Ο Βαγγέλης και οι άλλοι!

08:55 2/10/2015 - Πηγή: Bam

Σήμερα στις 11 το πρωί, στα κεντρικά της Λεωφόρου Συγγρού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ. Σήμερα, επίσης, σε κατάθεση της δικής του υποψηφιότητας θα προχωρήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Ήμουν πάντα παρών. Όχι σαν κάποιους που εγκατέλειψαν στα δύσκολα», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που χθες μπήκε και επίσημα στην μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.

Μνήμες από τα όσα ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα ανασυρθούν σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζονται

στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν η αδελφή και η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού.

«Κλειδώνει» εκτός απροόπτου σήμερα στο EuroWorking Group η συμφωνία της πρώτης λίστας με τα προαπαιτούμενα, κίνηση που θα επιτρέψει να ξεμπλοκάρουν στο Eurogroupτης Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου, τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ της «υποδόσης». Όπως ανέφερε στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, θα ακολουθήσει η δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων, η εφαρμογή των οποίων θα απελευθερώσει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Σημαντικό σημείο στο χρονοδιάγραμμα, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η οποία σύμφωνα με τις προθέσεις της Αθήνας και των δανειστών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του χρόνου. Ως εκ τούτου, η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος θα πρέπει, επίσης, να κλείσει πριν τις 15 Νοεμβρίου, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να εκταμιευθούν άλλα 15 δισεκατομμύρια.

Οπαδός του «Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού» (IRA) ήταν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο ένοπλος ο οποίος χθες το απόγευμα άνοιξε πυρ μέσα σε κολέγιο του Όρεγκον. Από τα πυρά του 26χρονου έχασαν τη ζωή τους 13 φοιτητές, και στη συνέχεια και ο ίδιος ο δράστης από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Ενώπιον της ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο Θωμάς Λιακουνάκος. Ο γνωστός επιχειρηματίας κατηγορείται για παράνομη διακίνηση χρήματος στην προμήθεια τεσσάρων ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Η συγκεκριμένη αγορά αποτελούσε αντισταθμιστικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, αξίας 540 εκατομμυρίων ευρώ.

Τροποποιήσεις σήμερα, στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι. Όπως αναφέρουν, «τους «τελευταίους πέντε μήνες, και όχι για πρώτη φορά, η καταβολή των μισθών έχει καταστεί αδύνατη».

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με τα εκκαθαριστικά να εκτιμάται ότι θα αναρτηθούν στο Taxisnet έως τις 20 του μήνα. Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καθορίζεται η διαδικασία χορήγησης των εκπτώσεων που προβλέπει ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ.

Στον δρόμο που ... άνοιξε η Wokswagen βρίσκεται πλέον και η Samsung. Ανακαλύφθηκε ότι, τηλεοράσεις του κολοσσού ηλεκτρονικών συσκευών καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια κατά την διάρκεια των τεστ απ’ ότι στην χρήση τους σε πραγματικές συνθήκες.

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις, στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα