Ξεκινησε η επιστροφη των εκδρομεων του πασχα

19:45 13/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Ενισχυμένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη. Οι ώρες αιχμής εκτιμάται ότι θα είναι μετά τις 8 το βράδυ μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ η...
επιστροφή αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη του Πάσχα.

Προβλήματα παρουσιάζονται, σύμφωνα με το tempo24.gr σε διάφορα σημεία της Πατρών - Κορίνθου.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία δημιουργώντας μεγάλες καθυστερήσεις, όπως κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε και την Μεγάλη Παρασκευή
κατά την έξοδο από την Αθήνα προς Πάτρα, ιδίως στο τμήμα από Δερβένι έως Ακράτα, εξαιτίας των έργων που γίνονται για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.

Ενισχυμένα παραμένουν τα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

Συγκεκριμένα, είναι ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία και η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Παράλληλα, έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας ως εξής:

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από τις 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών- Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας- Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
-Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την
διασταύρωση Ρεντίνας.

Την Τρίτη 14 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου και από τις 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Μέτρα στα μεγάλα λιμάνια

Μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα έχει λάβει από το πρωί το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σε όλα τα σημεία κατάπλου των πλοίων υπάρχουν στελέχη του λιμενικού, προκειμένου να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες επιβάτες που επιστρέφουν στον κλεινόν άστυ.

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει επίσης αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, οτι καλό είναι να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες 13 πλοία, ενώ από νησιά του Αργοσαρωνικού θα υπάρξουν 13 κατάπλοι υδροπτερύγων και 15 Ferriboat.

Στη Ραφήνα θα έχει 7 κατάπλους πλοίων από τις Κυκλάδες και 6 από το Μαρμάρι.

Έξι κατάπλοι πλοίων θα έχει επίσης το λιμάνι του Λαυρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Ραφήνας και Λαυρίου, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού

Με νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, και στα βόρεια του νομού πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησοπροβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος αρχικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ παροδικές αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ παροδικές αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη του Πάσχα

Την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά και τη νύχτα και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Keywords
Τυχαία Θέματα