«Το ταξίδι σας τελείωσε στο Βελιγράδι»

00:27 3/8/2017 - Πηγή: Bam
Την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League «σφράγισε» ο Ολυμπιακός, ύστερα από την αποψινή ισοπαλία (2-2) με την Παρτιζάν, στο «Γ. Καραϊσκάκης».Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν το «εισιτήριο» με συνολικό σκορ 5-3, αξιοποιώντας έτσι τη νίκη τους (3-1) στη Σερβία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με του τρεις αλλαγές, σε σχέση με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι
ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Ο Κοσοβάρος τεχνικός των Πειραιωτών Μπενίκ Χάσι επέλεξε τον Ρομαο, προκειμένου να πλαισιώσει τον Οφόε στα χαφ (τον είχε βάλει κεντρικό αμυντικό στο πρώτο), το κενό στην κέντρο της άμυνα κάλυψε ο Βούκοβιτς, ενώ προτιμήθηκε ο Καρσελά αντί του Σεμπά στο αρχικό σχήμα.

Πιο συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με τους (από τα δεξία προς τα αριστερά): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσο Βούκοβιτς, Κούτρη, Ρομαό και Οφόε τα δυο ανασταλτικά χαφ, Καρσελά (δεξια), Μάριν (αριστερά), Φορτούνη πίσω από τον επιθετικό και τον Μπεν στην κορυφή της επίθεσης.

Νοθρό το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς οι δυο ομάδες έφαγαν τα πρώτα δέκα λεπτά για να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης». Όσο περνούσε η ώρα οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να αναπτυχθούν, με ορθολογικό τρόπο, ωστόσο πλην μερικών... ξεσπασμάτων, δεν είδαμε το κάτι παραπάνω από το σύνολο του Μπενίκ Χάσι.

Με τη συμπλήρωση 22 λεπτών στην αναμέτρηση ο Καρσελά έβαλε μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο τερματοφύλακας της Παρτιζάν δεν έπιασε σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα εκείνη να του φεύγει από τα χέρια και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το τέρμα, όμως δεν ήταν δυνατό για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την απόδοση του Ολυμπιακού (είχε αρκετά κενά στο χώρο του κέντρου), γεγονός που δέκα λεπτά αργότερα (32') απέφερε την ισοφάριση για τους Σέρβους.

Ο Γιάνκοβιτς σούταρε από απόσταση 20 μέτρων, ο Καπίνο πραγματοποίησε ασταθής απόκρουση, με τον Σουμά να παίρνει το... ριμπάουντ και να κάνει το 1-1. Στη συνέχεια, οι παίκτες της Παρτιζάν ανέβασαν την απόδόσή τους, προσπάθησαν να απειλήσουν τον Ολυμπιακό από τα πλάγια, ωστόσο το 1-1 έμεινε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στο 51' ο Φορτούνης, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Κούτρη, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.

Η Παρτιζάν προσπάθησε με πλαγιοκοπήσεις να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσια, ωστόσο οι προσπάθειές της κατέληγαν στο κενό.

Στο 74' οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους, αφού το σουτ του Μπεν -έπειτα από σέντρα του Σεμπά- πέρασε παράλληλα της έστίας του Κλιάγιτς. Δέκα λεπτά αργότερα (84') η Παρτιζάν ισοφάρισε (2-2) και πάλι με τον Τζόρτζέβιτς. Ο Γιάνκοβιτς από τα δεξία έστειλε τη μπάλα στο πίσω δοκάρι, με τον πρώτο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να δίνει ραντεβού για την κλήρωση της Παρασκευής από το γκρουπ των ισχυρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα