Dear Alexis - Dear Barack!

08:40 29/9/2015 - Πηγή: Bam

Ένα πρώτο σύντομο τετ-α-τετ είχαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την επανεκλογή του. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κίνας, ο οποίος

προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κίνα.

Συνελήφθη αργά χθες το βράδυ στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό ο επιχειρηματίας οπλικών συστημάτων Θωμάς Λιακουνάκος για εμπλοκή του σε σκάνδαλο παράνομων προμηθειών. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα από την ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, καθώς ο Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να διακίνησε μίζες ενός κόμμα έξι εκατομμυρίων ευρώ με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Τέλος, από την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου ο μειωμένος ΦΠΑ σε Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σκιάθο. Την 1η Ιουνίου ακολουθεί και δεύτερη ομάδα νησιών, ενώ το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν μέτρα για την αποζημίωση των κατοίκων με χαμηλό εισόδημα.

«Παρών» στην κούρσα διαδοχής δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε -μέσω των social media- ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. «Όποιος διαφωνεί να το πει ευθέως», διαμηνύει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας σε όσους αντιτίθενται στην υποψηφιότητά του. Κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Φίλη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στον απόηχο των αντιδράσεων της Εκκλησίας για το θέμα των Θρησκευτικών. Κύκλοι της Ιεραρχίας υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει καλή συνεργασία με την Εκκλησία, θεωρώντας τη σημαντικό εταίρο.

Τέλος, από την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου ο μειωμένος ΦΠΑ σε Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σκιάθο. Την 1η Ιουνίου ακολουθεί και δεύτερη ομάδα νησιών, ενώ το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν μέτρα για την αποζημίωση των κατοίκων με χαμηλό εισόδημα.

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες μοντέλα Audi και Skoda, έχουν εφοδιαστεί με το επίμαχο λογισμικό παραποίησης των ελέγχων καυσαερίων, παραδέχθηκαν οι δύο θυγατρικές του ομίλου «Volkswagen». Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Seat, έτερη θυγατρική, έχει εξοπλίσει 500.000 αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που φέρουν το επίμαχο λογισμικό.

Σήμερα, αναμένεται να καταθέσει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, πρώτος μάρτυρας στην λίστα των 130 εγγεγραμμένων μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Τις ισχυρότερες, μέχρι σήμερα, ενδείξεις ότι αλμυρό νερό τρέχει περιοδικά στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, ανακοίνωσε χθες η NASA. Η ύπαρξη τρεχούμενου νερού θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ζωής, έστω με τη μορφή μικρο-οργανισμών.

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην Αττική. Έως 25 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα