Κεραυνός τραυμάτισε τουρίστες στην Κνωσό!

11:30 29/5/2015 - Πηγή: Bam

Κεραυνός χτύπησε, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη, σε κοντινή σχετικά απόσταση από γκρουπ τουριστών. Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά, και άλλοι 10-12 τουρίστες, ελαφρά, στα χέρια και στα πόδια.

Σε συμφωνία μέχρι την Κυριακή, 31 Μαΐου, προσβλέπει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αρχίσει, το ταχύτερο δυνατό, η εκταμίευση και να τερματιστεί η έλλειψη ρευστότητας

στη χώρα. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται σε επίπεδο “Brussels Group” και “EuroWorking”, σε αισθητά βελτιωμένο κλίμα, και είναι αποδοτικές, όπως παραδέχονται πηγές της Ευρωζώνης.

«Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη, αλλά είμαστε πια πολύ κοντά», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιάνης Βαρουφάκης. Επισήμανε ότι «έχει επέλθει πλήρης προσέγγιση με τους Θεσμούς στο θέμα του ΦΠΑ», αποκαλύπτοντας ότι η τελική πρόταση της Αθήνας έχει τρεις συντελεστές, χωρίς, όμως να αποκαλύψει τα ακριβή ποσοστά.

Η Ελλάδα δεν συνιστά πλέον απειλή για το οικοδόμημα του ευρώ, υπογραμμίζει σήμερα σε άρθρο του στο περιοδικό «Focus» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξηγεί ότι συγκριτικά με την αρχή της ελληνικής κρίσης, το 2010, η θέση της Ευρωζώνης έχει πια βελτιωθεί σημαντικά.

Επανακαθορίζει τη στάση της η ΟΣΥΠΑ σχετικά με την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει την Κυριακή και τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στα αεροδρόμια. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδριάζει, εκτάκτως, την Παρασκευή και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να αναστείλει, τελικά, τις κινητοποιήσεις.

Πτώση των βάσεων στις σχολές αιχμής και μεσαίας ζήτησης, αλλά διατήρηση στις χαμηλόβαθμες σχολές θα φέρουν, φέτος, τα δύσκολα θέματα στις Πανελλαδικές. Τη μεγαλύτερη ζημιά αναμένεται να υποστούν οι Θετικές σχολές, καθώς τα Μαθηματικά και η Βιολογία ήταν τα δύο μαθήματα που δυσκόλεψαν περισσότερο από τα υπόλοιπα τους μαθητές.

Μέτρα διευκόλυνσης των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, λαμβάνει από σήμερα η Τροχαία στο εθνικό οδικό δίκτυο. Παράλληλα, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου, από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Επιδειξίας (!) οδηγός Ταξί συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελία των γονέων 13χρονης μαθήτριας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΚΑΙΡΟΣ: Βελτιώνεται τις επόμενες ώρες, σταδιακά, στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα «πέσει» στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα