Ζηγρας εναντιον ακη...

20:50 1/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Βολές σε βάρος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου συνεχίζει να εξαπολύει ο Νίκος Ζήγρας που απολογείται για δεύτερη μέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...

Ο εξάδελφος του κατηγορουμένου πρώην υπουργού προέτρεψε τους δικαστές να ζητήσουν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να τους πει πού βρήκε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ που ξόδεψε να βγει βουλευτής
για να έχει την ασυλία και τελικά δεν βγήκε.
ΖΗΓΡΑΣ: Ρωτήστε τον για τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο.
ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό... Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να 'ναι.
Ο Νίκος Ζήγρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν το 1997 - 1998 όταν ο Άκης Τσοχατζοπουλος τον έφερε σε επαφή με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος, όπως είπε, εκπροσωπούσε αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα.
ΖΗΓΡΑΣ: Ο Μιχαηλίδης μού έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Άκη Τσοχατζοπουλο. Αρχικά δεν είχα υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα, όμως, κατάλαβα ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. Τα γνώριζε όλα ο Άκης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Άκη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος θέλησε να κάνει σαφές στους δικαστές πως δεν είχε κανένα περιουσιακό όφελος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Έκανε επίσης λόγο για εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποίησε τους κατηγορουμένους, λέγοντας πως εντάσσει και τον εαυτό του σε αυτήν.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η ηγετική ομάδα «μεταχειρίστηκε ή παραπλάνησε με τον Α ή Β τρόπο τα πρόσωπα που βρίσκονται στο εδώλιο».
Σε ερώτηση του προέδρου αν είπε όλη την αλήθεια ο κατηγορούμενος απάντησε ότι έχει αναφέρει όλα τα πραγματικά περιστατικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βλέπω στα μάτια σας ότι υπάρχει και κάτι άλλο
ΖΗΓΡΑΣ: Δεν γνωρίζω κάτι άλλο, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο γιατί αυτά έγιναν.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως έχει μετανιώσει για τα πάντα. «Για όλα όσα έκανα αισθάνομαι ερείπιο», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ζήγρας.
Ο αναπληρωτής Εισαγγελέας επεσήμανε στον Νίκο Ζηγρα ότι η αξιοπιστία του ελέγχεται και ότι δεν σημαίνει πως όσα λέει είναι αληθή.
ΖΗΓΡΑΣ (Προς Τσοχατζόπουλο): Γιατί δεν λες την αλήθεια;
ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Θα τα πούμε εν καιρώ.
ΖΗΓΡΑΣ: Πότε θα τα πούμε; Οταν βάλεις τα παντελόνια και βγάλεις το φόρεμα;
Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα