Τα «παλτά» που έγιναν τραγούδια

01:53 20/7/2015 - Πηγή: Bam
Το κομμάτι είναι αφιερωμένο από τον "Μπαμ και κάτω" στους Ολυμπιακάρες, προπονητές της εξέδρας και τους λογιστές

Στο σημερινό κομμάτι θα φρεσκάρω τη μνήμη εκείνων που περιγράφω παραπάνω, με το ποιους είχαν «βαφτίσε» παλτά, πριν καν τους δουν να απλώνουν τις ικανότητες τους, στο χορτάρι, αλλά μετά διαψεύστηκαν πανηγυρικά και μάλιστα τους αποθέωναν στην συνέχεια. Ασφαλώς αυτή δεν είναι μια δουλειά, που αφορά μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.

Για να ξεκινήσω από τα παλαιότερα τέτοια κρούσματα θα θυμηθώ

τον Σίνισα Γκόγκιτς, με την τεράστια προσφορά του στον Θρύλο και την καθοριστική συμβολή του, στην πορεία του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τις 4 γκολάρες που είχε βάλει, δύο εκ των οποίων στα ματς με την Πόρτο, ένα στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ εντός , αλλά και στο ατυχές ματς με την Γιουβέντους. Πως τον είχαν υποδεχτεί οι προπονητές της εξέδρας: «Το παλτό που ήρθε από την Κύπρο για τα ένσημα στα 34 χρόνια του». Στο πρωτάθλημα έβαλε 24 γκολ στα 83 παιχνίδια που έπαιξε, ο αγαπημένος «παππούς» των ερυθρολεύκων.

Τα ίδια έλεγαν και για τον μεγάλο Ντάρκο Κοβάσεβιτς που ήρθε στον Θρύλο σε προχωρημένη ηλικία. Παλτό, γέρος, ένσημα, αλλά ο Νταρκο-γκολ έμεινε στην ιστορία του Θρύλου, σαν ένας από τους καλύτερους σκόρερς που πέρασαν. Συμμετοχή στην εξαιρετική πορεία του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2007-08, σημειώνοντας γκολ στις δύο πρώτες εκτός έδρας νίκες στη Βρέμη και στη Ρώμη με τη Λάτσιο.

Να θυμηθούμε τι είχαν σύρει πολλοί προπονητές της εξέδρας για την μεταγραφή του Ιεροκλή Στολτίδη; Σε μια ηλικία που δεν αποκτήθηκε ως ταλέντο ο «Ιέρο» εξελίχθηκε σε μια πρώτης τάξεως κίνηση που πρόσφερε τα μέγιστα, για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε για 7 σεζόν στον Θρύλο και αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια έναν πραγματικό στρατιώτη, έναν παίκτη αποκάλυψη, σε μια μεταγραφή που κανείς δεν περίμενε πως θα βγει τόσο καλή.

Εκεί που θα πρέπει να κάνω φιλότιμη προσπάθεια, για να κρατηθώ από τα γέλια, είναι όσα είχαν ειπωθεί για τον δανεισμό από την Σεντ Ετιέν, του Κέβιν Μιραλάς. Μιλάμε βέβαια για ένα μεταβατικό καλοκαίρι, στην ηγεσία των διοικητικών του Θρύλου, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Βέλγος είχε αντιμετωπιστεί με μεγάλη δυσπιστία στην αρχή. Πόσοι περίμεναν πως ο 22χρονος τότε επιθετικός, που δεν είχε πάρει καν ευκαιρίες ούτε από τους «στεφανουά», θα εξελισσόταν σε μια λύση που θα σημείωνε 34 γκολ σε δύο σεζόν και στην δεύτερη θα έπαιρνε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ; Σε μια λύση που θα έφερνε τόσα χρήματα στα ταμεία του Ολυμπιακού; Το κράξιμο για τη μεταγραφή Μιραλάς στην αρχή έχει μείνει στην ιστορία, λόγω της συνέχειας, όπου είχαμε μεγάλες «κωλοτούμπες».

Μήπως να θυμηθούμε την μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ, που είχε αντιμετωπιστεί με χλευαστικά σχόλια, από την Μέταλουργκ Ντόνετσκ; Κι όλοι απορούσαμε τότε με αυτά που μετέδιδε στον ΣΠΟΡ FM ο Ηρακλής Αντύπας, από την προετοιμασία για έναν παίκτη που θα είναι αποκάλυψη. Που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια ο Ιβοριανός; Στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με κορυφαία όλων την μεγάλη Μπάρτσα και έχει σε όλες πρωταγωνιστικό ρόλο.

Να πάμε στην μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, που είχε κράξιμο λόγω και της συγγένειας του με τον Στέλιο Μανωλά. Κι τι δεν είχαν σούρει στο νεαρό στόπερ αρκετοί από τους προπονητάρες της εξέδρας για να πάμε στο άλλο άκρο όταν τον πούλησε ο Ολυμπιακός στη Ρόμα που άκουγα πως ο Θρύλος ξεπουλάει τον καλύτερο στόπερ της Ευρώπης;

Να θυμηθούμε τις ατάκες περί της «μεταγραφής της μίζας του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό», για τον πιστό στρατιώτη Νταβίδ Φουστέρ που όλα αυτά τα χρόνια, έχει προσφέρει υπηρεσίες στον Ολυμπιακό που δεν έχουν ταίρι; Ένας παίκτης που έχει δώσει πάρα πολλές λύσεις στον Θρύλο. Πολλές φορές αδικήθηκε ο Ισπανός ακόμα και από τους προπονητές του, αλλά ποτέ δεν είπε κουβέντα κι έρχεται πάντοτε να καλύψει κενά και να δώσει λύσεις εκεί που ακόμα και οι πιο μεγάλοι σταρ δεν μπόρεσαν; Από τα πρόσφατα χρόνια να μην ξεχάσω το κράξιμο για τη μεταγραφή του Αμπντούν που μάλιστα τους πρώτους 4-5 μήνες αποδοκιμαζόταν μαζικά από τους γνωστούς «ξερόλες». Την συνέχεια, την γνωρίζουμε όλοι και το πόσα πρόσφερε ο Αλγερινός…

Πηγή: sportit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα