Άντεξε μία περίοδο ο ΠΑΟΚ

Μόλις μία περίοδο άντεξε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Τενερίφη, ο οποίος γνώρισε βαριά ήττα από την ισπανική ομάδα με 80-54 και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στην Ισπανία από την Τενερίφη για τον επαναληπτικό της Πυλαίας για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και ηττήθηκε με 80-54 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα αποκλείστηκε από την επόμενη φάση. Μοναδικός "επιζών" από

τη σημερινή εμφάνιση ο Ζανίς Πέινερς με 14 πόντους, με τον τραυματισμό του Κιθ Κλάντον να αποδεικνύεται καταλυτικός στην έκβαση του αγώνα.

Ο "Δικέφαλος" του Βορρά ξεκίνησε καλά την 1η περίοδο με τους Κλάντον, Πέινερς, ΜακΦάντεντ, Μαργαρίτη και Κόνιαρη με τις δύο ομάδες να είναι από νωρίς κοντά στο σκορ. Οι 4 γρήγοροι πόντοι του Κλάντον βοήθησαν ώστε η ομάδα να είναι κοντά στο σκορ (5-4) με τον Πέινερς να δίνεις προβάδισμα στην ομάδα του με 7-8. Το σκορ έμενε χαμηλά σε όλη την περίοδο με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται αμυντικά, όμως μετά το 7' η Τενερίφη βρήκε λύσεις κυρίως από την περιφέρεια φτάνοντας στο 13-8, με τον Κλάντον να δίνει πάλι λύση και το σκορ της περιόδου να φτάνει στο 15-10.

Ο σέντερ του "Δικεφάλου" του Βορρά ήταν αυτός που κρατούσε στον αγώνα τους Θεσσαλονικείς. Η ατυχία όμως χτύπησε την πόρτα της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου με τον Κλάντον να τραυματίζεται στο 13' και να μένει στον πάγκο για το υπόλοιπο της περιόδου. Ο τραυματισμός του Κλάντον ήταν και αυτός που βοήθησε την Τενερίφη να πάρει τα πάνω της, με το 17-10 να γίνεται γρήγορα 25-13. Ο ΠΑΟΚ πάλευε μόνο μέσω των τριπόντων, όμως δεν ήταν εύστοχος με αποτέλεσμα το σκορ να φτάνει γρήγορα στο 37-16 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους ίδιους ρυθμούς από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος. Δύο γρήγορα καλάθια των Μπόγρη και Ντόνερκαμπ έφεραν το σκορ στο 40-16, με τον δεύτερο να σκοράρει κατά ρυπάς και μαζί με τον Σαν Μιγκέλ να φτάνουν το σκορ στο 50-16, με την Τενερίφη να πετυχαίνει ένα σερί 13-0. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μαζέψει κάπως τη διαφορά και χάρη στο τρίποντο του Χρυσικόπουλου και τους πόντους του Πέινερς και του Γλυνιαδάκη μείωσε σε 54-25 με τους δύο παίκτες να μειώνουν κι άλλο τη διαφορά κάνοντας το 54-30. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά με τα τρίποντα των Χρυσικόπουλου και Κόνιαρη να φτάνουν το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου στο 62-41.

Η τέταρτη περίοδος συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό για τις δύο ομάδες, με την Τενερίφη να προσπαθεί να επεκτείνει τη διαφορά και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να μαζέψει τα... ασυμάζευτα. Ο 4 πόντοι μαζεμένοι πόντοι του Χρυσικόπουλου κοντά στο καλάθι δεν βοήθησαν ιδιαίτερα με τον Σαν Μιγκέλ να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα και να φτάνει το σκορ στο 71-50. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες με τον "Δικέφαλο" του Βορρά να συντρίβεται με το τελικό

Τα δεκάλεπτα:

15-10, 37-16, 62-41, 80-54

Τενερίφη (Βιντορέτα): Σαν Μιγκέλ 13 (3), Ριτσότι 5, Νιανγκ 4, Μπασάς, Χάνλεϊ 2, Κιρκσαϊ, Γκριγκόνις 20 (3), Βάθκεθ 2, Αμπρομαϊτις 8 (1), Μπόγρης 10, Γουάιτ 9 (1), Ντόρνεκαμπ 7.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος: Χρυσικόπουλος 11 (1), Κόνιαρης 3 (1), Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 2, ΜακΦάντεν, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 9, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 14 (2), Κλάντον 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα