Ζωη : αντιδημοκρατικη η παρεμβαση γιουνκερ - γινεται προσπαθεια παραπληροφορησης...

20:17 29/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Ολομέτωπη επίθεση στους Ευρωπαίους εταίρους, τους «θεσμούς» και προσωπικά στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ...
εξαπέλυσε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, από την έδρα του προεδρείου της Ολομέλειας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία νωρίτερα βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε το ερώτημα που θα τεθεί την Κυριακή του δημοψηφίσματος
για να προσθέσει ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται «προσπάθεια αλλοίωσης ή παραπληροφόρησης σε σχέση με το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα», σημειώνοντας πως «η απόπειρα παρέμβασης αποτελεί αντιδημοκρατική πράξη σε μια δημοκρατική διαδικασία».

«Το απευθύνω ιδίως σε εκείνους τους εκπροσώπους των λεγόμενων θεσμών ξεκινώντας από τον κ. Γιούνκερ που αποφάσισε σε μια διαδικασία ελεύθερης έκφρασης να παρέμβει και να συμβουλεύσει για το πώς θα τοποθετηθούν δημοκρατικά οι πολίτες», είπε και συνέχισε: «Το απευθύνω σε όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν το δίλημμα σε σχέση με την ΕΕ και το νόμισμα».

Όπως υποστήριξε, «εκείνοι που θέτουν το δίλημμα "Ευρώπη ή όχι" κατ αυτόν τον άκρως αντιδημοκρατικό τρόπο είναι όσοι δεν θέλουν την Ευρώπη που ουδέποτε είχε ως αρχή τις παρεμβάσεις στην δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρώπη στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής έκφρασης και κυριαρχίας».

Ένταση και αποχώρηση της ΝΔ

Στη συνέχεια, προχώρησε στην ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης που έχει ως θέμα την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και έδωσε τον λόγο στον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Στρατούλη παρακάμπτοντας τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που είχαν ζητήσει να παρέμβουν επί της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης συνέχισε τον πύρινο λόγο κατά των πιστωτών.

«Οι παρεμβάσεις από παράγοντες των πιστωτών είναι αντιδημοκρατικές και ταπεινωτικές για την χώρα μας που παρά 5ετή λιτότητα δεν κατάφεραν να την μετατρέψουν σε προτεκτοράτο. Προσπαθούν να παρεμβαίνουν σε μια δημοκρατική διαδικασία και να επιβάλλουν το τι θα ψηφίσει ο λαός», είπε ο υπουργός προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ η οποία τελικά αποχώρησε από την συνεδρίαση.

Σ. Βούλτεψη: εσείς το κάνετε αυτό
Δ. Στρατούλης: έχω ράμματα και για την δική σας γούνα.
Γ. Βρούτσης: ντροπή σας
Δ. Στρατούλης: ντροπή σε εσάς …
Γ. Βρούτσης: Είστε αριστεροί εσείς; Ντροπή σας αποχωρούμε
Ζωή Κωνσταντοπούλου: να δείξει το κανάλι την εικόνα αυτή (σ.σ. αποχωρεί η ΝΔ). Τα πρακτικά επειδή περιέχουν ακραίες κοινοβουλευτικές εκφράσεις θα διαβιβαστούν στην επιτροπή δεοντολογίας.
Κ. Μπαργιώτας (Ποτάμι): τι νομίζετε ότι είστε; Δασκάλα σε νηπιαγωγείο;
Ζωή Κωνσταντοπούλου: ο κύριος που ομιλεί και δεν γνωρίζω το όνομά του τον ανακαλώ στην τάξη.. ακούστε τον κ. Λυκούδη

Μετά τον επεισοδιακό διάλογο και την αποχώρηση της ΝΔ, ο κ. Στρατούλης συνέχισε την επίθεση προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Με παρεμβάσεις κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωζώνης θέλουν να ακυρώσουν την δημοκρατία στην χώρα μας. Να πνίξουν την Ελλάδα μην δίνοντας παράταση στην ρευστότητα. Επέβαλαν στην Ελλάδα να επιβάλει αυτά τα ακραία μέτρα, είπε για να προσθέσει: « Θέλουν να οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνηση κόντρα στην θέληση του λαού».

«Ένα έχουμε να πούμε: Ο λαός σε αυτή την ιστορική στιγμή παρά τους εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει. Θα δείξει αντοχή, ευθύνη, δύναμη βγαλμένη από την μεγάλη ιστορική παράδοση αγώνων και θυσιών και θα προσπαθήσει να κερδίσει την αξιοπρέπεια με πάνδημο «όχι» όχι στο δημοψήφισμα είτε το θέλουν είτε όχι στην Ευρώπη και στο εσωτερικό που ορισμένοι λειτουργούν ως 5η φάλαγγα», είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα