Συνέντευξη Μαρινάκη στο «insideworldfootball»: "Αρκετά με τον Μίστερ Κακό!"

15:21 15/2/2017 - Πηγή: Bam
Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «insideworldfootball», ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δήλωσε περήφανος για τη δημιουργία μιας ομάδας που «έχει σπάσει τα ρεκόρ στην Ελλάδα και είναι μια από τις πιο πετυχημένες στο Champions League».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρινάκης:

Για τις κατηγορίες: «Τα πράγματα που έχω κατηγορηθεί δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο
από τη νοοτροπία μου και τον τρόπο που λειτουργώ ως άνθρωπος. Δεν είναι αναληθές μόνο, είναι αδιανόητο. Δεν απαντώ δημοσίως, από επιλογή. Ίσως είναι λάθος γιατί οι άλλοι μιλούν όλη την ώρα, αλλά δεν είναι στην φιλοσοφία μου να τροφοδοτήσω το μικρό μυαλό του φαύλου κύκλου των αβάσιμων “κίτρινων” φημών. Προτιμώ τη δικαιοσύνη να ακολουθήσει την πορεία της, δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα πάρει στην Ελλάδα».

Για την προσπάθειά του στον Ολυμπιακό: «Μου αρέσει να επικεντρώνομαι στον Ολυμπιακό και να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειές μου για την ανάπτυξη αυτού του ιστορικού συλλόγου που μεταφέρει στην καρδιά του το πάθος, την πίστη και την υπερηφάνεια εκατομμυρίων οπαδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθώς η χώρα μας προσπαθεί να βρει το δρόμο της έξω από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει πολύ ανταγωνιστικός.

Σε αυτό το περιβάλλον, είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά τα έχουμε καταφέρει και ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή συνεχώς. Κάθε μέρα, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είμαστε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Champions League και είμαστε στη 17η θέση στη βαθμολογία της UEFA αναφορικά με τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο UCL. Έχουμε επίσης πολλές υποχρεώσεις και την υποχρέωση να παρακολουθήσουμε τους κανονισμούς. Αλλά εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να επικεντρωνόμαστε.

Δημιουργούμε τα πράγματα και το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. οι επικριτές) δεν έχουν άλλη άμυνα από το να λοιδορούν την ομάδα μας και φυσικά εμένα. Ο χρόνος τους θα αναλωθεί καλύτερα εάν επικεντρωθούν στη λειτουργία των δικών τους συλλόγων αποτελεσματικά.

Στην Ελλάδα (σ.σ. με τον Ολυμπιακό) έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε. Έχουμε σπάσει τα ρεκόρ. Έχουμε θέσει υψηλά τον πήχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενώσαμε τα πνεύματα και τις καρδιές της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού από τους οπαδούς τόσο στο γήπεδο, καθώς και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που αναλαμβάνουμε, όπως να βοηθήσουμε κοινωνικά ομάδες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Μέχρι εδώ καλά, αλλά υπάρχει μια μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Να διατηρήσουμε την υπεροχή σε όλα όσα κάνουμε. Παράλληλα, η αγορά ποδοσφαίρου είναι μια συναρπαστική δουλειά. Έχω ωριμάσει στην κατανόηση της επιχείρησης και μου αρέσει η δυναμική της αγοράς. Αυτό που έχω κάνει τα τελευταία επτά χρόνια με τον Ολυμπιακό με κάνει πολύ περήφανο. Έχω επενδύσει στον σύλλογο, σε επαγγελματίες μάνατζερ, στο γήπεδο, σε παίκτες, στο προπονητικό κέντρο. Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε και να ρίξετε μια ματιά εσείς οι ίδιοι. Να καθαρίσει το μυαλό σας από ό,τι λέει ο καθένας. Ελάτε να δείτε τι έχουμε επιτύχει. Πιστεύω ότι θα μείνετε έκπληκτοι και εντυπωσιασμένοι».

Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες: «Ως επιχειρηματίας και ως επικεφαλής μιας οικογενειακής επιχείρησης, απολαμβάνω μια άψογη φήμη. Έχουμε κάνει δισεκατομμύρια δολάρια συναλλαγών. Είμαστε εισηγμένοι στις ΗΠΑ στο NASDAQ και κατά την τελευταία δεκαετία, "αυξηθήκαμε" πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια. Ξέρω τι γίνεται: Είμαστε αντιμέτωποι με πολλά ζητήματα κάθε μέρα στις θαλάσσιες δραστηριότητές μας. Μας πήρε 10 χρόνια στις ΗΠΑ για να πάρουμε τη θέση αυτή, της αξιοπρέπειας και είμαστε μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην ελληνική ιστορία που είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν μπορώ να δεχτώ κριτική από ανθρώπους που έχουν μια ιστορία αθέτησης των χρεών τους, ποινικές καταδίκες και πολλαπλές ποινές φυλάκισης, ανθρώπους που ξέρουν μόνο πώς να επικρίνουν και να καταστρέφουν».

Για την ανάμειξή του στην υπόθεση «Koriopolis»: «Το 2011 μια υπόθεση άνοιξε εναντίον μου, αλλά ποτέ δεν υπήρξε ούτε καν δίκη. Μετά από τέσσερα χρόνια απαλλάχθηκα από όλες τις κατηγορίες».

Για την ανάμειξή του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»: «Αυτά είναι ανοησίες. Το θέμα δημιουργήθηκε επειδή οι υπάλληλοι του αντιπάλου μου και οι σχολιαστές στα μέσα ενημέρωσής του άρχισαν να γράφουν γι 'αυτό σε εφημερίδες και ιστοσελίδες. Η υπόθεση κινήθηκε εξ ολοκλήρου με βάση ό,τι γράφτηκε σε μια εφημερίδα και κάποιες ανώνυμες επιστολές. Το θέμα πήγε στην UEFA και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Είπαν, πως, οι φερόμενες αποδείξεις των στημένων παιχνιδιών προήλθαν μόνο από τα λάθη των διαιτητών. Δεν υπήρχε στοιχηματισμός. Ο Παναθηναϊκός πήγε το θέμα στο CAS και φυσικά έχασε κι εκεί επίσης. Φαίνεται, πως, αν βρείτε μόνο τέσσερα παιχνίδια - από πάνω από 150 - στα οποία ο διαιτητής έκανε λάθη υπέρ του Ολυμπιακού, τότε είμαι το πρόσωπο πίσω από αυτό. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πραγματικά γελοίοι. Έχω επενδύσει πάνω από €70.000.000 για τον Ολυμπιακό. Και ποτέ δεν έβγαλα ούτε μια δεκάρα».

Για τον Μελισσανίδη και τον ΟΠΑΠ: «Δεν καταλαβαίνω πώς αυτό δεν είναι μια σύγκρουση συμφερόντων. Πώς η εθνική εταιρεία στοιχημάτων μπορεί να έχει την ίδια ιδιοκτησία με σύλλογο πρώτης κατηγορίας; Και να προσθέσω σε αυτό το γεγονός, ότι είναι ο χορηγός δέκα ομάδων στη Superleague. Πώς το λειτουργεί αυτό από την άποψη της διαμάχης;».

Για το πώς το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά: «Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις στις ομάδες για να γίνει καλύτερη η Λίγκα. Θα καλωσορίζαμε "νέα" χρήματα».

Για την ανάμειξη της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν είναι καλό για τη χώρα να έχει μια επιτροπή εξομάλυνσης».

Για τη βοήθεια της ομάδας στους πρόσφυγες: «Το πιο σημαντικό ήταν ότι οι παίκτες είχαν πάει εκεί για να βοηθήσουν και να σερβίρουν φαγητό. Όλοι μαζί βοηθήσαμε να σταματήσει κάτι που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε μια πολύ άσχημη κατάσταση για την πόλη. Άλλαξε τη στάση των κατοίκων της περιοχής για τους πρόσφυγες».

Στο τέλος του κειμένου παρατίθεται μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη που αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας τρόπος ζωής. Ένας ζωντανός θρύλος. Είμαστε ο μεγαλύτερος ελληνικός αθλητικός σύλλογος, που εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες του Ολυμπισμού. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, για τη μετάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος. Διασφαλίζουμε ένα αρχαίο μυστικό για τις μελλοντικές γενιές, ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Ονειρευόμαστε, αγαπάμε, δημιουργούμε, αγωνιζόμαστε, θα επιβιώσουμε, θα κερδίσουμε. Η ιστορία αποδεικνύει ότι μπορούμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα