόραρε 28 πόντους με στατιστική για όσκαρ: 4/5 ελεύθερες βολές, 6/7 σουτ δύο πόντων, 4/5 τρίποντα!!! Ο Ρόντνι Χουντ τον ακολούθησε με 18 πόντους και 4/10 τρίποντα, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ όρθωσε το ανάστημά του κοντά στο καλάθι με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Στον αντίποδα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν... μόνος και έρημος, έχοντας 29 πόντους (6/7 ελεύθερες βολές, 10/20 σουτ εντός πεδιάς), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, με πιο αξιόπιστο στήριγμα τον Τρίσταν Τόμπσον: 12 πόντοι, 12 ριμπάουντ. Οι Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Λαβ τα... έσπασαν, έχοντας 5/18 και 4/14 σουτ εντός πεδιάς, αντίστοιχα!

Οι Μαϊάμι Χιτ πήγαν στο Όκλαντ πιστεύοντας στο διπλό και για ένα ημίχρονο άντεχαν και με το παραπάνω, όμως τελικά οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σοβαρεύτηκαν όταν έπρεπε και έφτασαν στο 107-95.

Ο Χασάν Ουάιτσαϊντ ήταν συγκινητικός σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας του με 23 πόντους (13/17 δίποντα) και 20 ριμπάουντ, όμως οι Κέβιν Ντουράντ και Στεφ Κάρι έβαλαν 28 και 24 πόντους, αντίστοιχα, παίζοντας και για τον απόντα, Κλέι Τόμπσον.

Οι Σακραμέντο Κινγκς έδειχναν να οδεύουν προς μία ακόμη ήττα, αλλά έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και με επί μέρους σκορ 32-17 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, νίκησαν τους Ντιτρόιτ Πίστονς με 100-93.

Κορυφαίος των "βασιλιάδων" ήταν ο ΝτεΜάρκους Κάζινς με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Κώστας Κουφός έπαιξε εξαιρετικά στα 22 λεπτά που του έδωσε ο προπονητής του, έχοντας 12 πόντους με 2/2 ελεύθερες βολές και 5/7 δίποντα, καθώς επίσης και 8 ριμπάουντ.

Τέλος, ο Τζέιμς Χάρντεν πραγματοποίησε μια ακόμη μυθική εμφάνιση, έχοντας triple-double με 40 πόντους (7/14 σουτ τριών πόντων), 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ, οδηγώντας τους Χιούστον Ρόκετς στη δύσκολη επικράτηση επί των Σάρλοτ Χόρνετς με 121-114.

Keywords
Τυχαία Θέματα