Υπερ της ιδρυσης μη κρατικων πανεπιστημιων ο σταυρος θεοδωρακης...

22:38 24/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Κέρκυρα...
Ο επικεφαλής «του Ποταμιού» είπε ότι πρότεινε από την πρώτη στιγμή την ενίσχυση των κρατικών πανεπιστημίων και τη δημιουργία μη κρατικών γιατί, όπως εξήγησε, «δεν πρέπει κάποιοι άνθρωποι να φεύγουν σε άλλες χώρες στην αναζήτηση σπουδών».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι περίπου 30.000 νέοι Έλληνες σπουδάζουν σήμερα στο εξωτερικό και τόνισε την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα να ιδρυθούν στη Ελλάδα
«μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου».

«Γιατί να πληρώνει ο Έλληνας τους Άγγλους και τα αγγλικά πανεπιστήμια; Τι είναι αριστερό, το ένα ή το άλλο», διερωτήθηκε.

Μάλιστα όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μη κρατικά πανεπιστήμια υπάρχουν ακόμα και στην Αλβανία. Σε επίσκεψη του στην περιοχή όπως είπε συνάντησε Έλληνες φοιτητές όπου επειδή δεν τα κατάφεραν στην Ελλάδα επέλεξαν Αλβανικά πανεπιστήμια, καθώς είναι πιο φτηνές οι σπουδές.

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρθηκε σε μία έρευνα η οποία είχε διεξαχθεί το 2011 και η οποία ανέφερε ότι περίπου 20.000 φοιτητές από αραβικές χώρες ήθελαν να σπουδάσουν σε ελληνικές σχολές, επειδή τους άρεσε η Ελλάδα.

«Όλους αυτούς τους διώξαμε να πάνε στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι η χώρα χάνει πολλά λεφτά, αφού θα μπορούσε να έχει σταθερούς φοιτητές.

«Η κοινωνία αποφασίζει για τις δυνατότητες του καθενός μας»
Επίσης, μίλησε για την παιδεία, αναφερόμενος στην αξιολόγηση των καθηγητών.

«Ξαφνιάζομαι που κάποιοι που προβάλλονται από κόμματα ως φοβεροί και τρομεροί, αρνούνται την αξιολόγηση των καθηγητών και δασκάλων», είπε και πρόσθεσε: «Αξιολογούμε τα πάντα και εκεί που παραδίδουμε τα παιδιά μας».

«Η κοινωνία είναι αυτή που πληρώνει και η κοινωνία είναι αυτή που αποφασίζει για τις δυνατότητες του καθενός μας», είπε.

«Στόχος να αλλάξουμε τουριστικά κατηγορία»
Κατά την ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στον τουρισμό λέγοντας ότι επιχαίρουν κάποιοι στην κυβέρνηση για την αύξηση του τουρισμού, ωστόσο, σύμφωνα με ον ίδιο, «δεν είναι για να πανηγυρίζουμε».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι όντως αυξήθηκε ο τουρισμός το 2013 γιατί αυξήθηκαν οι διανυκτερεύσεις λόγω της κρίσης στη Βόρεια Αφρική, όμως, όπως επισήμανε, αυτό δεν σημαίνει ότι «πάμε καλά», γιατί μειώθηκε το χρήμα που έφτασε στη χώρα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής «του Ποταμιού», μπορεί να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες αλλά πολύ φθηνότερα.

«Δεν θέλουμε ποτέ να γίνουμε φτηνή τουριστική χώρα, όχι η τελευταία λύση των τουριστικών πρακτόρων», είπε και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μια μάχη τουριστικής προβολής και ενός προϊόντος, αλλά όχι οικονομικού εξευτελισμού.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα