Ανησυχία της ΕΟΚ για Σαμψούντα

Οι έσχατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να εξετάζει ακόμη και την περίπτωση της επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες, έχουν φέρει ανησυχία στην χώρα μας, μεταξύ πολλών λόγων, και για το Ευρωμπάσκετ U18 της Σαμψούντας. Η ΕΟΚ, απέστειλε επιστολή στην FIBA, με την οποία κατέστησε γνωστή την ανησυχία

όλων των εμπλεκομένων στην αντίστοιχη Εθνική ομάδα, για τις συνθήκες, υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση.

Η Ομοσπονδία, προστέθηκε σε άλλες χώρες που έχουν επίσης τις αμφιβολίες τους, όπως η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σερβία και η Σουηδία.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΕΟΚ έστειλε σήμερα (20/7) στην FIBA επιστολή με την οποία εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Σαμψούντα (30/7-7/8).

Τα πρόσφατα πολύ σοβαρά πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν στην Τουρκία και η έκκρυθμη κατάσταση που ακόμα επικρατεί, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις γονέων, αθλητών, προπονητών και όλων των εμπλεκόμενων που θεωρούν ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας.

Από την ΕΟΚ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση των διοικούντων την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Στις ίδιες ενέργειες έχουν προβεί οι ομοσπονδίες και άλλων χωρών των οποίων οι ομάδες πρόκειται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, όπως η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σερβία, η Σουηδία, ενώ και πολλές άλλες έχουν εκφράσει πρόθεση να ακολουθήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα