Ανδρέας Κανονίδης στο Basketblog: «Ψηλά στο Κύπελλο με τον Δούκα»

Το πρώτο «σκαλπ» ομάδας της Basket League είναι γεγονός, με τον Δούκα να πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του. Το σύνολο του Σάββα Συμεωνίδη, υπέταξε με 74-73 το Λαύριο και πέτυχε ακόμη μία πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος, μετά από το «διπλό» επί του Εθνικού το περασμένο Σάββατο (17/9). Μπροστά του, προβάλλει πια η πρόκληση του Προμηθέα Πατρών, απέναντι

στον οποίο θα «κυνηγήσει» άλλη μία υπέρβαση, ενώ εκείνος φαίνεται πως ήδη έχει γίνει αναπόσπαστο «κομμάτι» της νέας του ομάδας.

Ο Ανδρέας Κανονίδης, ήταν εκ των πολυτιμότερων του Δούκα στην νίκη κόντρα στο Λαύριο και μιλά στο Basketblog.gr για τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Ο ίδιος, δεν κρύβει τα όνειρα για μία καλή πορεία στο Κύπελλο, χωρίς να λησμονεί τους υψηλούς στόχους που υπάρχουν για την προσεχή Α2, ενώ σχολιάζει τον πρώτο καιρό της συμβίωσής του δίπλα στον Σάββα Συμεωνίδη και μερικά εκ των πιο μεγάλων ονομάτων της φετινής δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Ανδρέα, μετά την νίκη σας απέναντι στον Εθνικό, πήρατε τώρα μία πρόκριση απέναντι σε ομάδα της Α1.

Πιστεύαμε πολύ στην νίκη σε αυτόν τον αγώνα με το Λαύριο. Δουλέψαμε σκληρά σε ολόκληρο το διάστημα, από την νίκη επί του Εθνικού μέχρι σήμερα και θέλαμε να δοκιμάσουμε σήμερα (21/9) τις δυνάμεις μας απέναντι σε μία ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας, για να δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε, με βάση τις δυνατότητές μας.

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι έκρινε ένα παιχνίδι λεπτομερειών;

Όταν παίζεις απέναντι σε ομάδα της Α1, δεν παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο η τακτική. Πρέπει να πιστέψεις στις δυνάμεις σου, να παλέψεις για 40 λεπτά στο παρκέ, να είσαι αποτελεσματικός στην άμυνά σου και να κερδίσεις τα ριμπάουντ. Είναι περισσότερο πνευματικά χαρακτηριστικά κι εμείς τα διαθέταμε.

Όταν μία ομάδα της Α2 παίζει απέναντι σε ομάδα Α1, υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τους αγώνες, με ομάδα της κατηγορίας της;

Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά, κυρίως στο θέμα των Αμερικανών. Οι ομάδες της Α1 έχουν αυτή την πολυτέλεια, προσθέτοντας αθλητικότητα και ενέργεια στο παιχνίδι τους, ενώ στην Α2 δε βρίσκεις τέτοιους παίκτες εύκολα. Πρέπει να είσαι πιο δυναμικός και να μπαίνεις χωρίς ενδοιασμούς σε όλες τις «μάχες», αν θέλεις να κερδίσεις.

Πραγματοποίησες μία πολύ καλή εμφάνιση σε πολλούς τομείς, αλλά προς το τέλος αστόχησες σε δύο ελεύθερες βολές, με το σκορ στο 74-72. Ποιες ήταν οι σκέψεις σου;

Δεν υπήρχε κάτι που σκεφτόμουν. Στην προσπάθεια δέχθηκα ένα δυνατό χτύπημα στα πλευρά, κάτι που φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά με ενόχλησε στην εκτέλεση των βολών. Ευτυχώς η ομάδα μου κέρδισε και δεν χρειάζεται να σκεφτώ εκείνες τις άτυχες στιγμές.

Είναι μέσα στις φιλοδοξίες του Δούκα μία αξιοσημείωτη πορεία στο Κύπελλο;

Είναι μέσα στους στόχους μας να φτάσουμε ψηλά. Φυσικά δεν εννοώ την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά να έχουμε μία σημαντική πορεία.

Ποιο είναι το σχόλιο σου για την νέα Α2;

Θα είναι πολύ πιο δυνατή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και με την περσινή. Δεν υπάρχουν μόνο 3-4 ομάδες, αλλά 7-8 που θα διεκδικήσουν δυναμικά την είσοδό τους στα playoffs. Προς το παρόν βέβαια, δεν έχω διακρίνει κάποια ομάδες ανάμεσά τους, υπάρχουν πολλές ισχυρές.

Θεωρείς πως ο Δούκας θα είναι πιο ισχυρός, με τις προσθήκες που έχει κάνει;

Πιστεύω, ότι η ομάδα έχει κάνει εξαιρετικές μεταγραφές, ενώ τα παιδιά από την περσινή ομάδα έχουν δεδομένα σπουδαίο ταλέντο. Από μόνοι τους, έχουν κρατήσει έναν καλό «κορμό» και με τη βοήθεια όσων ήρθαμε το καλοκαίρι, μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ δυνατό ρόστερ.

Εσύ τι μπορείς να προσφέρεις;

Ως νεότερος σε ηλικία, μπορώ να βοηθήσω με την ταχύτητα, την ενέργεια, τις αθλητικές ικανότητες και την άμυνά μου. Είμαι φυσικά, στη διάθεση του κόουτς για οτιδήποτε μου ζητήσει.

Πώς κρίνεις τον πρώτο καιρό με τον κόουτς Συμεωνίδη να σου δίνει οδηγίες;

Είχα ήδη ακούσει πολύ καλά λόγια από πρώην παίκτες του και διαπιστώνω πως είναι πραγματικότητα. Είναι όντως ένας εξαιρετικός προπονητής και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του.

Τι μαθαίνει ένας νεαρός παίκτης σαν εσένα, δίπλα σε πιο έμπειρους όπως ο Παπαμακάριος, ο Καυκής ή ο Κυρίτσης;

Είναι αλήθεια, ότι αποκτάς δίπλα τους σπουδαίες γνώσεις, σχετικά με το μπάσκετ. Σε βοηθούν να ξεφύγεις από ένα στυλ πιο απελευθερωμένο που έχεις υιοθετήσει, όταν είσαι νεότερος, και δίπλα τους γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα