Νικοπολίδης: «Δεν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός»

11:02 20/10/2015 - Πηγή: Bam

Ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί της αποψινής αναμέτρησης με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, όπως δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στον ΣΠΟΡ FM. Τι είπε για την απουσία του Καμπιάσο και τον Φορτούνη.

«Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο σημερινό παιχνίδι… Κανένα παιχνίδι του Champions League

δεν είναι εύκολο», τόνισε ο Αντώνης Νικοπολίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Ζάγκρεμπ με την Ντιναμό για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Παράλληλα, ο πρώην αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδας και νυν προπονητής της Εθνικής Ελπίδων χαρακτήρισε «μεγάλη απώλεια» την απουσία του Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος δεν θα παίξει κόντρα στους Κροάτες.

Από εκεί και πέρα, ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας μίλησε για τον Κώστα Φορτούνη, τον οποίο αποκάλεσε το «επόμενο big deal» των Πειραιωτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στην εκπομπή «Pick & goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια

Για τις συμμετοχές του στα Κύπελλα Ευρώπης: «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα 104 συμμετοχές σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, όμως ηλιακά δεν με έπαιρνε παραπάνω… (γέλια)».

Για το σημερινό ματς με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ: «Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο σημερινό παιχνίδι. Το ξέρουν όλοι αυτό και συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του προπονητή του. Κανένα παιχνίδι του Champions League δεν είναι εύκολο. Για εμένα ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να γίνει αφεντικό για τη 2η θέση με νίκη, αλλά και ακόμα με ισοπαλία μπορεί να έχει πολλές πιθανότητες. Αυτές είναι κουβέντες που λέγονται πριν και μετά, όμως το σημαντικό είναι τι θα γίνει στο αποψινό ματς. Ο Ολυμπιακός με τη σταθερή του απόδοση μπορεί να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι».

Για τα χαρακτηριστικά της κροατικής ομάδας: «Είναι σκληροτράχηλη ομάδα. Μία ομάδα που παίζει σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει μεγάλες διακρίσεις ή ενδιαφέρον γενικά στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές της περιμένουν τέτοιου είδους αγώνες και προκλήσεις, κάτι που σημαίνει πως θα παίξουν με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Στο μυαλό τους περνάει ότι κέρδισαν την Άρσεναλ, γιατί όχι και τον Ολυμπιακό».

Για τους αγώνες με την Μπάγερν και Άρσεναλ, όπου αγωνίστηκε ο Καμπιάσο που λείπει σήμερα και στη θέση του θα παίξει ο Μιλιβόγεβιτς: «Το βασικό για τον Καμπιάσο που θεωρώ μεγάλη απώλεια είναι η καθοδήγησή του. Μπορεί ο Μιλιβόγεβιτς και ο Κασάμι να τρέχουν περισσότερο, όμως ο Καμπιάσο καθοδηγεί την αμυντική οργάνωση της ομάδας, ιδιαίτερα μπροστά από τα σέντερ μπακ. Μεταφέρει γρήγορα την μπάλα στους επιθετικούς, έχοντας την εμπειρία από τη Serie A και την Premier League. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός να καλύψει αυτή την απώλεια, αλλά θα του λείψει η ηγετική φυσιογνωμία του Καμπιάσο σε αυτή τη θέση».

Για το μάξιμουμ των 9 με 10 βαθμών που παίρνει σχεδόν κάθε χρόνο στο Champions League: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Ο Ολυμπιακός μετά το 2007/08, όταν και ανατρέψαμε τα πάντα με τα δύο διπλά στην Ευρώπη, δείχνει βήματα σταθερότητα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι συνέχεια στο περάνω – δεν περνάω. Αυτό δείχνει πως είναι μία ομάδα ανταγωνιστική, μία ομάδα που έχει τη δύναμη της έδρας και μπορεί να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε ομάδα. Η σταθερότητα που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια φανερώνει πως βρίσκεται σε σταθερή τροχιά. Είναι ανταγωνιστικός, μία ομάδα επιπέδου Champions League και να αποκλείσεις την Άρσεναλ, που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στους ομίλους, αποτελεί μία τεράστια πρόκληση. Ακόμα και αν δεν το καταφέρουν, από τη στιγμή που βάζουν δύσκολα στην Άρσεναλ, αξίζουν συγχαρητήρια και έχουν πετύχει το έργο τους. Ο Ολυμπιακός φέτος θα κάνει μία πολύ μεγάλη υπέρβαση αν καταφέρει να αφήσει εκτός την Άρσεναλ».

Για τις διαφορές του φετινού με τον περσινό Ολυμπιακό: «Και πέρσι είχαμε δύο μεγάλους αντιπάλους μπροστά μας, την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους. Όλα κρίθηκαν στο… νήμα. Εκείνος ο βαθμός στο Μάλμε, με τον διαιτητή να μας αδικεί και να στερεί το δικαίωμα στην πρόκριση, αφού θα αφήναμε εκτός τη Γιουβέντους που έφτασε τελικά στον τελικό. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι μία μεγάλη ομάδα με τη νίκη στο Λονδίνο, ενώ η εικόνα του είναι καλύτερη από πέρσι. Φέτος δείχνει αποφασισμένος να αποφύγει την κακή περσινή αρχή, αποδεικνύοντας σε εκείνους που αμφισβητούν τα πρωτεία του και οι επιλογές των παικτών έχουν βγει σχεδόν όλες. Τα αποτελέσματα δίνουν μεγαλύτερη ψυχολογία και διάθεση».

Για τον κορμό από την περσινή σεζόν: «Είναι πολύ σημαντικό να πουλάς παίκτες στο εξωτερικό και δεν τους ξεπουλάει. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες. Χρειάζονται ένα σημαντικό διάστημα να ενσωματωθούν. Κάτι τέτοιο ισχύει και με τον Φορτούνη, ο οποίος θα αποτελέσει το επόμενο big deal της διοίκησης. Οι ομάδες είναι εταιρείας και όταν βρίσκουν τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να τις εκμεταλλεύονται. Έτσι είναι οι σύλλογοι, αλλά πρέπει παράλληλα να έχει μία ομάδα ανταγωνιστική και από τη στιγμή που το καταφέρνει, προχωράει».

Για τα χαρακτηριστικά του Μάρκο Σίλβα: «Νομίζω ότι γίνεται σωστή διαχείριση του υλικού, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν διάρκεια και μέσα σε αυτούς τους μήνες έχουν μία αγωνιστική ανάταση, διάθεση και όλοι έχουν πάρει ευκαιρίες. Δείχνει ανοιχτός σε όλους τους παίκτες για να αποδείξουν ότι ανήκουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα συμπαγή στην άμυνα, και γρήγορη στο τρανζίσιον. Μία ομάδα με αρκετά επιθετικό ταλέντο, με τον Φορτούνη, τον Πάρντο και τον Τσόρι να δίνουν μία ομορφιά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Καθοδηγητής στην άμυνα είναι ο Καμπιάσο, ο οποίος τοποθετεί τους συμπαίκτες του εκεί που πρέπει. Κατάφερε να βγάλει μία χημεία αρκετά νωρίς, κάτι που δεν το περίμενα τόσο νωρίς. Ζητάει απλά πράγματα: σωστή αμυντική οργάνωση, γρήγορη μετάβαση και στήριξη στα άκρα της επίθεσης».

Για τον Βαλβέρδε, τον Μίτσελ και τώρα τον Σίλβα: «Θα ήταν άδικο για όλους. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τους προπονητές. Ο καθένας του έχει την πορεία του στον Ολυμπιακό. Ο Ερνέστο και ο Μίτσελ έχουν μείνει τα περισσότερα χρόνια και τους έχει αγαπήσει ο κόσμος. Και ο Σίλβα έχει ξεκινήσει πολύ καλά και θα ανταμειφθεί από τον κόσμο».

Για το «Νο2» πίσω από τον Ρομπέρτο και την περίπτωση του Όλσεν: «Όταν ορισμένα πράγματα σου πάνε άσχημα από την αρχή είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσεις. Θα ήταν καλό να ξεκουράσει ο προπονητής τον ποδοσφαιριστή και να του δώσει ένα χρονικό διάστημα να επανέλθει. Είναι ένας καλός τερματοφύλακας, όμως οι επιλογές του έξω από το τέρμα δείχνουν πως δεν είναι και τόσο σίγουρος. Επίσης, πρέπει να δώσει την ευκαιρία του στον επόμενο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον επόμενο από τον Ρομπέρτο, νομίζω ότι αυτή η θέση αξίζιε στον Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος έχει σταθερή απόδοση από την περσινή σεζόν και βοηθάει αρκετά τον ΠΑΣ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα, αφού μετά τον Ρομπέρτο, υπάρχει ο Στέφανος (Καπίνο) που έχει και εκείνος αρκετά καλά χαρακτηριστικά και μπορεί στο μέλλον να κάνει πολλά πράγματα».

Για το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων και την ήττα από την Πορτογαλία: «Οι Πορτογάλοι κάνουν πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής τους, ενώ παράλληλα τους δίνουν και πολλές ευκαιρίες στους συλλόγους τους. Εκείνο που έκανε τη διαφορά ήταν στον αγωνιστικό ρυθμό των παικτών μας. Από τους παίκτες που διαθέτουμε έχουν κάθε Κυριακή από ένα 90λεπτο, τα περισσότερα παιδιά είναι εκτός ή στον πάγκο. Για να μπορέσουν να έχουν καλύτεροι απόδοση επί 90 λεπτά πρέπει να παίζουν περισσότερο στις ομάδες τους. Δεν μπορώ να ξέρω αν όλοι μας οι παίκτες ήταν σε υψηλό ή μέτριο επίπεδο. Δεν αμφισβητώ τις ικανότητες και τις ποιότητες των παικτών μας, αλλά προσπαθούν τα παιδιά να μπορέσουν να έχουν έναν αγωνιστικό ρυθμό απέναντι σε παιδιά που παίζουν αρκετά συχνά στους συλλόγους τους».

πηγή : http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/nikopolidis-den-einai-fabori-o-olumpiakos/3116152

Keywords
Τυχαία Θέματα