Αδειάζει η κλεψύδρα

Ο νόμος (μετά και την παρέμβαση του Γιάννη Ιωαννίδη) έδωσε στις ΚΑΕ (και όχι μόνο, αλλά εδώ με τις Ανώνυμες Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο μπάσκετ ασχολούμαστε) διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα.

Από τη στιγμή που υπήρχε αυτό το περιθώριο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε στις ΚΑΕ το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με την υποσημείωση ότι πρέπει σε έναν μήνα από τη στιγμή της απόφασης να χορηγήσουν τα σχετικά έγγραφα.

Αυτή η απόφαση συμπαρέσυρε και τον ΕΣΑΚΕ, που επέτρεψε στις ομάδες να κάνουν μεταγραφές, αν και χωρίς τη φορολογική ενημερότητα, που είναι (ως προκύπτει από τον κανονισμό) αναγκαία και ικανή συνθήκη για να έχουν δικαίωμα απόκτησης ή αλλαγής παικτών.

Η κλεψύδρα αδειάζει και η Καβάλα με τον Απόλλωνα (οι δύο ομάδες που δεν είχαν προσκομίσει φορολογική ενημερότητα) θα κληθούν να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα. Κι αν με τους Πατρινούς φαίνεται (έτσι λένε οι πληροφορίες μας) πως έχουν λυθεί τα όποια ζητήματα, μένει να δούμε αν ισχύει το ίδιο και για τους Μακεδόνες.

Ανεξάρτητα με το τί θα πράξει η ΕΕΑ, ο Γιώργος Χαλβατζάκης θα "υποχρεωθεί", για να είναι πιστός στις εξαγγελίες του, να απαγορεύσει σε όποια ΚΑΕ δεν έχει φορολογική ενημερότητα να συνεχίσει να κάνει μεταγραφές παικτών, γεγονός που αν συμβεί (μακάρι να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα), ενδεχομένως θα αποτελέσει ακόμα ένα υψηλό εμπόδιο, στην προσπάθεια της "Ένωσης" (κι όποιων άλλων ομάδων ήθελε βρεθούν στη θέση της) για παραμονή στην κατηγορία και για τυχόν διορθωτικές κινήσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα