#Eurobasket2017: Τα γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών (pic)

Τα γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017 ανακοίνωσε η FIBA, ενόψει της κλήρωσης της Παρασκευής (22/01) στο Μόναχο.

Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου του 2016, με 27 ομάδες να λαμβάνουν μέρος σε αυτούς. Αυτές οι 27 ομάδες θα χωριστούν σε έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και ένα των τριών, με τους πρώτους των ομίλων και τους τέσσερις δεύτερους καλύτερους αυτών, να προκρίνονται στο

Eurobasket 2017. Συνολικά, 11 ομάδες θα εξασφαλίσουν ένα "εισιτήριο" για το Ευρωμπάσκετ 2017, το οποίο θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες: Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία και Τουρκία.

Θυμίζουμε πως 13 ομάδες έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στα τελικά της διοργάνωσης. Πρόκειται για τις τέσσερις διοργανώτριες (Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία), τις δύο φιναλίστ του περασμένου Ευρωμπάσκετ (Ισπανία, Λιθουανία), καθώς και τις εφτά χώρες που θα λάβουν μέρους στο Προολυμπιακό τουρνουά (Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Λετονία, Σερβία και Τουρκία -που είναι και διοργανώτρια-).

A' γκρουπ δυναμικότητας: Πολωνία, Σλοβενία, Βέλγιο, Γερμανία, Γεωργία, Ρωσία, FYROM Β' γκρουπ δυναμικότητας: Εσθονία, Ολλανδία, Ουκρανία, Βοσνία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο Γ' γκρουπ δυναμικότητας: Αυστρία, Σουηδία, Λευκορωσία, Ελβετία, Βουλγαρία, Αγγλία, Σλοβακία Δ' γκρουπ δυναμικότητας: Πορτογαλία, Δανία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Αλβανία, Κόσσοβο Δείτε αναλυτικά τον πίνακα της FIBA για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση:

Keywords
Τυχαία Θέματα