Συμψηφισμός ΦΠΑ και σβήσιμο προστίμων!

13:46 7/4/2014 - Πηγή: Bam

Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 500.000 ευρώ σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο Αντώνης Σαμαράς, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Καλά νέα για επιχειρήσεις είχε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο Αντώνης Σαμαράς

ανακοίνωσε συμψηφισμό του ΦΠΑ που οφείλουν επιχειρήσεις στο Δημόσιο με τον ΦΠΑ που δικαιούνται να εισπράξουν.

«Γίνεται πράξη μία δέσμευση που είχε αναλάβει η κυβέρνηση από την ανάληψη των καθηκόντων της» είπε ο κ. Σαμαράς και εκτίμησε ότι «θα οδηγήσει σε σημαντική εξομάλυνση της αγοράς».

Τόνισε ότι «όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν λόγω μη καταβολής ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε από το Δημόσιο, διαγράφονται».

Ανέφερε πως από εδώ και πέρα «οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα μπλέξιμο ούτε από την ασυνέπεια του κράτους, ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών».

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα όποιος δεν πλήρωνε ένα τιμολόγιο δημιουργούσε αλυσιδωτά προβλήματα στην αγορά, κάτι που πλέον θα περιορισθεί.

Και αυτό επειδή ο συμψηφισμός ΦΠΑ θα γίνεται τόσο μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, όσο και μεταξύ ιδιωτών.

Θα αφορά αρχικά σε επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο 500.000 ευρώ και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε εκείνες με κύκλο εργασιών έως 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, περικλείοντας σχεδόν τις εννέα από τις δέκα επιχειρήσεις.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει σύντομα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή και θα τεθεί σε ισχύ ως μέτρο από το φθινόπωρο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα